14.09.2010.

Nema niš o rukometašicama

Niko ne zna ni da su izgubile

Nije mi jasno zakaj se više niš ne piše o našim rukometašicama koje su ostvarile sjajan uspjeh i nakon dugo godina naš grad ima jednog prvoligaša. Ni jednog slova u glasniku nije bilo o tom uspjehu naših curka.

Na linku koji je ispred sporta dođe se na stranice kluba ali nema novih vijesti, tak da građani nisu ni znali da su samoborke več odigrale prvo kolo (nažalost izgubile).

Mali

14.09.2010.

Prošla su dva tjedna, a vi ništa

Naš je nogometni bazen bogat

Pošto gotovo nigdje nisam procitao izvjestaj,a

proslo je vise od 2 tjedna od toga, duzan sam i

sam vas izvjestiti,a i cjelokupno stanovnistvo

gradova Samobora i Svete Nedelje i jednoj

lijepoj sportskoj manifestaciji.

Naime,2.9. su se na igralištu na ŠRC Lazina u

Strmcu susrele 2 selekcije gradova Svete

Nedelje i prijateljskog nam grada Bjelovara.To

je bio debi naših selekcija U-12 i U-14 koji su

neposredno prije toga selektirana i odabrana te

se nadamo da će i u bliskoj budućnosti dostojno

predstavljati naš grad u ovakvim susretima.

Iako rezultat na ovim utakmicama nije bio

primaran,treba spomenuti da je naša U-12

selekcija pobijedila rezultatom 4:0 (golovima

Ivana Mišića (2),Bandića i Ivana Sudara), dok

je U-14 pobjedila sa 3:2 golovima Trupeca,

Ivanovića i Rovčanina.

Selektor za U-12 je trener Davor Dodg iz TOP-a

Kerestinec dok u za U-14 to bili Balaško iz

Rakitja te Horvatinec iz Save Strmec.

Također bi se htjeli zahvaliti NK Slogi Suza iz

Orešja koja je dostojno osigurala teren za

treninge i okupljanje selekcije.

Treba napomenuti da je naš nogometni bazen

iznimno bogat talentiranim mladim nogometašima

i samo ispravan rad i pravilno podučavanje te

djece sportskim vrlinama može njima,a i svima

nama garantirati da ćemo na našim igralištima i

selekcijama i u budućnosti gledati jedan lijepi

omladinski nogomet.

Lijep pozdrav,

Davor Dodig

14.09.2010.

Zanima me samo jedna stvar

Dajte nam palice v ruke!

Zanima me samo jedna stvar, kaj se morti zna jer bu ovo leto Klizališta v Samoboru???

Prošlo leto svaka pohvala Beljaku na klizalištu al pak imam progovor!Nadam se da se budu ovo leto (ak bu opće kaj stega) da se to optre bar dok je ferje da deca moreju nekam prejt a ne da su furt pri televizije i kompjuteru.

Bil sam s decom v Bjelovaru tam je klizanje za gradanstvo bilo besplatno a isto klizaliste mislim isto tak veliko i lepo! Nadam se da buju gradske vlasti osim kaj troše naše peneze na ko zna kaj se ne potrošile i par tih hiljadarki i na našu decu! Jer kak vele na malima svet ostaje!

Hokejaš SMB

14.09.2010.

Vapaj ljubitelja prirode

Nemrem i nemrem prešutet

Ne mogu a da ne reagiram na činjenicu da se od kada je HSS na vlasti priroda u našem Samobor više ne čuva već se sustavno uništava.

Najnoviji je primjer uništavanje zelenila uz Betonsku cestu kod uništenog Šmidhena. Bagerom se već danima ruje i uništava sve što je zeleno. Zar nitko ne razmišlja da će uskoro zima i da će se cesta na tom dijelu lediti ko od šale. Zar nitko ne razmišlja, ili barem da pitaju one koji znaju, da takvo izbagerirano tlo je idelna podloga za korov odnosno ambroziju. Pitam se gdje je sada velika zaštitnica prirode i još veća ravnateljica Ustanove za zaštitu prirode Martina Glasnović-Horvat i zaštitnik ptica Silvijo i zašto oni ne ragiraju sada. Sigurno se nekakve ptice tamo gnijezde ili barem skrivaju. Dali je razlog možda što sada njihova stranka (HSS) uništava prirodu pa je to dozvoljeno?

