10.11.2010.

Reagiranje na članak Jurice Rešetara u Glasniku Samobora i Svete Nedelje od 29. listopada

Odbacujemo Jurkove optužbe!

Na sjednici Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata Samobora i Svete Nedelje, održanoj 8. studenoga, jednoglasno je donesen sljedeći zaključak: s indignacijom odbacujemo neutemeljene optužbe Jure Rešetara – Jurka koji svojim više nego subjektivnim viđenjima događanja kod motela Trokut omalovažava i obezvređuje doprinos drugih sudionika tog događaja, a ujedno se čudimo uredniku lista Glasnika Samobora i Svete Nedelje koji je dao toliki prostor jednom jedinom čovjeku, a bez provjere činjenica i mogućnosti prozvanih strana da iznesu svoja viđenja istog događaja, što je potpuno neprofesionalno i nekorektno u novinarskom smislu.

Samobor, 8. studenog 2010.

Dostaviti:

naslovu, udrugama iz domovinskog rata, Grad Samobor – Ured za društvene djelatnosti, Odbor za hrvatske branitelje iz Domovinskog rata, Grad Sv. Nedelja

Za Koordinaciju udruga predsjednik Mladen Rešetić

10.11.2010.

Tako to rade naše institucije

Bezakonje na križanju Gajeve ulice i Rajzerove

Već je u nekoliko navrata pisano o tom raskršću ali nitko se od vlasti ne želi baviti tim problemom a kako se čini vlast čak i odobrava taj kaos. Ne znam tko je dozvolio izgradnju nekoliko parkirnih mjesta pred kafeom "Gaj", pa to nije mogla dozvolit niti jedna struka (osim ako nije podkupljena). Pod prvo uništila se je zelena površina, pod drugo parkirani automobili izlaze natraške direktno u središte raskršća.(gdje je tu struka?). U središte jednog od najkompliciranijih raskršća u gradu: Raskršće Gajeve - Rajzerove - parkiralište doma zdravlja a da ne govorim o parkiranim autima pred "Monetom" koji zauzimaju pola ulice te još više kompliciraju raskršće. U cijeloj priči treba napomenuti da postoje pješaci i da je tu i pješački prelaz. Samo bedak može izdati takovu dozvolu za parking (ako uopće i postoji).

Još bi usput napomenuo i novo sagrađene tende kod Kafea "Gaj" i "Monet". Pitanje je dali postoje građevinske dozvole a da ne govorim o zaštiti spomenika to jest starih zgrada.

Sve u svemu bezakonje. Ili nitko ništa ne kontrolira ili sve može ako se dobro plati.

Tako to rade naše institucije!

kamarat

10.11.2010.

Dižem glas protiv nepravde i dvostrukih mjerila

Krive su institucije!

Ne mogu a da ne napišem ništa na temu nove zgrade kraj samoborske tržnice. Po mom mišljenju ona je oku ugodna, ali na nekoj drugoj lokaciji. O ukusima se ne raspravlja no ovdje je jedan drugi ukus ušutkan. Nisam ljubomoran na čovjeka koji ima novaca i ulaže u svoju nekretninu ali takva moderna arhitektura usred stare jezgre zaista je neshvatljiva. Ako stanete na tren pokraj tog objekta i pogledate u okolo vidjet će te samo stare kuće, čak i istočni dio objekta urađen je na taj način. Naprosto mi je neshvatljivo kako je moguće u takvo okruženje smjestiti tako moderan objekt. Nije tu kriv investitor. Krive su tu toliko spominjane institucije. Naši dragi zaštitari koji na drugim mjestima ne daju ni jednu novu ciglu ugraditi, i tupe do te mjere po svom, da se prije stari objekt sruši, nego vlasnik može na moderan način obnoviti kuću. Za primjer mogu se navesti mnoge stare kuće u gornjem kraju. Zato dižem glas protiv nepravde i dvostrukih mjerila. Ne može se trenirati strogoća samo na malom čovjeku. Nisam nimalo upućen u projekt i ne znam ništa no samo naglašavam da meni osobno ovo izgleda jako neshvatljivo. Da li se tu radi u pritisku moćnika ili usluzi ja to ne mogu tvrditi no da je cijela priča neshvatljiva, to meni doista je. Stoga potičem raspravu da čujem vaša mišljenja, možda sam u krivu, tko zna.

Upitnik???

10.11.2010.

Priopćenje samoborskog HDZ-a

Nećemo se umoriti u pomaganju potrebitima!

Neugodno smo iznenađeni neosjetljivošću vladajuće koalicije u gradu Samoboru (HSS, HNS i SDP) za probleme naših sugrađana stradalih u poplavi. Naime, svi smo dobro upoznati s činjenicom kako je velik broj naših sugrađana u nizinskom dijelu stradao od posljedica poplave koja je zadesila naše područje krajem rujna 2010. godine. Stoga su vijećnici HDZ-a, HSLS-a i HSU-a na 13. sjednici Gradskog vijeća, a prilikom donošenja II. izmjena i dopuna proračuna za 2010. godinu predložili aktualnoj vlasti amandman kojim se osiguravaju sredstva za naknadu štete stradalima u poplavi u iznosu od 1.000.000 kuna. Predloženo je da se sredstva koja su vladajući predvidjeli za povećanje iznosa kod promidžbe i informiranja, ugovora o djelu, odvjetničkih usluga i sličnih rashoda preusmjere kao pomoć našim sugrađanima. Nažalost, takav prijedlog je "glatko" odbijen.

