14.07.2005.

Završen turističko - ekološki natječaj TZ Zagrebačke županije Zeleni cvijet

Sveta Nedelja i Samobor pri vrhu

Završen turističko - ekološki natječaj TZ Zagrebačke županije Zeleni cvijet

Turističko - ekološki natječaj Zeleni cvijet dobio je svoje pobjednike za područje Zagrebačke Županije. Ove godine većina glavnih nagrada nas je mimoišla, od silnih kategorija prva su nam mjesta pripala samo u ocjenjivanju suvenira (kraluž) i turističko informativnih centara (TZ Samobor).

Posebno valja istaknuti Lelu Ročenović s dugogodišnjim projektom “Kraluž” i organizacijom radionice za izradu tog tradicijskog vratnog nakita.

U kategoriji turističke ponude ili zanimljivosti treba istaknuti prvo mjesto za Stazu kneževa Parka prirode Žumberak – Samoborskog gorje.

U kategoriji uređenosti mjesta kao cjeline Samobor je na drugom mjestu, iza Velike Gorice. Sveta Nedjelja ponijela je titulu najbolje uređenog manjeg grada. I u kategoriji uređenosti trgova Samobor je na drugom mjestu, s Trgom kralja Tomislava, iza velikogoričkog Radićevog trga. Trg Ante Starčevića u Svetoj Nedelji zaradio je 3. mjesto.

U ocjenjivanju uređenosti ulica Trešnjevačka ulica u Brezju zaslužila je drugo mjesto, a samoborski rotor u Gajevoj treće. Park Domovinske zahvalnosti ostao je u kategoriji parkova iza velikogoričkog parka Franje Tuđmana. U kategorijama privatne uređenosti, okućnici obitelji Širanović iz Svete Nedelje pripalo je treće mjesto, jednako kao i postaji Napoli u kategoriji benzinskih.

Priznanja nagrađenima bit će dodijeljena na županijskoj završnici akcije Zeleni cvijet 2005., koja će se održati najkasnije do polovice listopada.

Stjepan Stanić

FOTO: Predstavnici Turisitičke zajednice Zagrebačke županije obilazili su ovih dana područje županije i na licu se mjesta upoznavali s nagrađenima. Ovdje ih, predvođene direktoricom ureda Lidijom Mišćin, vidimo na Trgu Ante Starčevića u Svetoj Nedelji

 
14.07.2005.

U Gajevoj otvoren novi T-Centar

Sve na jednom mjestu

U Gajevoj otvoren novi T-Centar

U Gajevoj 6, u neposrednoj blizini tržnice i autobusnog kolodvora, otvoren je novi T-Centar, koji će korisnicima nuditi niz pogodnosti, osobito u prvom tjednu rada. Centar je u potpunosti uređen u skladu s najvišim standardima T-HT-a, a na jednom će mjestu biti dostupni svi proizvodi i usluge naše najveće telekomunikacijske kompanije.

S.S.

 

Završen turističko - ekološki natječaj TZ Zagrebačke županije Zeleni cvijet

U Gajevoj otvoren novi T-Centar

Arhiva 2005

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2004

2003

2002