10.06.2005.

ERA Tornado organizirala jednodnevni izlet u Gardaland za vlasnike potrošačke kartice ZRNO NA ZRNO

Za samo 99 kuna u svijetu zabave i avanture

ERA Tornado organizirala jednodnevni izlet u Gardaland za vlasnike potrošačke kartice ZRNO NA ZRNO

Era Tornado je 4. svibnja, u suradnji s turističkom agencijom Ferial, organizirala izlet u Gardaland za vlasnike Erine potrošačke kartice Zrno na Zrno. Korisnici kartice imali su prilike na put krenuti i provesti ugodan dan u svjetski poznatom zabavnom parku po znatno povoljnijoj cijeni, pa su, umjesto redovne cijene od 270 kuna, izlet platili 99 kuna.

Na jednodnevnom izletu uživali su vlasnici kartica iz Karlovca, Samobora i Čakovca. Na put se krenulo u ranim jutarnjim satima ispred Era Centra Samobor, Era centra Karlovac i Trgovačkog centra Trgohit Čakovec.

Put do Gardalanada tekao je kroz Sloveniju i sjevernu Italiju, gdje su bila predviđena kraća zaustavljanja radi odmora i razgledavanja.

U zabavni park Gardaland stigli su u jutarnjim satima, a izletnici su proveli cjelodnevni boravak uživanjući u atrakcijama, čarobnom svijetu zabave, svijetu dinosaura i gusara, vožnji vlakićima i predstavama s dupinima.

Povratak je uslijedio u oko 17 sati, a oduševljenje izletnika bilo je veliko, posebno onih najmlađih. Svi su poželjeli još avantura sličnih ovoj.

ERA Tornado će i dalje svojim vjernim vlasnicima kartice Zrno na Zrno priređivati slična putovanja i iznenađenja.

Stjepan Stanić

 
10.06.2005.

Festival lakih nota za mlade u Svetoj Nedelji

Radost u pjesmi

Festival lakih nota za mlade u Svetoj Nedelji

Svetonedeljski Trg Ante Starčevića bio je u petak, 3. lipnja od 19 sati, pravo mjesto za ljubitelje pjesme i plesa. Održan je glazbeni festival mladih Radost u pjesmi 2005. Festival se već treću godinu održava krajem svibnja ili početkom lipnja i okuplja mlade pjevače soliste iz cijele Hrvatske.

Svoja pjevačka znanja i talente u natjecateljskom dijelu festivala pokazali su mladi pjevači i pjevačice iz Zagreba, Splita, Karlovca, Imotskog, Jastrebarskog, Knina, Đurđevca, Donje Reke i Svete Nedelje. Sudjelovalo je ukupno četrnaest solista i solistica, a najmlađa sudionica festivala bila je šestogodišnja Iva Gavran iz Knina. Van konkurencije nastupili su dječji zborovi Prva ljubav iz Zagreba, Samoborček iz Samobora, Strmečki mališani iz Strmca i Pikići iz Rakitja, a za plesni dio programa pobrinuli su se članovi Plesnog kluba TT.

Dodijeljene su i nagrade. Nagrade publike dobili su Iva Golubić iz Svete Nedelje, grupa Veliki odmor iz Knina i Antoanela Bokan iz Karlovca. Prema ocjeni žirija najbolja je bila Nikolina Pavić iz Jastrebarskog, druga Lucija Mravunac iz Jastrebarskog i treća Maja Severić iz Đurđevca. Najbolji umjetnički dojam na žiri ostavila je Tea Šantić iz Zagreba, a najbolji styling imale su Matija Vogrinčić, Marija Meljić i Silvija Zadar iz Đurđevca.

Gost fesivala, a mnogim okupljenima i pjevački uzor, bio je Sandi koji je razgibao i svoje glasnice.

N.K.

 
10.06.2005.

U Gradskoj vijećnici potpisan Sporazum LS-a, HDZ-a i HNS-LD-a o zajedničkom formiranju vlasti

Optimalno rješenje za Grad Samobor

U Gradskoj vijećnici potpisan Sporazum LS-a, HDZ-a i HNS-LD-a o zajedničkom formiranju vlasti

U samoborskoj Gradskoj vijećnici u nazočnosti predstavnika medija potpisan je Sporazum između samoborske Liberalne stranke, Hrvatske narodne stranke – Liberalnih demokrata i Hrvatske demokratske zajednice o zajedničkom formiranju gradske uprave, a prema rezultatima izbora za lokalnu upravu.

Potpisivanju su prisustvovali predsjednici stranaka Tanja Milek, Mladen Guliš i Tomislav Masten, kandidat za novog gradonačelnika Antun Dubravko Filipec, kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika (uz Tomislava Mastena) Marica Jelenić, te Ivana Prohić i Feliks Škiljan, kandidati za potpredsjednike Gradskog vijeća.

Potpisani Sporazum je okvir za koalicijsku suradnju u vođenju Grada Samobora, a u njemu su stranke potpisnice suglasne da je osnova daljnjeg razvoja Samobora sadržana u dokumentu Strategija razvoja Grada Samobora do 2012. godine.

Stranke su suglasne i da treba ubrzati izgradnju objekata od vitalne važnosti za Grad, te dodatno poticati razvoj obrtništva i malog poduzetništva.

Poseban je naglasak stavljen na rješavanje nagomilanih problema u gradskom prijevozu, Komunalcu, a proširit će se i kapaciteti dječjih vrtića i osigurati prostor za mlade. Posebna će se pažnja posvetiti i rješavanju problema Šmidhena.

Stranke će poduzeti i ozbiljne korake u razdruživanju s Gradom Zagrebom, u rješavanju statusa vojnih objekata koji su izvan funkcije, te rješavanju problema vezanih uz nekretnine na koje Grad Samobor polaže pravo.

Stranke su posebno istakle da su spremne na privatnu inicijativu i privatna ulaganja u kapitalne i ostale objekte na području Grada Samobora.

Da bi sve to bilo ostvarivo, potrebno je restrukturiranje gradske uprave, svrsishodnije korištenje gradskih prostora i daljnja informatizacija gradskih službi.

Novinare su najviše zanimali razlozi za prilično neočekivanu koaliciju, a predsjednici stranaka bili su jednodušni u ocjeni da se radi o najboljem rješenju koje nudi stabilnu gradsku upravu. Sva su se ostala rješenja pokazala kao nepouzdana, s partnerima koji ne jamče stabilnost i vjerodostojnost.

Budući gradonačelnik Antun Dubravko Filipec naglasio je da ga ne zanimaju eventualne razlike u strankama na razini države, jer će se u Gradskom poglavarstvu kojem će biti na čelu "politika ostavljati pred vratima".

Robert Škiljan

 

ERA Tornado organizirala jednodnevni izlet u Gardaland za vlasnike potrošačke kartice ZRNO NA ZRNO

Festival lakih nota za mlade u Svetoj Nedelji

U Gradskoj vijećnici potpisan Sporazum LS-a, HDZ-a i HNS-LD-a o zajedničkom formiranju vlasti

Arhiva 2005

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2004

2003

2002