24.03.2017.

Prijem za "samoborske Porinovce" u gradskoj vijećnici

Ima im se za što zahvaliti

Prijem za

Veseli i zadovoljni, svoje dojmove s ovogodišnje dodjele nagrade Porin, održane u Splitu prije dva tjedna, podijelili su u samoborskoj gradskoj vijećnici u petak, 24. ožujka, naši glazbeni umjetnici, kojima su zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković i pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat priredili prijem na kojem su im uručili prigodne zahvalnice i poklone za zaslužene kristalne kipiće ili nominaciju za iste.

Jer, Porin za najbolji album etno glazbe u 2016. godini otišao je po drugi puta u ruke našim Singrlicama i producentima nagrađenog albuma Ajde cure u..., njihovom osnivaču i umjetničkom voditelju Tomislavu Joziću, vlasniku tonskog studija Podmornica, majstoru Bernardu Mihaliću, te Igoru Geržini, koji je radio aranžmane, a u istoj kategoriji natjecala se i naša Gradska glazba Samobor sa svojim albumom Šafrun, dok je maestro Siniša Leopold osvojio Porina za Gold Collection, u kategoriji za najbolji album tamburaške glazbe.

Singrlice su došle u pratnji producenta Bernarda Mihalića, maestro Siniša Leopold je osobno preuzeo priznanje i njemu namijenjene poklone, a u ime Gradske glazbe Samobor to su učinili predsjednica Vesna Mihalinec i tajnik Dubravko Mihalinec.

U podužem ugodnom razgovoru s gradskim čelnicima naši Porinovci naglasili su kako su i njima same nagrade i nominacije bile vrlo ugodno iznenađenje, a posebno su zahvalili Gradu Samoboru, bez čije potpore bi teško mogli dogurati do ovako značajnih strukovnih nagrada i priznanja.

Naši gradski oci su im, uz čestitke i zahvale što svojim radom promiču Samobor kao grad kulture i umjetnika, poručili kako i nadalje mogu računati na njihovu potporu.

M.K.

 
24.03.2017.

Ugasimo svijetla na jedan sat

Sat za planet Zemlju!

Ugasimo svijetla na jedan sat

Zeleni prsten Zagrebačke županije poziva sve građane, tvrtke i institucije da se u subotu, 25. ožujka, uključe u globalnu akciju "Sat za planet Zemlju" i simbolično ugase svjetla na jedan sat, od 20,30 do 21,30 sati. I ove godine, gašenjem svjetla na zgradi Gradske uprave u Samoboru, akciji će se pridružili i Grad Samobor, Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije, Turistička zajednica grada Samobora i samoborski Komunalac.

Cilj akcije "Sat za planet Zemlju" je da se jednim takvim vizualnim efektom podsjeti na važnost svakodnevnog djelovanja i upozori na štetnost klimatskih promjena te na nužnost brige o ekološkom otisku svakog pojedinca kako bismo očuvali naš (jedini) planet, a ne samo na uštedu električne energije u tom jednom satu isključivanja.

Simboličnom gestom gašenja rasvjete na jedan sat ne rješava se problem klimatskih promjena i neodgovornog upravljanja prirodnim resursima, ali se zasigurno potiče na kolektivno promišljanje na koji način možemo spriječiti sve učestalije štete uzrokovane ekstremnim vremenskim pojavama, poput velikih požara, poplava, erozija zemljišta, oluja i valova tropskih vrućina. Nastanak takvih pojava uzrokovan je klimatskim promjenama i povećanjem temperature na Zemlji.

Akciju "Sat za planet Zemlju" pokrenuo je World Wide Fund for Nature – Svjetski fond za prirodu u Sydneyu, kada je 2,2 milijuna ljudi i više od 2000 poslovnih subjekata ugasilo svjetla u svojim domovima i tvrtkama kako bi dali svoj glas protiv klimatskih promjena. Hrvatska se pridružila akciji 2009. godine ugasivši svjetla na zgradama Hrvatskog narodnog kazališta, Pravnog fakulteta i Muzeja za umjetnost u Zagrebu, u Dubrovniku su u mrak utonule Zidine i Stradun, Pula je ugasila svjetla na Areni, a Split cijelu Rivu. Iz godine u godinu i dalje raste broj gradova koji se uključuju u inicijativu. Prošle godine na području Zagrebačke županije akciji su se pridružili gradovi Ivanić-Grad, Samobor, Velika Gorica i Zaprešić te Općina Križ.

S.S.

 
24.03.2017.

U Samoboru predstavljeni kandidati HDZ-a za župana, gradonačelnike Samobora i Svete Nedelje te načelnika Općine Stupnik

U kampanju pozitivno i s velikim optimizmom

U organizaciji HDZ-a Zagrebačke županije, u dvorani samoborskog Doma umirovljenika okupio se velik broj članova stranke i njihovih simpatizera na prvom zajedničkom predstavljanju kandidata za župana, gradonačelnike Samobora i Svete Nedelje te načelnika Općine Stupnik.

