14.11.2005.

Iz podivljale Gradne spašen skupocjeni moped

Noge skvasi, moped spasi!

Iz podivljale Gradne spašen skupocjeni moped

Dok francuski vatrogasci interveniraju u gašenju vozila zapaljenih molotovljevim koktelima, njihovi samoborski kolege ovih su se dana bavile izvlačenjem skutera iz potoka.

Naime, ujutro 9. studenoga, u strogom centru Samobora, u koritu potoka Gradna primijećen je moped nepoznatog vlasnika. O tome je obaviještena profesionalna vatrogasna postrojba i momci su spremno, s najskupljim i najnovijim navalnim vozilom, izjurili iz vatrogasnog spremišta. Prošli su Milakovićevom ulicom pod upaljenim plavim rotirajućim svjetlima, skrenuli udesno i Kleščićevom ulicom se odvezli sve do Old Nick's Puba gdje su zainteresirani promatrači mogli nazočiti "spašavanju" mopeda. Navučene su ribičke čizme i za tili čas je jedan vatrogasac uskočio do gležnja u nabujali i podivljali potok. Omotao je skuter užetom, te ga je drugi vatrogasac koji je (na njegovu sreću) ostao na suhom izvukao. Spasivši moped, vatrogasci su se udaljili sa zadatka uspješno ga riješivši.

No, vatrogasci nisu bili jedini atraktivni sudionici ove akcije. Za otprilike jedan sat po moped, čuvan budnim okom policijskog djelatnika, posebnim traktorskim vozilom "Tomo Vinković" dojurila su i tri djelatnika gradskog poduzeća Komunalac. Oni su motor ukrcali na prikolicu i odvezli ga u, za uzbuđenu publiku, nepoznatom smjeru.

Komunalci su se u čudu pitali kako to da se njih nije pozvalo da spašavaju utopljeno vozilo nepoznatog vlasnika nego je za to trebalo angažirati posebne vatrogasne snage. Pitali su se to, bogme, i slučajni prolaznici.

Ostaje nam sa zadovoljstvom ustvrditi da je još jedan dan prošao u usklađenom djelovanju gradskih službi i službi koje u gradu trebaju raditi na poboljšanju kvalitete života svih građana.

A što je s mopedom? Čiji je i kako se našao u Gradni? Za sada se ne zna. Talijanske registarske tablice daju naslutiti da je vlasnik strani državljanin, a za sada se još nitko nije javio samoborskoj policijskoj postaji i zatražio njegov povrat.

Ivica Horvat

 
14.11.2005.

U prometnoj nesreći na rotoru kod Hoto vila prevrnuo se mercedes E 270 CDI

Vatrogasci razrezali mercedes i izvukli unesrećenog

U prometnoj nesreći na rotoru kod Hoto vila prevrnuo se mercedes E 270 CDI

Vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Grada Samobora 4. su studenog, oko jedan sat poslije ponoći, iz smrskanog automobila u Novakima, u Ulici dr. Franje Tuđmana 26, kod kružnog toka na samom ulazu u Hoto-centar, spašavali unesrećenog u prometnoj nesreći.

Do inicidenta je došlo kad se mercedes E 270 CDI, vozeći prevelikom brzinom kroz kružni tok, prevrnuo na krov, a ozlijeđeni vozač Mario Dragšić ostao ukliješten u oštećenom vozilu.

Spašavanje je izvršeno pomoću hidrauličkog alata, rezanjem vrata, a unesrećeni je, s teškim tjelesnim ozljedama, odvezen kolima Hitne medicinske pomoći. U vozilu se nalazio i suvozač Nenad Barko koji je lakše ozlijeđen i sam je napustio vozilo.

Osim oštećenja vozila, oštećena je zaštitna ograda na cesti i zelena površina kružnog toka.

Cijela akcija trajala je do ranih jutarnjih sati, budući da je pod svjetlom reflektora s vatrogasnoh vozila izvršen kompletan uviđaj i kolnik ispran vodom.

Stjepan Stanić

 
14.11.2005.

Martinje na Trgu kralja Tomislava organizirano je tradicionalno skromno

Dva - tri kestena i malo mošta niš ne košta!

Martinje na Trgu kralja Tomislava organizirano je tradicionalno skromno

Martinje je, kako i priliči turističkom mjestu kao što je Samobor, obilježeno i primjerenom veselicom na Trgu kralja Tomislava. U subotnje prijepodne, 12. studenog, uz jedan štand Vinarske udruge s moštom, jedan pleh s kestenima i prigodnu svirku malog tamburaškog sastava KUD-a Oštrc, prolaznici su imali priliku kušati spomenute specijalitete i oslušnuti stare uspješnice Rudara.

Ako je i od Turističke zajednice kakva je ova samoborska, previše je!

Robert Škiljan

 
14.11.2005.

Zadnja provjera opremljenosti Komunalca pred nadolazeću zimu

Postrojili ralice

Zadnja provjera opremljenosti Komunalca pred nadolazeću zimu

U petak, 11. studenog, na prostoru Sajmišta pošlihtalo se 12 velikih ralica i tri "bebe ralice" za čišćenje kolnika. Naime, održala se tradicionalna smotra zimske službe na kojoj se, uz predstavnike Grada i Komunalca, okupio i velik broj predstavnika medija.

Okupljene je najprije pozdravio Tomislav Masten, zamjenik gradonačelnika, a potom se skupu obratio i Antun Bišćan, novi direktor Komunalca te Mate Šaban, najvažnija osoba Komunalca u zimskom periodu. Oni su svojim ekspresnim govorima poručili da su spremni za zimu, a potom sve okupljene pozvali na toplo, na domjenak u baraku na Sajmištu.

I ove zime većinu samoborskih nerazvrstanih cesta čistit će i posipavati Komunalac s bazom na Sajmištu, na čelu s Matom Šabanom kao rukovoditeljem službe. Zamjenik mu je Miljenko Kolak, a dežurni voditelj Zoran Devetak. Osim nerazvrstanih, ova služba čistit će i osam lokalnih cesta (Velika Rakovica - Slava Gora, Kotari, Petkov Breg - Klinča Sela, Mala Rakovica, Veliki Lipovac, Trg Kralja Tomislava - Anindol).

Dežurni telefoni zimske službe su 3363-141, 3361-255, 3362-828 i 098/406-329.

Županijska uprava za ceste sa svojom nadcestarijom u Samoboru preuzela je čišćenje i posipavanje sljedećih nerazvrstanih cesta: odvojci Vratnik, dio ceste produžetak Klake - Križ do raspela - skretanje Naglići, Galgovo - Drežnik, odvojci Kostanjevac, odvojci Javorek - Beder, odvojci Dragonoš, Medsave - produžetak autobusnog okretišta, Bukovje Podvrško i Slani Dol.

Javne površine čistit će također Komunalac, a rukovoditelj ove službe je Miroslav Jaić. Zamjenica rukovoditelja je Vlasta Jelinčić, a sve obavijesti možete dobiti na njihovim dežurnim telefonima: 3362-828, 3361-255 i 098/488-893.

 

Iz podivljale Gradne spašen skupocjeni moped

U prometnoj nesreći na rotoru kod Hoto vila prevrnuo se mercedes E 270 CDI

Martinje na Trgu kralja Tomislava organizirano je tradicionalno skromno

Zadnja provjera opremljenosti Komunalca pred nadolazeću zimu

Arhiva 2005

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2004

2003

2002