Odbijanje našeg prijedloga za pomoć stradalima izuzetno čudi, uzimajući u obzir činjenicu da je upravo gradonačelnik Krešo Beljak, obilazeći stradala područja, najavljivao i obećavao takvu pomoć.

Valja naglasiti da je u utorak, 26. listopada 2010. godine, Skupština Zagrebačke županije na svojoj 9. sjednici osigurala, u skladu sa svojim mogućnostima, iznos od 5.000.000 kuna za pomoć stradalima od poplave na području Zagrebačke županije. Jasno je da će samo dio tih sredstava biti usmjeren za pomoć stradalima u Samoboru, no taj dio neće biti ni približno dovoljan da se nadoknadi ukupna šteta u iznosu od cca 2.700.000 kuna.

Mišljenja smo kako bi pomoć stradalima od poplave trebala biti prioritet aktualne gradske vlasti, dok bi vlastitu promidžbu trebali ostaviti za neka bolja vremena. Nažalost, i ovog puta, kao i mnogo puta do sada od početka mandata aktualnog gradonačelnika pokazalo se koliko vrijede njegova obećanja te koja je razina njegove socijalne osjetljivosti. Međutim, HDZ Samobor neće odustati i založit će se da se sredstva za stradale od poplave osiguraju u proračunu za 2011. godinu.

Predsjednik Tomislav Masten, dipl.polit.

10.11.2010.

Muke na relaciji relaciji Zagreb - Strmec - Samobor

Od srca hvala na onoj kanti od autobusa

Poštovana gospodo,

Svjesna da ovaj dopis nije ništa osim nekakvog polovičnog olakšanja za dušu i hladnoću koja se u ranim jutarnjim satima uvuče čovjeku do kostiju ipak si dajem slobodu zahvaliti se na iskrenoj i korektnoj brizi koju iskazujete za putnike u organizaciji međumjesnog prijevoza na relaciji Zagreb - Strmec - Samobor, naročito na ranoj jutarnjoj u autobusu koji kreće s kolodvora u Samoboru u 5,30 u jutro.

Hvala Vam od srca na onoj kanti od autobusa. Nama putnicima, bijednim šljakerima (tko nam je kriv što moramo autobusom na posao, da vrijedimo vozili bi se na posao osobnim automobilima, zar ne?) „baš dobro dođe“ propuh u tzv. autobusu bez grijanja, sve pri temperaturi koja se jutros spustila ispod nule.

Pretpostavljam da je ovakav način smrznutog ranojutarnjeg prijevoza do odredišta na Črnomercu osmišljen vrlo taktično s plemenitim ciljem da se ne uspavamo svaki ponaosob, već da od zore promrzlog mozga uz drhtavicu čitavog tijela funkcioniramo sukladno zahtjevima naših svakodnevnih obaveza.

Niti sam ja niti je itko od nas toliko glup da ne vidi kako je silom prilika uvučen u prljavu monopolističku igru ostatka ostataka jednog brutalnog neprimjerenog režima, ne sustava gospodo već režima, jer nam je prinudno oduzeto svako pravo na izbor usluge koju moramo platiti jer moramo do posla, kao i djeca do škole, ali kada je tome već tako i kada smo bez ikakvog htjenja žrtve prljavih monopolističkih lobiranja, da li je uopće primjereno poslovanju, ma kakvom poslovanju već elementarnoj ljudskosti nas sve putnike koji jesmo jedan od izvora Vaše precijenjene egzistencije tretirati kao suvišno smeće, a isto tako i svoje zaposlenike koji se skupa s nama smrzavaju.

I taj cinični smiješak, hvala na razumijevanju.

Ljeti sve autobuse s klimom preusmjerite na turističke aranžmane, tako da se davimo do usijanja doslovno potrpani jedni na druge.

Vozite nas na stočni sajam, možda i jesmo za Vas samo stoka, pravo nam i budi ali Vas podsjećam da mi putnici i korisnici javnog prijevoza nismo sami sebi oduzeli mogućnost izbora već ste nam Vi gospodo nametnuli „igru“ u kojoj nas tretirate hrpimice najobičnijim budalama, jer polazite od elementarne i egzistencijalne ucjene s pozicije naše nužnosti i oduzimanja ikakvog prava na odabir.

I Vama i onima koji su Vam omogućili ovaj lešinarski odnos prema svima nama korisnicima javnog prijevoza iskreno hvala.

S osobitim poštovanjem,

Mag.iur. Vlatka Vraneković, sveuč. spec. Javne uprave

Napiši pismo

Odbacujemo Jurkove optužbe!

Bezakonje na križanju Gajeve ulice i Rajzerove

Krive su institucije!

Nećemo se umoriti u pomaganju potrebitima!

Od srca hvala na onoj kanti od autobusa

Arhiva 2010

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002