22.11.2010.

Poštovana gospođo Glasnović Horvat...

Gde je Samobor od Velike Gorice...

Poštovana gospođo Glasnović Horvat!

Koristiti žrtvu Vukovara u dnevne političke svrhe ne samo da je nisko nego je previše čak i za jednog samoborskog HSS-ovca! Uopće nije bitno tko je i kada polijepio plakate širom našeg grada nego je bitno što je poruka tih plakata! Hoćete reći da gradonačelnik Krešo Beljak nije obećao financijsku pomoć stradalima od poplave? Hoćete reći da se nije „šepurio kao pavijan“ po poplavljenim područjima obećavajući svašta? Bilo bi lijepo da danas dođe u Medsave, Vrbovec i Savrščak pa da objasni ljudima na koji način da oni sa 500 kuna gradske pomoći obnove svoje kuće. Za vašu informaciju, grad Velika Gorica u svojem je rebalansu proračuna osigurao za stradale u poplavi 2 000 000 kuna! A koliko je osigurao grad Samobor? Umjesto da Vas bude sram uopće govoriti o toj temi Vi još docirate kako bi se trebali ponašati vaši politički protivnici! Meni se čini da ste se Vi rodili nekih pedesetak godina prekasno jer bi se Vaš način političkog rada idealno uklopio u komunističko vrijeme. Bili bi poput Milke Kufrin koja, jednako kao i Vi, nije dozvoljavala niti jedno drugačije mišljenje! Sva sreća da upravo zahvaljujući žrtvi hrvatskih branitelja danas živimo u slobodi i demokraciji! Možemo slobodno reći da nam se ne sviđa kuda ide ovaj naš grad. Možemo reći da nam se ne sviđa što je Krešo Beljak u samo godinu dana povećao zaduženje grada preko 100%. Također možemo reći da nam se ne sviđa što je minus gradskog proračuna 15 milijuna kuna! Možemo reći da nam se ne sviđa što je povećana cijena pokaza za umirovljenike i sve ostale, a sve to upravo suprotno onome što je na izborima obećano. Ne sviđa nam se niti povećana cijena parkinga, odvoza komunalnog otpada, vrtića…….

Možemo slobodno izraziti svoje neslaganje bilo s čim, a da nam to ne mora odobriti drugarica Milka niti Martina! Nije potrebno da skrećete temu sa svakodnevnih promašaja u koje srlja Samobor pod vodstvom našeg Pinokija nekakvim tobože uspjesima aktualne vlasti! Krešo Beljak nema ama baš nikakve veze s izgradnjom kolodvora osim što se potrudio da posao odradi firma od sponzora njegove kampanje i što se potrudio da se Samobor zaduži za 5 milijuna eura!

I za kraj gospođo Glasnović Horvat, ako Vi ne vidite put prema bankrotu kojim ide ovaj grad to je stvarno samo Vaš problem! Problem svih nas ostalih Samoboraca je da će Pinokijeve kako vi kažete „nestašluke“ morati plaćati idućih nekoliko generacija Samoboraca!

S poštovanjem Pinocchio Team

22.11.2010.

O novom Domu umirovljenika, ukratko

Bil sam u audijenciji i dobil mrvicu

Evo i nas malo: nešto informacija članovima i građanstvu i jedna mala primjedba. Najprije: bio sam "u audijenciji" kod Gradonačelnika i dobio mrvicu novosti oko izgradnje Doma umirovljenika. Ukratko, nije bilo čvrstog obečanja oko roka prijenosa vlasništva vojarne ali je bilo dosta uvjeravanja da je to pitanje dana..nadalje, pokazana mi je zidna maketa prijedloga budućeg izgleda vojarne Taborec s numeričkom oznakom objekata. No, evo i nastavka primjedbe a koja se tiče zadnjeg broja "Samobor INFO" , čiji primjerak mi je u rukama. Uređuje ga glasnogovornica (inače vrlo susretljiva) i mislim da se moglo također označiti brojevima objekte koji bi bili postojeći s novom namjenom, a koji bi bili novoizgrađeni s namjenom određene djelatnosti. Evo, napr. novi Dom umirovljenika je pozicioniran na samom dnu (jugozapad!) što je po nama idealno u cijelom prostoru. Pozdrav članovima i čitateljima ma gdje bili (možda i na školjci)..

za Udrugu KODEKS

m.v.