Domaćin skupa i kandidat stranke za gradonačelnika Grada Samobora Vladimir Skendrović je, pozdravljajući kolege i goste, naglasio kako u ove lokalne izbore ulaze s velikim optimizmom i puno pozitivne energije, jer stranka je na prošlim parlamentarnim izborima postavila dobar temelj, a nakon promjena u vodstvu i načinu vođenja stranke raste i njezin ugled pa očekuju i dobar rezultat. Skendrović je posebno istaknuo kako se tijekom kampanje neće svađati niti odgovarati na provokacije svojih protukandidata iz drugih stranaka, već će svoju kampanju temeljiti na programima i ljudima koji će te programe u narednom razdoblju sigurno i provesti. Cilj im je, kako je rekao, poslati poruku da je došlo vrijeme za promjene u vođenju županije i Grada Samobora, što se izravno tiče Hrvatske seljačke stranke, odnosno župana Stjepana Kožića i gradonačelnika Samobora Kreše Beljaka.

Damir Halužan, kandidat za gradonačelnika Svete Nedelje, rekao je kako će u Svetoj Nedelji HDZ samo nastaviti kontinuitet što se tiče vođenja Grada, ali s novim snagama i boljim programom, koji će biti nadogradnja svemu što je do sada napravljeno. A da bi ostvarili zadane ciljeve, među kojima su najvažniji izgradnja srednje škole u Strmcu, javni gradski prijevoz, dom za starije i umirovljenike, smanjenje prireza do 30%, veći angažman mjesnih odbora kada je riječ o komunalnim radovima i puno veća briga o potrebama mladih, treba im podrška županije i novog župana.

Svojim biračima predstavio se i Bruno Perković, kandidat za načelnika Općine Stupnik, koji se također nada "svojem" županu, odnosno pobjedi na izborima, do koje namjeravaju doći vlastitim radom i kvalitetnim kandidatima koje će predstaviti tijekom kampanje.

Uvjeren u svoju pobjedu, kandidat HDZ-a za novog župana Zagrebačke županije Vladimir Bregović, koji već 3 mandata obnaša dužnost gradonačelnika Vrbovca, u svojem je kratkom govoru najavio bolje povezivanje gradova i općina unutar Zagrebačke županije te njezin ravnomjerniji razvoj. Stoga tijekom kampanje očekuje puni angažman svih članova, jer samo o njima ovisi hoće li dobiti ove izbore.

Predstavljeni kandidati odgovarali su i na postavljena pitanja svojih kolega, nakon čega su se svi nastavili družiti i dodatno brusiti strategiju za predstojeće izbore.

M.K.

 

Prijem za "samoborske Porinovce" u gradskoj vijećnici

Ugasimo svijetla na jedan sat

U Samoboru predstavljeni kandidati HDZ-a za župana, gradonačelnike Samobora i Svete Nedelje te načelnika Općine Stupnik

Arhiva 2017

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002

pour cette édition, chrome suédois industries un motif de camouflage et superposition de m90 géométrique avec une pluie camouflage pour qui incorpore une bille de verre spécial finir qui reflete la lumiere jusqu'a 100 metres.au cours de la journée, ces sacs semblent etre couverts dans la nuit et m90 acom et géométriques # 8212;Adidas Yeezy Boost 350 V2 sous une lumiere & # 8212;ADIDAS ULTRA BOOST SNS ils refletent la superposition de pluie camouflage créé.ADIDAS CAMPUSdéveloppé en quantités limitées,ADIDAS SPRINGBLADE DRIVE 2 victor,NIKE AIR FORCE 1 07 HIGH citoyen et chrome sont maintenant disponibles au barrage de sacs avec des prix de 95 $us.ADIDAS YEEZY BOOST 550la top model kate moss a une nouvelle fois devant l'objectif de terry richardson.ADIDAS ORIGINALS PRIDE PACKsemblable a son récent travail avec supreme, le modele est de fumer une cigarette pendant qu'elle tire avec le photographe de new york.il y a quelque chose a propos de kate moss.elle a besoin d'une cigarette et ça les rend plus sexy avec son look que la plupart des autres des le début.vérifiez la tige apres le saut.notre dernier highsnobiety révélateur est l'un de nos préférés, venant de gens bien baignade a stussy et un singe!ADIDAS ACE 16.3 TFnous avons trois prix disponibles pour les trois gagnants de la vendu stussy x bape collaboration.ADIDAS STAN SMITH M SCHUHEvoici les éléments qui pourraient etre gagné:entrée: suivez @ highsnobiety et @ stussy sur twitter et tweet le texte suivant:suivez @ highsnobiety & # 038; @ stussy & # 038; rt ce message pour gagner un stussy x bape les experts!# increasethetweets : quiconque porte ou le bape dans leur photo de profil stussy a une meilleure chance de gagner!concours se termine feb 17, 2011.bonne chance!ADIDAS YEEZY 950voir les deux autres prix boîtes apres le clic.