31.03.2017.

Regulacija prometa u vrijeme održavanja Večernjakove utrke

U subotu otežan promet kroz centar Samobora

Regulacija prometa u vrijeme održavanja Večernjakove utrke

U subotu, 1. travnja, u Samoboru se održava Večernjakova utrka koja će okupiti velik broj sudionika, rekreativaca i djece.

Zbog sigurnosti sudionika, toga dana na snazi će biti posebna regulacija prometa.

Promet će biti zatvoren u vremenu od 10 do 11,30 sati na Trgu kralja Tomislava, na dijelu Perkovčeve ulice od raskrižja s Ivanščakovom i Zagrebačkom ulicom do Trga kralja Tomislava, na dijelu Ulice svete Ane od Ulice Franza Listza do Trga kralja Tomislava, u Kleščićevoj i Milakovićevoj ulici.

U vremenu od 10,30 do 11,30 sati, za trajanja utrke, promet će se privremeno zaustavljati na trasi utrke u sljedećim ulicama: na Trgu kralja Tomislava, dijelu Ulice Ivana Perkovca i Ulice Milana Langa, na raskrižju Langove i Ulice Giznik, na raskrižju Langove i Samostanske ulice te Langove i Ulice Grič, dijelu Ulice Vladimira Nazora, na raskrižju Ulice Vladimira Nazora i Odvojka ul. Vladimira Nazora, na dijelu Mirnovečke ulice, na raskrižju Langove i Mirnovečke te Langove i Odvojka Mirnovečke ulice, u Ulici Bogumila Tonija, na raskrižju Ulice Bogumila Tonija i Vanjekove ulice, na raskrižju Ulice Bogumila Tonija i Ulice Grigora Viteza, na raskrižju Ulice Grič i Ulice Bogumila Tonija, na dijelu Perkovčeve ulice, na raskrižju Ul. B. Adžije i Perkovčeve ulice, na raskrižju Perkovčeve i Dalmatinske ulice, na raskrižju Dalmatinske i Žumberačke ulice, na raskrižju Dalmatinske i Zagorske ulice, te Dalmatinske i Slavonske ulice, na dijelu Ličke i Vukovarske ulice, na raskrižju Ličke i Vukovarske ulice te Vukovarske i Zagrebačke ulice, na raskrižju Zagrebačke i Samoborskih bratovština, na raskrižju Perkovčeve i Zagrebačke, na dijelu Ulice Ferka Ivanščaka, na raskrižju Kompareove i Mlinske ulice, Mlinske i Ul. Hrvatske bratske zajednice, na Šetalištu uz Mlinove, dijelu Gajeve ulice, raskrižju Gajeve i Ul. Zlatka Price, na raskrižju Gajeve i Kompareove ulice, na Šetalištu uz Gradnu.

Promet će se propuštati čim svi sudionici prođu određenim dijelom trase, a suradnjom nadležnih službi Grada Samobora, Komunalca i Policijske postaje Samobor omogućit će se brzo propuštanje prometa kako ne bi došlo do većih zastoja.

Dječje utrke na 400, 800 i 1500 metara održavaju se na dijelu od Trga kralja Tomislava do Trga Matice hrvatske te će promet biti reguliran na raskrižju Mlinske i Kleščićeve te Gajeve i Milakovićeve.

Kako bi se rasteretio strogi centar grada, besplatno parkiranje za sudionike i posjetitelje utrke bit će omogućeno u garaži na Autobusnom kolodvoru Samobor.

Ovim putem molimo građane za strpljenje i razumijevanje te pridržavanje uputa privremene regulacije prometa.

Nastojat ćemo osigurati što brže otvaranje prometa i što kraće čekanje na pojedinim lokacijama.

P.A.

 
31.03.2017.

Zagrebačka županija financijski podupire projekte u gospodarstvu, poljoprivredi, prometu, komunalnoj infrastrukturi i E-mobilnosti

15,3 milijuna kuna za projekte gradova i općina

Zagrebačka županija financijski podupire projekte u gospodarstvu, poljoprivredi, prometu, komunalnoj infrastrukturi i E-mobilnosti

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić potpisao je s predstavnicima 9 gradova i 25 općina sa svog područja ugovore ukupne vrijednosti 15,3 milijuna kuna za realizaciju projekata u gospodarstvu, poljoprivredi, prometu, komunalnoj infrastrukturi i E-mobilnosti.

Od spomenutog iznosa za projekte prometa i komunalne infrastrukture dodijeljeno je 7.124.831 kn, dok je za gospodarstvo, odnosno razvoj poduzetničkih zona, energetsku obnovu javnih zgrada i turističku infrastrukturu osigurano 2.980.000 kn. Za projekte u poljoprivredi, takozvane mjere ruralnog razvoja, kojima se potiče obnova društvenih domova, cesta i područnih škola na ruralnom području dodijeljeno je 4.410.000.00 kn, a kroz odjel za EU fondove 828.815 kn za ugradnju e-punionica i solarnih klupa.

- Ovo su županijska sredstva namijenjena vama kao jedinicama lokalne samouprave, a u tijeku su ili će uskoro biti otvoreni i drugi natječaji namijenjeni poduzetnicima, poljoprivrednicima, obrtnicima te udrugama civilnog društva. Stoga apeliram na gradonačelnike i načelnike da se javljaju, kako na interne natječaje, tako i na natječaje Zagrebačke županije, jer zajedničkim snagama možemo uvijek napraviti više i zadržati status županije koja je primjer drugima - izjavio je župan Kožić.

