13.05.2005.

Vijesti iz Udruge invalida Grada Samobora i Općine Sveta Nedelja

Slavici Severović i Tomi Stiću nova invalidska kolica

Vijesti iz Udruge invalida Grada Samobora i Općine Sveta Nedelja

Udruga invalida Grada Samobora i Općine Sveta Nedelja, u suradnji s Marinkom Metličićem, predstavnikom Crvenog križa Hrvatske, organizirala je i dodijelila svojim članovima Slavici Severović iz Strmca i Tomi Stiću iz Samobora nova invalidska kolica, donaciju američke tvrtke Wheelchair Fondation.

Udruga zahvaljuje donatorima i Crvenom križu Hrvatske u nadi daljnje uspješne suradnje, obzirom da mnoge nepokretne osobe invalidska kolica ne mogu ostvariti putem HZZO-a.

U suradnji sa Savezom društava multiple skleroze - Zagrebačka županija, Sekcija multiple skleroze Udruge invalida Grada Samobora i Općine Sveta Nedelja organizirala je dva edukativna predavanja.

U ponedjeljak, 9. svibnja, održano je edukativno - savjetodavno predavanje na temu "Kako prepoznati i dijagnosticirati multiplu sklerozu", s osvrtom na novosti u liječenju multiple skleroze.

Za četvrtak, 12. svibnja, najavljeno je predavanje psihologinje Lovorke Brajković, a tema je "Psihosomatski pristup oboljelima od multiple skleroze (obitelji i multipla skleroza)".

Udruga invalida Grada Samobora i Općine Sveta Nedelja poziva članove da se prijave za sudjelovanje u sportskim natjecanjima i druženjima, koja će se u narednom periodu održati u Požegi, Sisku, Jarunu i Čakovcu.

I.H.

FOTO: Tomo Stić u novim kolicima

 
13.05.2005.

Otvorena šetnica - igraonica Slani Dol – Smerovišće - Slani Dol

Tud su išle naše bake

Otvorena šetnica - igraonica Slani Dol – Smerovišće - Slani Dol

Kiša nije spriječila stanovnike i brojne goste da uveličaju proslavu Dana sela naselja Slani Dol u nedjelju 8. svibnja. Proslava se održava tradicionalno svake godine, uz uobičajeno proštenje uz dan sv. Florijana. Da ne bi to bilo još samo jedno obično proštenje Udruga mještana Slani Dol, na čelu s agilnim Svetislavom Bašićem, organizirala je nekoliko vrlo primamljivih dodatnih sadržaja: živu muziku i ples, besplatno jelo i piće, tombolu i dječje igre.

Ove je godine otvorena i šetnica – igraonica Škola po prirodi. Radi se o tri kilometra dugom, obilježenom makadamskom i šumskom putu od Slanog Dola do Smerovišća i natrag. To je bio put kojim su djeca, prije nego je uvedena autobusna linija, išla u školu i natrag kući. Na trasi je postavljeno pet drvenih tematskih postaja na kojima se igraju različite igre s lopticom.

Cilj je šetnice, kažu Slanodolci, da provedete dan u prirodi, družite se, igrate, opustite se i osjetite dio čari nekadašnjeg pješačenja do škole i natrag. Šetnica je namijenjena grupama djece i obiteljima s djecom. Svaki petak, subotu i nedjelju možete u Slanom Dolu dobiti na korištenje platnenu torbicu u kojoj je ocjenjivački list s pravilima igara i planom šetnice, olovka i loptica.

Nenad Kobasić

FOTO: Valerija nam je spremno pozirala na završnoj postaji igraonice.

 

Vijesti iz Udruge invalida Grada Samobora i Općine Sveta Nedelja

Otvorena šetnica - igraonica Slani Dol – Smerovišće - Slani Dol

Arhiva 2005

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2004

2003

2002