10.05.2017.

Radionica za mlade volontere u Bunkeru

Postani volonter i budi koristan

Radionica za mlade volontere u Bunkeru

U samoborskom Centru za mlade Bunker 9. svibnja održana je prva u nizu radionica o volontiranju, koje organizira i vodi samoborski Volonterski centar "Kad bi svi... ". Radionica naziva "Uvod u volontiranje u Bunkeru" okupila je dvadesetak mladih ljudi, većinom srednjoškolaca i studenata, kako bi ih uveli u svijet volontiranja i približili ideji da u Centru za mlade u Samoboru pronađu zanimljive sadržaje za provođenje slobodnog vremena baveći se volonterskim aktivnostima.

Voditeljica udruge Vesna Jelinčić na početku je buduće volontere upoznala s općim, ali bitnim podacima o tome što je volontiranje, tko može volontirati, tko su organizatori volontiranja, koje vrste volontiranja postoje, što je etički kodeks volontiranja, te koja su prava i obaveze svakog volontera, a nakon toga, u opuštenom i vedrom tonu svi su okupljeni razgovarali o temi volonterstva u Samoboru i u Bunkeru.

Budućim volonterima darovane su volonterske knjižice i priručnik Generacija za V, publikacija za mlade volontere u izdanju Volonterskog centra Zagreb.

Uz voditeljicu, sastanak su vodile Irena Brajević i Maja Kalaica, trio koji je 2013. osnovao udrugu koju s puno veselja vode također kao volonterke.

V.J.

 
10.05.2017.

Komunalac stekao certifikat ISO 9001:2015

Bolji sustav upravljanja kvalitetom poslovanja

Komunalac stekao certifikat ISO 9001:2015

Od 29. travnja 2017. godine trgovačko društvo Komunalac d.o.o. Samobor nositelj je međunarodnog certifikata ISO 9001:2015.

U utorak, 9. svibnja, u prostorijama Komunalca predstavnici kuće ovlaštene za certificiranje DQS, direktor Darko Hibler i izvršna direktorica Katarina Dulibić, uručili su certifikat ISO 9001:2015 direktoru Komunalca Ivici Karoglanu i predstavnici Uprave za kvalitetu Lani Novosel.

Certifikat ISO 9001:2015 je potvrda da je Komunalac uspostavio i primjenjuje sustav upravljanja kvalitetom poslovanja. Certifikat vrijedi tri godine uz redovni nadzor i kontrolu ovlaštenih certifikatora.

A.F.

 
10.05.2017.

Radovi na izgradnji kružnog toka u Ulici matice iseljenika u Bobovici

Pratite postavljene znakove

Radovi na izgradnji kružnog toka u Ulici matice iseljenika u Bobovici

U tijeku je druga faza izgradnje kružnog toka u Ulici Matice iseljenika na ulasku u naselje Bobovica. Zbog obuhvata radova na snazi će biti privremena regulacija prometa, a promet će se odvijati obilaznim pravcima u neposrednoj blizini, prema postavljenim prometnim znakovima.

Ovim putem molimo građane za strpljenje i razumijevanje te pridržavanje privremene regulacije prometa.

Predviđeni završetak radova je do kraja lipnja.

P.A.

 
10.05.2017.

U Bunkeru kreće novi projekt

Ivana Biočina otvara ciklus "Budi uspješan k'o i mi!"

Savjet mladih Grada Samobora i Bunker pokreću novi projekt naziva "Budi uspješan k'o i mi!"

Riječ je o projektu kroz koji će se predstaviti uspješni mladi ljudi, nekadašnji stipendisti Grada Samobora, koji su ostvarili svoje snove i danas imaju uspješnu karijeru.

Prva u goste dolazi Ivana Biočina sa svojom novom knjigom Tiranija mode – ukrašavanje kao potraga za identitetom, u četvrtak, 11. svibnja, s početkom u 19:00 sati u samoborskom Centru za mlade, Bunkeru. Kako bi doživljaj bio potpun, nakon razgovora o knjizi očekuje vas i besplatna projekcija filma Kosa.

