30.06.2010.

Sanirajte cestu koja spaja Samobor sa Breganom

Katastrofa!

Pozivam mjerodavne da pokušaju barem malo sanirati cestu koja spaja Samobor sa Breganom (Grada Wirgesa). Ista je puna rascjepa, rupa, izbočina, a osobito je neugodan nailazak nekoliko metara do semafora za autocestu iz pravca Samobora, kada se vozilom naleti na asfaltnu uzvisinu. Katastrofa.

Začuđujuće je kako se tako važna i prometna cesta zapusti. Sigurno se i po njoj bezbroj puta provozaju osobe koje su odgovorne za održavanje cesta i uopće im ne padne na pamet zasipati asfalt na kritičnim mjestima, kada se vjerojatno zbog nedostatka novaca ne može cijela cesta kompletno urediti.

Danijel - Bregana

30.06.2010.

Tko su dobitnici nagrada Grada Samobora za životno djelo?

Svaka čast Gradskom vijeću!

Tko su dobitnici nagrada Grada Samobora za životno djelo?

Dakle, prvi dobitnik - Pavao Grom lažno je svjedočio u aferi "kamioni" kako bi otežao Rončeviću i Bačiću i protiv njega je pokrenuta kaznena prijava DORH-u -

http://www.vecernji.hr/vijesti/pavao-grom-lazno-je-svjedocio-kako-bi-otezao-roncevicu-bacicu-clanak-100028

Drugi dobitnik je pijan izazvao nesreću -

http://www.zagrebancija.com/hr-zupanija/celnik-samoborske-hvidr-e-pijan-izazvao-nesrecu_304352

SVAKA ČAST GRADSKOM VIJEĆU GRADA SAMOBORA - NAGRAĐUJU STVARNO ZASLUŽNE SAMOBORCE!!!

Od danas više nisam ponosna time što sam Samoborka, već se zbog ovakvih i ovom sličnih poteza svog grada sramim.

tosamsamoja

30.06.2010.

Priopćenje predsjedništva GO HDZ-a Samobor

Prevršena mjera dobrog ukusa

Vrlo nas je neugodno iznenadio prijedlog za povećanje plaća gradonačelnika i njegovih zamjenika u materijalima za sljedeću sjednicu Gradskog vijeća Grada Samobora.

Prije svega, moramo istaknuti da nismo protiv stimuliranja nečijeg dobrog rada plaćom. Uvijek smo stajali na stanovištu da svatko tko dobro radi treba biti i adekvatno plaćen!

No, ovaj prijedlog prevršio je svaku mjeru dobrog ukusa!

Gradonačelnik za čije je prve godine mandata broj nezaposlenih povećan za više od 30% ne zaslužuje niti postojeću plaću. Uz to Krešo Beljak je prvi gradonačelnik koji svakodnevno koristi i službeno vozilo u privatne svrhe. Pod "dirigentskom palicom" Kreše Beljaka gradski proračun se iz mjeseca u mjesec sve lošije puni, a prošla godina je završena s cca 4,5 milijuna minusa. Nadalje, financiranje kapitalnih projekata (koje, naravno, nije započeo Krešo Beljak) dovedeno je u pitanje, a gradonačelnik vidi spas u novom zaduženju od 38 milijuna kuna! Drugim riječima, nemamo novaca za kapitalne projekte, jer dižemo kredite, nemamo novaca za svakodnevne potrebe umirovljenika, jer im je grad ukinuo sve vrste subvencija za prijevoz, nemamo novaca ni za naše najmlađe, jer upitan je čak i Odmorko ove godine, no zato imamo novaca za povećanje plaća gradonačelnika i njegovih zamjenika?!?

Stoga predsjedništvo GO HDZ-a Samobor najoštrije osuđuje pokušaj povećanja plaća gradskih dužnosnika u vremenu krize, kada veliki broj naših sugrađana svakodnevno ostaje bez posla. Ujedno, na sjednici Gradskog vijeća zatražit ćemo da se odbaci ovaj prijedlog, a vjerujemo da će svi vijećnici, svjesni trenutka u kojem se nalazimo, podržati naš prijedlog.

S poštovanjem,

Predsjednik Tomislav Masten

Napiši pismo

Katastrofa!

Svaka čast Gradskom vijeću!

Prevršena mjera dobrog ukusa

Arhiva 2010

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002