06.07.2017.

Kreće uređenje samoborske kino dvorane

Amfiteatar, nova ventilacija i stolci

Kreće uređenje samoborske kino dvorane

Samobor, kao grad kulture, obiluje kulturnim događanjima. No, djelatnici u kulturi, umjetnici i građani već dugo čekaju preuređenje kino dvorane koja služi i za koncerte, kazališne predstave i slična događanja. Sada je čekanju došao kraj.

Naime, Grad Samobor je pokrenuo postupak javne nabave za izvođenje radova na uređenju kino dvorane čija je vrijednost procijenjena na gotovo 4 i pol milijuna kuna bez PDV-a.

Zgrada kina nalazi se na Trgu Matice hrvatske u zoni zaštite spomenika kulture, što zahtijeva prilagođavanje projekta propisima o zaštiti kulturnih dobara.

Preuređenje će obuhvatiti cjelovitu rekonstrukciju kino dvorane, obnovu podova i zidova, postavljanje novog ventilacijskog i sustava grijanja te rekonstrukciju postojećeg gledališta u parteru i na balkonu, uključujući nabavu novih kino-sjedalica.

Gledalište će tako dobiti izgled amfiteatra, a uređuje se i ulazni hol, sa sanitarnim čvorom i info pultom.

Natječaj je otvoren do kraja srpnja, a odluku o odabiru najpovoljnije ponude donijet će samoborsko Gradsko vijeće na svojoj rujanskoj sjednici.

Radovi bi trebali započeti u jesen ove godine, nakon potpisivanja ugovora s najpovoljnijim izvođačem, s predviđenim rokom izvođenja radova od 270 dana.

P.A.

 
06.07.2017.

Ljeto u Samoboru nudi i Frendovsku klupu Laboratorija zabave

Dobra zabava za sve

Ljeto u Samoboru nudi i Frendovsku klupu Laboratorija zabave

Ljeto u Samoboru u nedjelju, 9. srpnja, od 19 sati donosi nešto sasvim novo: Frendovsku klupu Laboratorija zabave. Grad Samobor, kao grad prijatelj djece i domaćin odličnog provoda i pametne zabave, Frendovsku klupu postavlja u samo središte akcije: na Trg Matice hrvatske, na kojem od nedjelje svaki klinac može naći dobro društvo.

Frendovsku će klupu vesela ekipa iz Laboratorija zabave oslikati, urediti i ukrasiti uz najbolje moguće partnere: kreativne, maštovite i razigrane malce željne druženja, zabavne akcije i vikenda na otvorenom. Svi alati i materijali su osigurani, a raspored događanja je sljedeći:

- 19:00 okupljanje i uvod o Frendovskoj klupi

- 19:15 predstava Ipamanondas

- 19:30 zajedničko oslikavanje Frendovske klupe.

Buddy Bench/Frendovska klupa je međunarodni humanitarni projekt osmišljen s ciljem prevencije i suzbijanja vršnjačkog nasilja, poticanja inkluzije te sklapanja novih i njegovanja starih prijateljstava među djecom vrtićke i osnovnoškolske dobi. Nastao je u SAD-u, a njegov je začetnik dijete. Sedmogodišnji Christian je uz pomoć roditelja, učitelja i prijatelja pokrenuo inicijativu da njihovo školsko dvorište dobije klupu prijateljstva: oslikanu, uređenu i dobro pozicioniranu klupu na koju može sjesti svako dijete koje želi naći novog prijatelja, pokrenuti novu igru ili se uključiti u druženje.

Jednostavnost, kreativnost i fleksibilnost pokazale su se kao najveća snaga ove akcije: samouvjerena djeca sjela bi na klupu kad bi željela predložiti ili pokrenuti novu igru, a ona sramežljivija su znala da samo na nju trebaju sjesti i nova igra ubrzo dolazi po njih. Na Frendovskoj klupi tako sva djeca različitih osobnosti i karaktera mogu razvijati i njegovati svoje komunikacijske, socijalne i emocionalne vještine, svatko je na klupu dobrodošao i svačije mišljenje se uvažava.

Više informacija na www.laboratorijzabave.hr.

Fotografije: Laboratorij zabave

 
06.07.2017.

Izvrsni turistički rezultati na području Zagrebačke županije

Za prvih 6 mjeseci 19 posto bolji rezultati

Izvrsni turistički rezultati na području Zagrebačke županije

Zagrebačka županija tijekom prvih šest mjeseci 2017. godine zabilježila je 35 652 turističkih dolazaka, što je za 19% više nego u istom razdoblju 2016. godine. Porastao je i broj turističkih noćenja za 11%, i to s 57 548 na 64 100.

Od ukupnog broja noćenja na području Zagrebačke županije, 42 965 noćenja ostvarili su stranci, a domaći gosti 21 135 noćenja. Od ukupnog broja dolazaka 24 186 gostiju bili su stranci, a preostalih 11 466 domaći gosti. U prvoj polovici 2017. godine Zagrebačku županiju tradicionalno su najviše posjećivali gosti iz Njemačke, Italije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Austrije i Nizozemske, a u ljepote "zelenog zagrebačkog prstena" uvjerili su se i oni iz SAD-a, Koreje, Australije, Tajlanda i Brazila.

