15.06.2010.

Kupanje u recesijsko vrijeme

Kaj zbilja nema Odmorka?

Poštovani,

je li istinita informacija da ove godine nema organiziranog "Odmorka" za našu djecu? Ako je tome tako mislim da će mnoga djeca, ali i roditelji, ostati razočarani. Naime u ovo "recesijsko" vrijeme kada si mnoge obitelji neće moći priuštiti ljetovanje na moru mislim da bi gradu trebao biti prioritet da djeci omoguće što sadržajnije i zanimljivije praznika uz minimalan financijski trošak. Naime, koliko me pamćenje služi u predizbornoj kampanji naglasak je bio na prioritetno financiranje sportskih i inih aktivnosti kako bi naša djeca mogla što kvalitetnije provesti slobodno vrijeme.

Šta se dogodilo?

lola

15.06.2010.

Odgovor Tomislava Horvatinčića Ivanu Kreutzu

Projekt "Cvjetni" je u javnom interesu!

Poštovani,

Kao samoborac i vjerni čitatelj našeg Glasnika Samobora i Svete Nedelje u nastavku Vam dostavljam svoje reakcije na tekst gospodina Ivana Kreutza objavljen 11.lipnja 2010.godine pod naslovom: „"Poziv u pokret otpora".

U tekstu gospodina Kreutza, izneseno je niz neistina, i objeda na račun projekta "Cvjetni" ali i mene osobno iz kojeg razloga radi zašitite svoje časti i ugleda ali i prije svega istinitog informiranja Vaših čitatelja osjećam potrebu očitovati se na njegove neistinite navode.

Ostavljajući po strani namjeru autora da jedno protupravno ponašanje zaustavljanja odnosno, kako to oni vole reći blokiranja građevinskih radova koji imaju sve zakonom propisane dozvole i odobrenja nadležnih tijela prikaže romantičarskom borbom za demokraciju i pazite ironije vladavinu prava, radi pružanja istinite informacije Vašim čitateljima evo nekoliko argumentiranih osvrta kojima ću nadam se dati pravu i istinitu informaciju.

Pa krenimo redom.

Gospodine Kreutz da Vas malo podučim. Javni interes u projektu „Cvjetni“ nije prilaz privatnoj garaži već je on između ostalog obnova fasada u cijelom bloku na račun investitora, obnova infrastrukture na račun investitora, izgradnja i uređenje pješačkih zona i šetnica u cijelom kompleksu na račun investitora, izgradnja dviju polivalentnih dvorana u kompleksu za javne potrebe opet na račun investitora, izgradnja suvremene transfromatorske stanice ponovno na račun investitora a prilaz u garažu se omogućuje radi ispunjenja navedenih elemenata javnog interesa. Da ste si malo dali truda sve ovo ste mogli provjeriti putem jednostavnih i svima dostupnih izvora informacija kao npr. internet na kojem su Vam dostupni i Zaključak Gradskog poglavarstva Grada Zagreba koji uređuje ovo pitanje kao i prostorna planska dokumentacija po kojoj se izvode radovi u ovom projektu ili priopćenja Ministarstva graditeljstva Republike Hrvatske o obavljenim nadzorima. I da Vas na kraju informiram, ostvarenje ovog javnog interesa HOTO GRUPU d.o.o. koštati će preko milijun eura bespovratno. Da je tome tako provjerite gospodine Kreutz.

Što se jamljenja tiče gospodine Kreutz, moram Vam skrenuti pozornost na činjenicu da ste i tu u potpunosti u krivu kada je u pitanju moja malenkost. Moj kapital rezultat je dugogodišnjeg rada i poduzetništva a ne rušenja, blokiranja i prosvjedovanja. Stoga ću Vas također podučiti da sam 15 milijuna EUR-a u ovaj projekt uložio svog kapitala koji sam stekao 2005.godine prodajom uspješne tvrtke Castellum d.o.o. uglednom europskom investicijskom fondu. Da ste si dali truda i ovo ste vrlo jednostavno mogli provjeriti ponovno koristeći jednostavne i svima dostupne izvore informacija. Na interentu ćete između ostalih i novinske članke iz 2005.godine u kojima se o ovoj transakciji pisalo. Da je tome tako provjerite gospodine Kreutz. Stoga je u potpunosti jasno da su tzv. aktivisti ponovno pokušali obmanuti hrvatsku javnost iznoseći skandalozne i uvredljive navode kako sam taj novac posudio od zagrebačkog krim. miljea. Epilog kako vi navodite ozbiljne tužbe a ja skandalozne objede i uvrede moje časti i ugleda uskoro ćete imati prigodu provjeriti pri nadležnim sudovima kako kaznenim tako i parničnim.

I na kraju svega, osvrćem se i na navode određenog Makaranina iz Vašeg teksta da je Varšavska ulica postala simbolom suprotstavljanja beskrupuloznom građevinskom poduzetništvu u cijeloj Hrvatskoj.

Ne, gospodine Kreutz, na žalost u Republici Hrvatskoj u 21.stoljeću koja je pred vratima Europske Unije, Varšavska ulica je postala simbolom nečeg drugog beskrupuloznog, a to je bezkrupulozno političko obračunavanje preko leđa jednog savjesnog i odgovornog poduzetnika koji je vjerujući u institute pravne države i vladavinu prava uložio svoj pošteno i teško zarađeni novac. Varšavska ulica postala je i simbolom jedne druge Hrvatske ali one koja misli da ulica ovlaštena određivati što, gdje i kada će se graditi, one koja misli da je ulica ovlaštena prosuđivati što je to javni interes, one koja misli da je ulica ovlaštena samovlasno zaustavljati građevinske radove koji imaju sve dozvole, one koja misli kako je radi podizanja tenzija u potpunosti normalno i općedruštveno prihvatljivo vrijeđati poduzetnike i povezivati ih s kriminalcima, one koja misli kako je ulica ovlaštena razbijati i uništavati tuđe stvari i imovinu kako su to sve lijepo obavili tzv. aktivisti u Varšavskoj ulici.

To je simbol jedne antipoduzetničke Hrvatske za koju se nadam i vjerujem da neće uspjeti. A što se gospodina glavnog državnog odvjetnika tiče, ja sam vidite uvjeren kako on savjesno i odgovorno obnaša svoju dužnost iz kojeg razloga je i obvezan postupiti po zaprimljenim kaznenim prijavam te po istima i donijeti odluku. Pa upravo tu namještenu i iskonstruiranu stigmu nelegalnosti dozvola za gradnju ja prvi želim otkloniti i upravo zato sam glavnom državnom odvjetniku kao i svim drugim nadležnim tijelima dao svu relevantnu dokumentaciju.

I na kraju moja namjera nije nikoga dovoditi pred svršen čin. Gradnja se obavlja prema utvrđenom terminskom planu i prema dozvolom odobrenoj tehnologiji građenja primjenom "top-down" metode koja znatno skraćuje rokove izvedbe. Za razliku od nekih ja sam uvjerenja da je meni za realizaciju projekta dovoljna zakonito stečena dozvola nadležnog tijela a ne dovođenje pred svršen čin.

S poštovanjem,

Tomo Horvatinčić

Napiši pismo

Kaj zbilja nema Odmorka?

Projekt "Cvjetni" je u javnom interesu!

Arhiva 2010

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002