15.08.2010.

Odgovor BBK Šišmiš na poziv na neodržavanje utrke

Dođite i sve ćemo vam objasniti

Poštovani gospodine Marko Markić!

Budući da nije prvi put da iznosite neistine o radu kluba (o kojem zapravo baš ništa ne znate), prisiljen sam Vam odgovoriti.

Prije svega lijepo je da Vi sebi govorite Vi. Predlažem sljedeće rješenje problema:

Molim da lijepo svi Vi dođete na klupski sastanak koji se održava svake srijede, pa tako i ove (18.08.2010.) u prostorijama kluba, Starogradska 15, 10430 Samobor, s početkom u 20.30 sati pa nam izložite svoj problem, a mi ćemo se potruditi da Vam odgovorimo.

Mislim da je ljepše da razgovaramo licem u lice, a ne da se skrivate iza maštovitih pseudonima i još maštovitijih e-mail adresa.

Unaprijed hvala na svemu.

Veselimo se Vašem dolasku.

Sportski pozdrav,

Predsjednik: Luka Čanak, dipl. ing. geod. BBK Šišmiš Samobor

15.08.2010.

Treba li utrka biti na zaštićenom području?

Protiv devastacije zelene oaze

Prema službenim podacima Javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjima Zagrebačke županije, (www.priroda-zagrebačka.hr), «područje Tepec-Palačnik-Stražnik zaštićeno je 1970. godine. Park-šuma Tepec-Palačnik-Stražnik ukupne je površine 350,15 ha, a sastoji se od tri dijela: dio Tepec, zvan Anindol (po kapelici Sv. Ane) obrastao je podignutom kulturom različitih vrsta četinjača i to: smreka, bor, borovac, ariš, kesten i hrast, te predstavlja omiljeno šetalište; u šumi Tepec nalaze se i ostaci starog grada Samobora koji datira iz XIII. st.

Palačnik je prirodna, vrlo kvalitetna šuma bukve s ponešto unesene crnogo-rice, dok je sunčani Stražnik sav pod kulturom crnog bora, sa znatno manje smreke i ariša, te s nešto pitomog kestena i hrasta kitnjaka s ponekim stablom medunca. Navedeni šumski predjeli su prepoznatljiva krajobrazna cjelina grada Samobora».

Prema najavama, u Samoboru će biti održana brdsko – biciklistička utrka 4. DH Samobor 2010 – Stari grad. U Samoboru se od 20. do 22. 08.2010. održava druga utrka za Hrvatski kup u brdsko - biciklističkoj disciplini spusta (downhill), pod nazivom 4. DH Samobor 2010 – Stari grad.

Utrka će biti održana na atraktivnoj stazi koja počinje kod samoborskog Vidikovca, nakon toga se strmo spušta prema samoborskom Starom gradu i nastavlja stubama do cilja na livadi na Vugrinščaku.

Utrku organizira Brdsko – biciklistički klub Šišmiš iz Samobora. Sve informacije o utrci mogu se naći na stranici www.bbk-sismis.hr.

Ravnatelj Javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjima Zagrebačke županije je gđa. Martina Glasnović Horvat, koja je ujedno i Blagajnik GO HSS Samobor. Dakle, živi u Samoboru, visoko pozicionirani je član vladajuće, HSS, stranke u Samoboru, član je eko udruga i s ovim svim gore navedenim činjenicama je upoznata, no ona nije ništa poduzela, već ih i opravdava što upravo dokazuje održavanje ove utrke.

Organizatori utrke Brdsko – biciklistički klub Šišmiš iz Samobora su isto tako članovi eko udruga, ljubitelji prirode i neoprostivo je da upravo oni održavaju ovakvu devastirajuću utrku u zaštićenoj park-šumi našeg grada Samobora.

Pitanje koje se ovdje postavlja: «Koja je to institucija i koji gradski ured izdao dozvolu, i dao suglasnost, za održavanje ove utrke»?

Naime, koliko ste puta i sami odlučili prošetati od Anindola do Vugrinščaka jer ste već za 5 minuta od svoje kuće u šumi koja pruža mir i odmor. Svjedoci smo već godinama pokušaja da se ta naša šetnica pomalo i uredi i zaštiti od svakodnevnog propadanja, erozija tla, padanja stabala i osposobi za šetnju stotinama šetača koji uživaju u miru i zelenilu.

I sada baš oni koji se javno deklariraju, i zarađuju plaću, kao ljubitelji i zaštitnici prirode nam žele tu našu malu zelenu gradsku oazu devastirati i uništiti svojim divljaštvom. Nećemo to dopustiti.

Javno pozivamo sve stanovnike Samobora, članove svih eko i planinarskih udruga da se usprotive održavanju ove utrke Brdsko – biciklističkog kluba Šišmiš iz Samobora, od 20. do 22. kolovoza, 2010.g. od samoborskog Vidikovca prema samoborskom Starom gradu i dalje stubama do cilja na livadi na Vugrinščaku, kako bi se spasile od divljačkog devastiranja ta naša zaštićena Park-šuma i šetnica.

S poštovanjem,

M.Markić

15.08.2010.

Nestaje zelena oaza na kraju ulice Maje Strozzi

Ne smijemo dozvoliti da izgubimo šume

"U šumi se možemo izgubiti, ali ne smijemo dozvoliti da izgubimo šume!!"... dikta je koja se, ne bezrazložno, baš dječijim glasom, zadnjih par tjedana alarmantno ponavlja, te upozorava na bahatost ponašanja odraslih predstavnika strizibuba koje su se, upravo kontra narečene zamolbe, ponijele naspram neprocjenjivog zelenog bogatstva lociranog na kraju ulice Maje Strozzi, tj. u, sada već najblaže rečeno, bivšoj Bogom danoj zelenoj oazi ulaska u Vrhovčak.

