04.08.2010.

I nadalje bahati vozači u Milakovićevoj ulici

Uvijek isti krše propise

I nadalje bahati vozači u Milakovićevoj ulici

Regulacija prometa: da

Prometni znakovi: da

Kultura i poštivanje znakova: ne

To bi mogao biti kratak zaključak svega onoga što se već danima događa u jutarnjim satima u našoj Milakovićevoj ulici. Uvijek isti krše propise, ne poštivajući regulativu jednosmjerne ulice. Uvijek gotovo isti ulaz iz Gajeve (ZG 8652 AI) i vozila TISKA uz još neke, apsolutno zanemarujući znakove. Ako tome dodamo još i bez ograničeno parkiranje i to bez naoplate parkiranja, onda je taja kaos još veći. Tko što treba raditi? Policija, Služba parkiranja Komunalca? Tko gospodo? Dajte se pokrenite, već je zaista vrijeme.

Stanovnik Milakovićeve ul.

04.08.2010.

Javljanje bijesnog građanina

Bahatost vlasti i birokracije

Otvoreni e-mail gradonačelniku Samobora

(čitaj i daj drugome da pročita)

Štovani gradonačelniče!

Javljam se kao bijesni građanin čije je nezadovoljstvo izazvano indoletnim ponašanjem nadležnih gradskih komunalnih službi.

Riječ je o uređenju vodotoka Gradne u Rudarskoj dragi, što je, naravno, dobra ideja. Ali, nisam jedini stanovnik Samobora s adresom u toj često zaboravljenoj ulici, koji smatra nevjerojatnim činjenicu da gradske službe nisu obavjestile građane u kojem se roku od njih očekuje priključenje na kanalizaciju, odnosno što trebaju učiniti oni koji se, zbog loše izvedbe, na nju ne mogu priključiti.

Naprosto je čudno da tek nenadležni radnici i poslovođe Vodoprivrede, koji postavljaju kamene škarpe, informiraju građane da trebaju u "roku odmah", a najkasnije za nekoliko tjedana, izgraditi septičke jame i nove odvode, jer se ne mogu priključiti na kanalizaciju. Djelatnici "Komunalca", kao nadležni za tu stvar, uopće se ne oglašavaju, iako će ta tvrtka navodno - a sve je tu navodno jer nitko od nadležnih ne govori javno - poslati komunalne redare.

Radi se o bahatosti vlasti i birokracije koja živi od građana, ali očekuje da im građani čitaju misli. U jeku krize i recesije, kad se gube poslovi i zaposlenja, odgovorni ne mogu dopustiti da se građane ucijenjuje na taj način.

Stoga Vam se, gradonačelniče, i obraćam ovim e-mailom, kojeg bi možda trebalo pretvoriti i u javno, otvoreno pismo. Na Vama je da djelujete i da omogućite građanima da u te nemale investicije uđu kada mogu, kroz nekoliko mjeseci, do jasno određenog roka. Posebno zato što pola Rudarske drage (lijeva strana kad se ide prema Rudama, neparni brojevi) uopće ne može napraviti priključak na kanalizaciju izgrađenu zbog "Ghetaldusa". Dakle, mi sada moramo "pod hitno" platiti tuđe greške - ali to nam nitko oficijelno nije rekao!

Ne zaboravite, lokalni izbori dobivaju se na kanalizaciji, a ne na velikim riječima.

Srdačno Vas pozdravljam,

Dubravko Grakalić

Napiši pismo

Uvijek isti krše propise

Bahatost vlasti i birokracije

Arhiva 2010

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002