24.06.2017.

OŠ Milana Langa u konkurenciji za najljepši školski vrt u Hrvatskoj

Prava vrtna bajka!

Komisija koja je, u sklopu velikog projekta Najljepši školski vrtovi u Republici Hrvatskoj, pregledala okoliš Osnovne škole Milana Langa u Bregani, bila je iznimno zadovoljna viđenim. Ocjenjivači su na svojim stranicama napisali: "Osnovna škola Milana Langa u Bregani ostavlja bez daha! Ravnatelj Igor Matijašić povjerio je vođenje vrta, točnije ogromnog prostora u kojem je povrtnjak, voćnjak, park, cvjetnjak, prof. biologije Milanu Libriću, koji s velikim entuzijazmom i uz pomoć učenika održava cijeli prostor. Posebno nas je zadivio voćnjak u kojem ima pedesetak raznih starih sorti jabuka žumberačkog kraja, tunel od ruža, nepokošeni dio travnjaka ostavljen kao livada... prava vrtna bajka!"

Inače, nositelj projekta je Hrvatska radiotelevizija u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, Ministarstvom zaštite okoliša i prirode, Ministarstvom poljoprivrede, Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te brojnim donatorima.

Natječaj je otvoren polovicom ožujka, stručno poverenstvo odabralo je među prijavljenim školama pedesetak ustanova koje će sudjelovati u projektu, a nakon toga članovi povjerenstva obilaze vrtove, savjetujući djecu i učitelje što trebaju učiniti da bi im vrtovi bili spremni za nagrade. Krajem rujna ponovno se obilaze vrtovi koji su ušli u uži izbor, a povjerenstvo bira najljepši vrt.

S.S.

 
24.06.2017.

Biciklistička karavana Put prijateljstva Vukovar - Ljubljana

Poznata družba ponovno u Samoboru

Samobor je i ove godine, po 15. put, nakratko bio domaćin biciklistima koji sudjeluju na tradicionalnom Putu prijateljstva Vukovar - Ljubljana. Na glavnom gradskom trgu tridesetak biciklista, predvođenih predsjednikom Hrvatskog društva Ljubljana Milanom Pavelićem, koji je i začetnik ove lijepe ideje, u petak, 23. lipnja, dočekali su predsjednik Gradskog vijeća Grada Samobora Miran Šoić i Marijan Kižlin iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti, poželjevši im dobrodošlicu i ugodan boravak u našem gradu.

Nakon razmjene prigodnih poklona, svi zajedno otišli su najprije do Parka domovinske zahvalnosti, gdje su ispred spomenika našim braniteljima položili zapaljene svijeće i odali počast žrtvama Domovinskog rata Samobora i Svete Nedelje. Isto su učinili i prije dolaska u Samobor u Svetoj Nedelji, gdje ih je dočekao gradonačelnik Dario Zurovec sa svojim suradnicima.

Samobor je zadnja postaja u Hrvatskoj prije nego što karavana krene prema Ljubljani pa su se prije noćenja i zaslužene večere biciklisti uz kremšnite i pokoje pivo u ugodnom razgovoru duže zadržali na Trgu s našim gradskim čelnicima, planirajući aktivnosti za još čvršće povezivanje dvaju naroda i naših ljudi koji žive i rade u susjednoj nam Sloveniji.

M.K.

 

OŠ Milana Langa u konkurenciji za najljepši školski vrt u Hrvatskoj

Biciklistička karavana Put prijateljstva Vukovar - Ljubljana

Arhiva 2017

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002