Istaknuo je kako su zahvaljujući kvalitetnoj suradnji između gradova, općina i županije realizirani mnogobrojni projekti poput izgradnje, dogradnje i opremanja 50-tak objekata u školstvu od 2001. godine do danas.

- Spomenut ću primjer po kojem smo jedinstveni u državi. Ujedinili smo sva postojeća trgovačka društva koja na istočnom dijelu Zagrebačke županije obavljaju usluge javne vodoopskrbe i odvodnje u jedno i time stvorili preduvjete da iz fondova Europske unije povučemo veći dio sredstava za projekt Regionalni vodoopskrbni sustav Zagreb–Istok, ukupne vrijednosti preko 700 milijuna kuna – kazao je Kožić, istaknuvši kako radovi na realizaciji ovog dugoočekivanog projekta kreću u rujnu.

U ime prisutnih gradonačelnika obratio se gradonačelnik Zaprešića Željko Turk, uputivši čestitke gradovima i općinama koji imaju spremne projekte za svoja područja, a s kojima mogu aplicirati na natječaje, kao i županiji koja prepoznaje potrebe s terena, dok je načelnica Općine Rakovec Brankica Benc naglasila kako se u manjim sredinama mnogi projekti i ne bi realizirali bez potpore Zagrebačke županije.

M.B.

FOTO: Župan Kožić i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk

 
31.03.2017.

Izborna godišnja skupština Vatrogasne zajednice Općine Žumberak

Zapovjednik žumberačkih vatrogasaca je Franjo Mahovlić

Izborna godišnja skupština Vatrogasne zajednice Općine Žumberak

U Sošicama je 25. ožujka održana izborna godišnja skupština Vatrogasne zajednice Općine Žumberak. Skupština je održana u tamošnjem vatrogasnom domu, a zajednicu čine društva: Oštrc, Sošice, Kostanjevac, Petričko Selo i Kupčina Žumberačka. Kao gosti prisustvovali su predstavnici susjednih vatrogasnih zajednica: Grada Ozlja, Općine Krašić, Grada Jastrebarskog i Općine Klinča Sela. Skupštini je prisustvovao i Zdenko Šiljak, načelnik Općine Žumberak, a cijeli događaj snimila je TV 4r.

U sljedećem četverogodišnjem mandatu vatrogasnu zajednicu vodit će Upravni odbor u sastavu: predsjednik Zdravko Petretić, zamjenik predsjednika Marko Vlahović, zapovjednik Franjo Mahovlić, zamjenik zapovjednika Zdenko Filipović, tajnik Damir Delišimunović, blagajnik Tomo Nosetić, te članovi Upravnog odbora Milan Morduš, Ivan Zoretić i Slavko Čučić.

M.R.

 

Regulacija prometa u vrijeme održavanja Večernjakove utrke

Zagrebačka županija financijski podupire projekte u gospodarstvu, poljoprivredi, prometu, komunalnoj infrastrukturi i E-mobilnosti

Izborna godišnja skupština Vatrogasne zajednice Općine Žumberak

Arhiva 2017

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002

pour cette édition, chrome suédois industries un motif de camouflage et superposition de m90 géométrique avec une pluie camouflage pour qui incorpore une bille de verre spécial finir qui reflete la lumiere jusqu'a 100 metres.au cours de la journée, ces sacs semblent etre couverts dans la nuit et m90 acom et géométriques # 8212;Adidas Yeezy Boost 350 V2 sous une lumiere & # 8212;ADIDAS ULTRA BOOST SNS ils refletent la superposition de pluie camouflage créé.ADIDAS CAMPUSdéveloppé en quantités limitées,ADIDAS SPRINGBLADE DRIVE 2 victor,NIKE AIR FORCE 1 07 HIGH citoyen et chrome sont maintenant disponibles au barrage de sacs avec des prix de 95 $us.ADIDAS YEEZY BOOST 550la top model kate moss a une nouvelle fois devant l'objectif de terry richardson.ADIDAS ORIGINALS PRIDE PACKsemblable a son récent travail avec supreme, le modele est de fumer une cigarette pendant qu'elle tire avec le photographe de new york.il y a quelque chose a propos de kate moss.elle a besoin d'une cigarette et ça les rend plus sexy avec son look que la plupart des autres des le début.vérifiez la tige apres le saut.notre dernier highsnobiety révélateur est l'un de nos préférés, venant de gens bien baignade a stussy et un singe!ADIDAS ACE 16.3 TFnous avons trois prix disponibles pour les trois gagnants de la vendu stussy x bape collaboration.ADIDAS STAN SMITH M SCHUHEvoici les éléments qui pourraient etre gagné:entrée: suivez @ highsnobiety et @ stussy sur twitter et tweet le texte suivant:suivez @ highsnobiety & # 038; @ stussy & # 038; rt ce message pour gagner un stussy x bape les experts!# increasethetweets : quiconque porte ou le bape dans leur photo de profil stussy a une meilleure chance de gagner!concours se termine feb 17, 2011.bonne chance!ADIDAS YEEZY 950voir les deux autres prix boîtes apres le clic.