U svojoj novoj intrigantnoj knjizi Ivana propituje povijesne, sociološke i antropološke korijene mode, ali i u što je ona danas izrasla – njezin utjecaj na naš život. Što nam moda daje, a što oduzima? Je li lijepa slika ujedno i prava slika? Može li moda biti tek zabava i užitak ili se u njoj kriju (prava) pitanja?

Ova je knjiga uzbudljiva vožnja kroz povijest, sadašnjost i budućnost, koja će kroz povijesne činjenice, zanimljive, ali i uznemirujuće podatke, razmišljanje djevojaka i žena i promišljanje autorice, pokušati odgovoriti na pitanje: Ako je moda sve ovo na nama, gdje smo mi?

O autorici:

Ivana Biočina magistra je inženjerka tekstilne tehnologije i inženjerstva, smjer dizajn i projektiranje, autorica knjige Modus vivendi. Ogled o političkom, ekonomskom i društvenom u modi (2014.), kao i knjige o tekstilnoj industriji koja izlazi krajem godine. Dobitnica je nekoliko nagrada za pisanje, među ostalim stipendije Zaklade Robert Bosch u suradnji s Literaturhaus Berlin i nobelovkom Hertom Müller (2015.) te Rektorove nagrade za rad iz teorije mode (2007.). Od 2006. godine objavljuje tekstove o teoriji mode, kostimografiji, arhitekturi, dizajnu i glazbi. Autorica je više dokumentarnih drama. Posljednjih godinu dana provela je u istraživanju tekstilne industrije u Hrvatskoj, a trenutno priprema scenarij za dugometražni dokumentarni film na tu temu.

Više o knjizi:

https://planetopija.hr/kategorija/publicistika/tiranija-mode

Kontakt

Jelena Vojvoda, Bunker

Tel.: 091/3360-111

e-mail: jelena.vojvoda@pousamobor.hr i bunker.samobor@gmail.com

Bunkeru: https://www.facebook.com/bunker.samobor/

 

Radionica za mlade volontere u Bunkeru

Komunalac stekao certifikat ISO 9001:2015

Radovi na izgradnji kružnog toka u Ulici matice iseljenika u Bobovici

U Bunkeru kreće novi projekt

Arhiva 2017

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002

pour cette édition, chrome suédois industries un motif de camouflage et superposition de m90 géométrique avec une pluie camouflage pour qui incorpore une bille de verre spécial finir qui reflete la lumiere jusqu'a 100 metres.au cours de la journée, ces sacs semblent etre couverts dans la nuit et m90 acom et géométriques # 8212;Adidas Yeezy Boost 350 V2 sous une lumiere & # 8212;ADIDAS ULTRA BOOST SNS ils refletent la superposition de pluie camouflage créé.ADIDAS CAMPUSdéveloppé en quantités limitées,ADIDAS SPRINGBLADE DRIVE 2 victor,NIKE AIR FORCE 1 07 HIGH citoyen et chrome sont maintenant disponibles au barrage de sacs avec des prix de 95 $us.ADIDAS YEEZY BOOST 550la top model kate moss a une nouvelle fois devant l'objectif de terry richardson.ADIDAS ORIGINALS PRIDE PACKsemblable a son récent travail avec supreme, le modele est de fumer une cigarette pendant qu'elle tire avec le photographe de new york.il y a quelque chose a propos de kate moss.elle a besoin d'une cigarette et ça les rend plus sexy avec son look que la plupart des autres des le début.vérifiez la tige apres le saut.notre dernier highsnobiety révélateur est l'un de nos préférés, venant de gens bien baignade a stussy et un singe!ADIDAS ACE 16.3 TFnous avons trois prix disponibles pour les trois gagnants de la vendu stussy x bape collaboration.ADIDAS STAN SMITH M SCHUHEvoici les éléments qui pourraient etre gagné:entrée: suivez @ highsnobiety et @ stussy sur twitter et tweet le texte suivant:suivez @ highsnobiety & # 038; @ stussy & # 038; rt ce message pour gagner un stussy x bape les experts!# increasethetweets : quiconque porte ou le bape dans leur photo de profil stussy a une meilleure chance de gagner!concours se termine feb 17, 2011.bonne chance!ADIDAS YEEZY 950voir les deux autres prix boîtes apres le clic.