Zanimljivo bi bilo doznati koji je to egocentrični profitabilni drznik dao "zeleno svjetlo" kojim se ignorira zamolba djeteta u pokušaju spašavanja prirodnih bogatstava.

Ma.. postoji li uopće granica ljudske oholosti koja si dozvoljava da se čitavo brdo kroz par godina pretvori u ravnicu!!?

s(k)eptička jama

15.08.2010.

Apel za bolnicu Srebrnjak

Lički medo ne odustaje

Na početku, ne znam zapravo zakaj ovo pišem, i zakaj na ovim stranicama, a ne onak, "šire", pa da i drugi, možda čak i oni odgovorni to vide, pa se, ko zna, možda i zamisle (naivno od mene, ne ?). Možda je očaj, a možda samo imam više vremena metnut "na papir" ono kaj me već dugo muči kao čovjeka, ali i oca sedmogodišnjeg Petra. Bolnica Srebrnjak !!! Sad kad malo razmislim, čak je i "tajming" za ovakvu vrstu reagiranja neprimjeren. Svi su na GO ili ih boli ona stvar za probleme ovakvog tipa. "Moj" Petar je već veeeeeliki i problemi se više ne čine takovima, ali još će se mnogi roditelji naći u situaciji da pomoć za djecu moraju potražiti na Srebrnjaku. Srebrnjak je uzorna bolnica, vjerojatno najbolje organizirana i najstručnija u Hrvatskoj za probleme dišnih puteva kod djece. Zapravo je povod ovom reagiranju, dakle, svojevrsni trigger, članak u Večernjem listu od petka, 13.08. iz kojega postaje prilično jasno da "Lički medo" ne odustaje od svog "spasonosnog" plana spajanja bolnica, a iz najnovijih saznanja, čini se da se sprema čak i likvidacija (službeno ; preustroj)Srebrnjaka. Neka razloge za taj čin svatko traži individualno, ali jedno bi ipak trebalo biti jasno čak i malome Dadi. NE DIRAJ BOLNICU KOJA JE, ZAHVALJUJUĆI SVOJEM MENAĐMENTU, ZAPOSLENICIMA I STRATEGIJI RADA SAMA PO SEBI USPJEŠNA, DOK TE TO NITKO OD SPOMENUTIH IZRIČITO NE TRAŽI !!! ŽIVIŠ U HRVATSKOJ PA BI I SAMA ČINJENICA DA IMAŠ JEDNU USPJEŠNU BOLNICU TREBALA BITI RAZLOG DA SE ZAMISLIŠ I ZAŠUTIŠ. I sada, dok ovo pišem, padne mi na pamet ključni i vjerojatno jedini razlog za ovu odluku.

Pa Srebrnjak je uspješna bolnica, a ravnatelj iste nije lizač ministarskog dupeta ! Zato ćemo ju lijepo maknuti, a ostali neka uče iz primjera. Tako tipično hrvatski da ostaneš bez riječi. Savršeno provedeni plan za uništavanje svake kritičke misli.

I za kraj poruka!

Dovoljno si Dado krivudao po bespućima hrvatskog zdravstva, dovoljno zla nanio našim trudnicama po obali (uglavnom), ugostiteljima, dovoljno odluka promjenio preko noći, i svima, ali zaista svima je jasno da si zalutao, da se koprcaš i da na vidiš kraja svome glavinjanju. Ali, dragi Dado, to vidimo (i osjaćamo) mi, građani ove zemlje, mi roditelji za koje misliš da nisu u stanju ustati i takvima kao što si ti reći- "K nozi Dado, i marš u svoju novu kućicu od 5 000 000 kuna !!!"

U stvari, štel sam samo reći da je možda vrijeme da se, npr., kakvom peticijom, prvi oglasimo upravo mi- samoborci !

Pozdrav,

Danijel Kalaica

15.08.2010.

Mogu li se brzo kontaktirati vatrogasci?

Nazovite kasnije ili pošaljite fax

Hitro,nema šale.....Želio provjeriti kakva je situacija s paljenjem manje vatre na dvorištu (granje i sl.), s osiguranjem vode u neposrednoj blizini i tako to. Nazovem vatrogasce na broj 3363013 i krasan bariton mi kaže: "nazovite kasnije ili pošaljite faks". Nazvat ću kasnije ili prema uputama...

boris b.

15.08.2010.

Ništa se promijenilo nije

Antena i dalje stoji i koga briga...

Ništa se još nije dogodilo po pitanju antene VIP-A koja NELEGALNO i dalje stoji u ulici Dobriše Cesarića, blizu garaža Samoborčeka!

Zašto se ništa nije poduzelo od strane Grada Samobora i nadležnog ministarstva?

Bilo bi pošteno zbog svih ljudi koji ovdje žive reći i napisati kada i kako se misli rješiti problem antene koja je opasna po zdravlje Samoboraca na ovakvom mjestu!

Nemojmo po onom brigo moja prijeđi na drugoga!

s poštovanjem,

Razočarani građanin

Napiši pismo

Dođite i sve ćemo vam objasniti

Protiv devastacije zelene oaze

Ne smijemo dozvoliti da izgubimo šume

Lički medo ne odustaje

Nazovite kasnije ili pošaljite fax

Antena i dalje stoji i koga briga...

Arhiva 2010

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002