Ljubitelj prirode

14.09.2010.

Našim dragim umirovljenicima

Mladi nemaju razumijevanja za penzionere

S obzirom na činjenicu da u Samoboru nema Doma umirovljenika brigu oko animacije i pružanja prostora, gdje bi se umirovljenici svakodnevno i cjelodnevno sastajali i bavili nekim aktivnostima prema njihovom odabiru i sposobnostima, nisu pokazale ni mjerodavne institucije ni udruge Grada Samobora.

Postoje kvartovi u Gradu Samoboru u kojima ima puno penzionera i gdje bi se osiguranje prostora za njih višestruko isplatilo, kao npr. u Južnom naselju. Grad Samobor bi tim prostorom pokazao dobru volju u brizi za svoje penzionere, a oni se ne bi osjećali zapostavljenima i usamljenima.

Penzioneri bi sami za sebe organizirali razne radionice prilagođene njihovim godinama i zdravlju, a pri tom je najvažnije to da bi se tu svakodnevno družili makar uz razgovor, kartanje ili igranje šaha.

Mladi i zaposleni za penzionere nemaju vremena ni razumijevanja pa su oni prepušteni jedni drugima, i tako iz dana u dan, iz godine u godinu.

Ne čekajući inicijativu gradskih Udruga i institucija naši dragi penzioneri se okupljaju svakodnevno, u Slavonskoj ulici, već godinama pod vedrim nebom, kao jedna velika obitelj koja garantira svakome od njih da ih tu uvijek netko čeka i da tu mogu uvijek doći, čak i kad ih njihovi ukućani ne žele.

Izgraditi i omogućiti tim penzionerima, na tom istom mjestu, u Slavonskoj ulici, natkriven i zaštićen prostor od kiše i vjetra bio bi mali čin dobre volje kojim bi Grad Samobor, uz pomoć sponzora i donatora, s malo vlastitog investiranja napravio veliko dobro djelo tim dragim ljudima, našim roditeljima, djedovima, susjedima i građanima Grada Samobora.

Zasigurno postoje i drugi, slični, kvartovi u Samoboru gdje bi penzioneri i s takvim prostorom bili zadovoljni i zahvalni, a minimum je kojeg bi im gradske Udruge i institucije mogle pružiti.

Zahvalni građani, budući umirovljenici

14.09.2010.

O Natječaju i Statutu

Kupi me, prodaj me...

Na temelju clanka 391., st. 1. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima («Narodne novine» br. 91/96, 68/98,137/99, 22/00 i 73/00. 114/01, 79/06, 141/06, 146/08, 38/09) i članka 56. Statuta Grada Samobora (Službene vijesti Grada Samobora br. 06/09)Gradonacelnik Grada Samobora temeljem Zakljucka Gradonacelnika raspisuje slijedeći

JAVNI NATJEČAJ

Za prikupljanje pismenih ponuda za prodaju nekretnina u vlasništvu Grada Samobora

(NATJEČAJ SE MOŽE NAĆI NA STRANICAMA GRADA SAMOBORA)

A ČLANAK 56 STATUTA GRADA SAMOBORA GLASI:

(...)

5. odlučuje o stjecanju i otuđenju pokretnina i nekretnina Grada Samobora čija pojedinačna vrijednost ne prelazi 0,5% iznosa prihoda bez primitaka ostvarenih u godini koja prethodi godini u kojoj se odlučuje o stjecanju i otuđivanju pokretnina i nekretnina, a najviše do 1.000.000 kuna, ako je stjecanje i otuđivanje planirano u proračunu i provedeno u skladu sa zakonskim propisima

(...)

Stambeno i komunalno

14.09.2010.

Kreće se u rasprodaju imovine

Samobor prodaje sve bespotrebno

I gradovi kreću u rasprodaju imovine

www.poslovni.hr

Lokalna uprava bi zbog velikog pada prihoda morala dizati cijene, a kako je u izbornoj godini to nepopularno, očekuje se pojačan trend rasprodaje zemljišta, ureda, stanova...