- Ponosni smo što se kontinuirani, višegodišnji rast turističkih dolazaka i noćenja nastavlja i u prvoj polovici 2017. godine – izjavila je Ružica Rašperić, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, podsjetivši kako je u Zagrebačkoj županiji tijekom 2016. godine porastao broj noćenja za 36%, a dolazaka za 26%u odnosu na prethodnu godinu. - Ovakvi pokazatelji rezultat su strateškog razvijanja ponude i sustavnog ulaganja u sektor turizma, a velik utjecaj ima i blizina Zagreba, koji je postao poželjna europska turistička destinacija. Narednih mjeseci našu će obalu obići milijuni stranih turista koji posljednjih godina sve više istražuju i ponudu kontinentalnog turizma, tako da sam sigurna da će rezultati na kraju 2017. godine biti iznimni – pojasnila je Rašperić.

Osim bogate kulturne baštine, zanimljivog ruralnog prostora, vinskih cesta, mnogobrojnih manifestacija te poznate eno-gastronomske ponude, Zagrebačka županija sustavno razvija i posebne grane turizma. Podsjećamo, u Zagrebačkoj županiji intenzivno se radi i na jačanju cikloturizma, jedne od najprofitabilnijih i najbrže rastuće grane turizma u svijetu, a za koju postoje sve predispozicije.

- U Europi ima oko 60 milijuna aktivnih biciklista i taj potencijal moramo iskoristiti - istaknula je Rašperić, podsjetivši da je u svibnju predstavljena mobilna biciklistička aplikacija "ZG bike" i projekt mreže aplikacija "Vision one", kojima je dodatno obogaćena turistička, gastronomska i kulturna ponuda Zagrebačke županije. Turistička zajednica do sada je izdala 13 karata biciklističkih staza u ukupnoj dužini od 1317 kilometara, a i svih 9 gradova u županiji te općine Krašić, Pisarovina i Brdovec opremila servisnim stanicama za bicikle. Također, u svibnju Zagrebačkoj je županiji temeljem programa Ministarstva turizma za razvoj cikloturizma na kontinentu u 2017. godini dodijeljeno 350.000 kuna.

Inače, županija je uključena i u 123 milijuna kuna vrijedan projekt Greenway, prvi biciklistički autoput u Hrvatskoj uz rijeku Savu ukupne duljine 121,6 kilometara. Za projekt 85% sredstava osigurava se iz fondova EU, a preostali dio sufinancirat će Grad Zagreb i Zagrebačka županija.

Kao još jednu snažnu i perspektivnu turističku granu u Zagrebačkoj županiji treba izdvojiti zdravstveni turizam.

- Bolnica Naftalan u Ivanić-Gradu, koja jedina u Europi svoje pacijente liječi ljekovitom naftom, čije nalazište postoji još samo u Azerbajdžanu, jedan je od najjačih nacionalnih aduta u zdravstvenom turizmu. Stoga smo početkom godine krenuli u 43 milijuna kuna vrijednu investiciju proširenja Naftalana koja će zasigurno od 2019. godine, kada će biti dovršeni radovi, znatno utjecati na još bolje turističke pokazatelje za našu županiju - istaknuo je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

M.B.

 

Kreće uređenje samoborske kino dvorane

Ljeto u Samoboru nudi i Frendovsku klupu Laboratorija zabave

Izvrsni turistički rezultati na području Zagrebačke županije

Arhiva 2017

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002

pour cette édition, chrome suédois industries un motif de camouflage et superposition de m90 géométrique avec une pluie camouflage pour qui incorpore une bille de verre spécial finir qui reflete la lumiere jusqu'a 100 metres.au cours de la journée, ces sacs semblent etre couverts dans la nuit et m90 acom et géométriques # 8212;Adidas Yeezy Boost 350 V2 sous une lumiere & # 8212;ADIDAS ULTRA BOOST SNS ils refletent la superposition de pluie camouflage créé.ADIDAS CAMPUSdéveloppé en quantités limitées,ADIDAS SPRINGBLADE DRIVE 2 victor,NIKE AIR FORCE 1 07 HIGH citoyen et chrome sont maintenant disponibles au barrage de sacs avec des prix de 95 $us.ADIDAS YEEZY BOOST 550la top model kate moss a une nouvelle fois devant l'objectif de terry richardson.ADIDAS ORIGINALS PRIDE PACKsemblable a son récent travail avec supreme, le modele est de fumer une cigarette pendant qu'elle tire avec le photographe de new york.il y a quelque chose a propos de kate moss.elle a besoin d'une cigarette et ça les rend plus sexy avec son look que la plupart des autres des le début.vérifiez la tige apres le saut.notre dernier highsnobiety révélateur est l'un de nos préférés, venant de gens bien baignade a stussy et un singe!ADIDAS ACE 16.3 TFnous avons trois prix disponibles pour les trois gagnants de la vendu stussy x bape collaboration.ADIDAS STAN SMITH M SCHUHEvoici les éléments qui pourraient etre gagné:entrée: suivez @ highsnobiety et @ stussy sur twitter et tweet le texte suivant:suivez @ highsnobiety & # 038; @ stussy & # 038; rt ce message pour gagner un stussy x bape les experts!# increasethetweets : quiconque porte ou le bape dans leur photo de profil stussy a une meilleure chance de gagner!concours se termine feb 17, 2011.bonne chance!ADIDAS YEEZY 950voir les deux autres prix boîtes apres le clic.