26.11.2017.

Izborna konvencija samoborskog SDP-a

Sanja Horvat Iveković predsjednica i u sljedećem mandatu

Tijekom subote, 25. studenoga, članovi Gradske organizacije Socijaldemokratske partije Samobor održali su u svojim prostorijama izbornu konvenciju, na kojoj su birali novo vodstvo, članove odbora te delegate koji će ih predstavljati na konvenciji SDP-a Hrvatske.

Po principu "jedan čovjek – jedan glas" i uz mogućnost preferencijalnog glasanja za predsjednicu GO SDP-a Samobor jednoglasno je ponovno izabrana Sanja Horvat Iveković, a njezin zamjenik je Miran Šoić. Članovi Gradskog odbora su Zvjezdana Sečen, Maja Gračanin, Marinko Džepina, Irena Kapor, Davor Daničić, Krešo Sokolović, Tomislav Šapić, Darko Lisec i Petar Raić, dok će ih na glavnoj stranačkoj konvenciji predstavljati Zvjezdana Sečen, Irena Kapor i Vinko Kovačić.

Rezultate su objavili poslijepodne u dvorani Doma umirovljenika, gdje im se, prije prigodnog domjenka s par riječi obratila i zahvalila na povjerenju stara/nova predsjednica.

M.K.

 
26.11.2017.

Samoborski projekt LED rasvjete kao primjer dobre prakse

Učinkovito, štedljivo i tržišno isplativo

Zamjenik samoborskog gradonačelnika Željko Stanec predstavio je na konferenciji Učinkovita rasvjeta 2017., koja je okupila niz stručnjaka iz područja energetske učinkovitosti, samoborski projekt ugradnje LED rasvjete.

Kroz svoju prezentaciju Željko Stanec je istaknuo kako projekti energetske učinkovitosti za Grad Samobor imaju veliku važnost, pri čemu je naglasak na uvođenju rasvjete sa svijetlećim diodama (LED) u primjeni za sustav javne rasvjete, ali i javnih zgrada na području Grada.

U skladu s time, prikazan je način i model uspostave energetski učinkovite LED rasvjete u Samoboru i financijski učinak njezinog uvođenja za gradski proračun i građane. Naravno, radi se o rješenju koje pruža brojne mogućnosti daljnje nadgradnje i unapređenja.

Zamjenik gradonačelnika sudjelovao je i na okruglom stolu, zajedno s predstavnicima Regionalne energetske agencije sjeverozapadne Hrvatske, Agencije za investicije i konkurentnost, HBOR-a, te neovisnim stručnjacima. Tema okruglog stola bila je uspješno financiranje projekata energetske učinkovitosti, a Grad Samobor ovdje je predstavio svoj model, koji se bitno razlikuje od ostalih. Naime, ovaj će projekt donijeti Samoboru značajne ekonomske uštede, ali i pozitivno utjecati na okoliš.

Treba napomenuti još jedan važan pozitivan efekt ovog modela projekta. Sve radove zamjene stare za novu LED rasvjetu izvodi Komunalac d.o.o. Samobor, koje će si na taj način osigurati dodatnu vrijednost poslova. Budući da se društvo bavi i gospodarenjem otpadom iz starih svjetiljki, izdvojit će koristan materijal-sirovinu (staklo, plastiku te razne metale - bakar, željezo, aluminij i dr.), koji će se procesom recikliranja koristiti za nove reciklirane proizvode.

P.A.

 

Izborna konvencija samoborskog SDP-a

Samoborski projekt LED rasvjete kao primjer dobre prakse

Arhiva 2017

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002