18.01.2005.

Big Brother zvijezde Zdravko i Saša izazvali nezapamćeno zanimanje Samoboraca svih uzrasta

Stampedo u Era centru

Big Brother zvijezde Zdravko i Saša izazvali nezapamćeno zanimanje Samoboraca svih uzrasta

Nakon nedavnog gostovanja Zdravka Lamota, samoborske Big Brother zvijezde u OŠ Samobor, kad se škola na kraju morala zaključati, a velik broj djece ostao vani viseći priljubljen po prozorima, slična su, iako puno "oštrija" događanja, pratila dolazak Zdravka i "Saše milijunaša" u centar Era. Iako je i tamo bio predviđen određeni program, on se nije do kraja odvio. Podijelili su tisuće autograma, bacili pregršt lopti s potpisima i cijelo je događanje proteklo u neviđenoj gužvi. Nakane organizatora da Samoborcima predstavi nove medijske zvijezde naišle su na odziv kakvom se sigurno nisu nadali. Nitko, sigurni smo, nije mogao računati na toliku brojnost fascinirane djece, doslovno hipnotizirane Big Brotherom. Nastala gužva, u kojoj su roditelji i razglasom tražili svoju djecu, svjedoči o činjenici da ni odrasli nisu svjesni razmjera popularnosti zvijezda stvorenih doslovce "iz ničega".

Zdravko i Saša su izvrsni dečki, vrlo topli, normalni, pomalo umorni, s velikom željom da zadovolje potrebe sve djece koja su im prilazila tražeći autogram. Gužva je oko njih bila nesnosna, neka su djeca plakala, ali većina se zdušno gurala prema Saši i Zdravku probijajući red zaštitara.

Velik dio posla odradili su bikeri Karlovca uz pomoć kolega iz Zagreba. Naime, Era centar upravo od bikera Moto cluba "Moto legija Croatia" iz Karlovca osigurava razglas za ovakve manifestacije. Tako su se dečki u crnoj koži našli i u Samoboru i pokazali da su, bez obzira na motore, brzinu i oštrinu izgleda, vrlo mekog srca. Jer, upravo su oni iz mnoštva malih ljudi, one najmanje doslovno čupali iz gužve da bi ih približili idolima i spasili od gaženja. Iznenađujuće je i to da je među djecom bilo i mnoštvo baka i djedova, također spremnih na nemilosrdnu bitku za autogramom ili sličnim svjedočanstvom o bliskom susretu sa Zdravkom i Sašom.

U jednom su se trenutku stvari ipak počele otimati kontroli. Tako su Big Brother dečki povučeni u caffe bar Dama iz kojeg su bacali lopte. Nakon toga spuštene su rešetke i zaključana vrata. Zavladao je mir, Zdravko je žurio dalje na put, a Saša se pridružio supruzi Nataši koja ga je čekala. U razgovoru smo saznali da su s njom i njezina djeca koja kližu na klizalištu Era Centra, a otkrila nam je i da joj je otac rođeni Samoborac - Vrančić, kako joj je i djevojačko prezime. Naglasila je da je s velikim veseljem opet došla u Samobor i da se tu pomalo osjeća kao kod kuće.

Saša je pak povodom najnovijih zbivanja oko njega rekao da je naučio biti tolerantan, o čemu je svjedočila i činjenica da je još satima nakon što se gomila razilazila izlazio i neumorno dijelio potpise.

Zaštitari su za to vrijeme čuvali sve ulaze i izlaze iz Ere, pa i vrata WC-a, kroz koji su se htjeli ubaciti malo stariji obožavatelji.

Na velikoj Big Brother fešti u Eri našao se i samoborski gradonačelnik s obitelji.

- Ovaj skup dokazuje snagu medija i istinu kako mediji od do jučer nepoznate "osobe iz susjedstva" naprave zvijezdu. Isti ti mediji mogu uzdići ili uništiti čovjeka, čemu smo svjedoci svakodnevno - rekao je Adamek i srdačno se pozdravio sa sugrađaninom Zdravkom i njegovim rivalom, a sada prijateljem "Sašom milijunašom".

Tamara Vrančić Sokač

 

Big Brother zvijezde Zdravko i Saša izazvali nezapamćeno zanimanje Samoboraca svih uzrasta

Arhiva 2005

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2004

2003

2002