Samobor je oglasio prodaju više od 137.000 četvornih metara građevinskog zemljišta na različitim lokacijama u tom atraktivnom gradu, prodaju manjeg dvorca i bivše robne kuće. Ukupna početna cijena za tu imovinu iznosi 83,5 milijuna kuna, što je gotovo pola godišnjeg iznosa proračuna grada.

I ne namjeravaju tu stati, uskoro će prodavati staru zgradu komunalnog poduzeća. Razlog ovako masovne rasprodaje u ne baš najboljem trenutku za prodaju na tržištu nekretnina je jednostavan - treba pokrpati proračunsku rupu i osigurati novce za investicije za važnije, društvene sadržaje. Vijest se podudarila s objavom Zagorskog lista da je 90 posto imovine grada Zlatara pod hipotekom Hypo banke jer se bivši gradonačelnik zaduživao protivno zakonu, znatno više od mogućnosti. U Udruzi gradova su nam potvrdili da bi oglasi o prodaji imovine gradova mogli postati sve češći zbog, kako smo već pisali, projiciranog minusa od pet milijardi kuna u lokalnim proračunima. Podsjetimo, i Zagreb je pokušao staviti oko dvije stotine gradskih stanova na tržište kako bi spasio proračun, ali je ta odluka gradonačelnika Milana Bandića odbačena u Skupštini.

Samobor se na prodaju odlučio jer gradonačelnik Krešo Beljak ne planira mijenjati prirez, a vjerojatno ni poskupljivati usluge. "Prodajemo gradilišta i objekte za koje smo procijenili da ne trebaju biti u vlasništvu Samobora. Bilo bi dobro da uspijemo prodati nekretnine za barem 10 milijuna koliko treba za ispunjenje proračunskog plana. Ako ne uspijemo, pokušat ćemo ponovno, ali je nećemo dati u bescjenje. Za započete investicije poput autobusnoga kolodvora imamo osigurane novce, ali nam sredstva trebaju ako želimo graditi nove društveno objekte", kaže Željko Kovačić, pročelnik Upravnog odjela za stambene, komunalne poslove i razvoj Samobora. Investitorima nude od zemljišta za hotel pokraj novoga kolodvora, preko zemljišta za stambene namjene, staru robnu kuću do objekta koji Kovačić naziva dvorcem u samom središtu grada.

Prema uzorku koji je objavilo Ministarstvo financija, lokalna uprava je zabilježila pad prihoda od 5,8 posto na ovom polugodištu. Srpanjske izmjene zakona o porezu na dohodak ih dodatno pogađaju, pa je procjena da će se od prvotno planiranih 25 milijardi kuna prihoda do kraja godine u županijama, gradovima i općinama ostvariti tek 20 milijardi. "Stanje financija u većini gradova je jako loše. Ako još ove godine gradovi ne budu prodavali imovinu, vjerojatno će morati sljedeće kako bi se osigurali prihodi za funkcioniranje i investicije", kaže Dario Runtić, savjetnik u Udruzi gradova. Zasad su se neki gradovi još raspitivali o procedurama prodaje, ali Runtić kaže da se ne može govoriti o trendu. Gradovi imaju različitu politiku koju imovinu staviti na tržište, neki bi prvo prodali poslovne prostore, neki to ne žele. Drugo rješenje za krpanje prihoda bi bilo podizanje cijena usluga prirezima, što je također najavljeno kao realna opcija. No i građani i gospodarstvo to bi mogli izbjeći jer je sljedeća godina izborna. Iako je riječ o parlamentarnim izborima, jednake stranke su na vlasti i u lokalnoj upravi i preko nje će se pokušati približiti biračima, kroz investicije i popularne poteze. Upravo zato bi prodaja imovine mogla postati među najvažnijim načinima krpanja rupa, ali i dobra prilika za investitore. No, prema dosadašnjem iskustvu, kada lokalna uprava prodaje imovinu, česta posljedica su i afere i sumnje u pogodovanja.

www.poslovni.hr

Napiši pismo

Niko ne zna ni da su izgubile

Naš je nogometni bazen bogat

Dajte nam palice v ruke!

Nemrem i nemrem prešutet

Mladi nemaju razumijevanja za penzionere

Kupi me, prodaj me...

Samobor prodaje sve bespotrebno

Arhiva 2010

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002