22.11.2010.

O pohlepnoj Lisici, glupom Mačaku i Gradu heroju

Tko se to veselio u noći pada Vukovara?

Što ste radili u večernjim satima u četvratk 18. studenog 2010. godine? Znam da ste barem tren pomislili na Vukovar, možda zapalili svijeću ili izrekli molitvu.

A što su bile glavne vijesti u novinama u petak 19. studenog 2010. godine? Uistinu je bilo iritantno na informativnim emisijama nakon vijesti iz Vukovara i Škabrnje slušati izvješće o pressici Ive Sanadera i Darka Milinovića. Rečenica iz Večernji list od 19.11.2010. govori sve : J. Kosor je jučer, na pitanje novinarima o izjavama Sanadera i Milinovića rekla: "Danas smo svi trebali biti u Vukovaru ili u Škabrnji". Vijest koja te dane nije smijela biti vijest jer ti dani u godini su sveti dani rađanja slobodne Hrvatske.

Pregledavajući fotografije tog istog dana (op. 19.11.2010.) s paljenja svijeća u znak poklona i sjećanja na Grad heroj, koji godinama organizira samoborski HSS, iako malo mutnoj, na jednoj fotografiji je gradonačelnik Samobora Krešo Beljak kako u noći 18. 11.2010. na rubnjak stavlja zapaljenu svijeću u Vukovarskoj ulici u Samoboru.

A što ste u to vijeme radili Vi? E pa netko od vas se u to isto vrijeme veselio noći, bio ushićen što će u noći s 18. na 19. studenog, noći obilježavanja početka neizvjesnosti, mučenja i smrti Vukovaraca i branitelja, baš u toj noći umjesto da zapali svijeću, postavio po Samoboru plakate s gradonačelnikom Beljakom kao Pinocchiom.

Nije problem plakat. Mi, HSS-ovci s našim predsjednikom Krešom Beljakom smo navikli da nam politički protivnici čine takve stvari. Da daju novac za tisak plakata ili letaka, umjesto da su za te novce kupili i zapalili svijeću za Vukovar, Ovčaru, Šabrnju. A možda nije stvar novaca, možda netko od njih ima tiskaru.

Nije problem niti u samom tekstu plakata jer je namijenjen obmanjivanju. I na to smo navikli. Bit ću slobodna napisati da me podsjeća na izjavu predsjednika jedne oporbene stranke u Samoboru kad kaže da ova gradska vlast ništa ne radi. Možda bi bilo potrebno dati mu stimulaciju na plaću da ima za benzin kako bi mogao vidjeti kako se npr. gradi autobusni kolodvor.

Nije problem niti što gradonačelnik Beljak ima dugačak nos u obliku grančice, jer i s njim meni izgleda bolje nego predsjednik oporbene stranke u Samoboru. No, o ukusima se ne raspravlja. Uostalom, prema Carlu Collodiju Pinocchio je malo nestašan, ali pozitivan lik. U noći s 18. na 19. studeni 2010. u Samoboru su glavni likovi bila druga dva lika iz dječje bajke Pinocchio, pohlepna Lisica i glupi Mačak.

Problem je u tome što su se baš taj dan i noć veselili i smijali svojem planiranom pothvatu, a svi smo trebali biti u Vukovaru ili u Škabrnji – barem mišlju, zapaljenom svijećom ili molitvom.

Martina Glasnović Horvat

Napiši pismo

Gde je Samobor od Velike Gorice...

Bil sam u audijenciji i dobil mrvicu

Tko se to veselio u noći pada Vukovara?

Arhiva 2010

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002