23.07.2010.

Malo o datumu obilježavanj Dana Grada

Samoborski štatuti

Na redovnoj tiskovnoj konferenciji najavljen program obilježavanja Dana grada Samobora

"Fešta u vojarni"

Udarni dan obilježavanja Dana Grada je subota, 24. srpnja.

STATUT GRADA SAMOBORA

III. PEČAT, OBILJEŽJA I DAN GRADA SAMOBORA

Članak 10.

Dan Grada Samobora je 26. srpnja, dan kada se u Samoboru svetkuje Dan svete Ane koji se svake godine svečano obilježava.

Dragec Fiškal

23.07.2010.

Demanti HSS-a na tvrdnje predsjednika svetnedeljskog Vijeća Krunoslava Markovinovića oko uloge ministra Božidara Pankretića u pokušajima njegove smjene

Pankretić nema razloga za pritiske na Markovinovića!

Poštovani,

u članku koji ste objavili na vašem portalu 19. srpnja 2010. a u kojem izvještavate sa sjednice Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje Za glasanje o smjeni (ni)je bilo uvjeta, Krunoslav Markovinović iznosi niz netočnih konstatacija i vrlo tendencioznih optužbi vezanih uz ministra regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva g. Božidara Pankretića.

Netočno je da je g. Pankretić vršio ili vrši bilo kakav pritisak na g. Markovinovića i Povjerenstvo za sukob interesa, jer za to nema potrebe, a razlog je mišljenje Povjerenstva za sukob interesa od 5. listopada 2009. godine pod brojem I-108-PSI-m-30/09, zatraženog na inicijativu ministra Pankretića kako bi se izbjegla svaka sumnja, netočna i zlonamjerna tumačenja i moguće špekulacije. Stoga Vam u prilogu dostavljamo rečeno mišljenje u cijelosti:

"Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa (u daljnjem tekstu Povjerenstvo), sukladno odredbi čl. 5. st 1. Zakona o sprječavanju sukoba interesa u obnašanju javnih dužnosti (Narodne novine broj 163/03, 164/04, 48/05, 60/08 i 38/09, u dalnjem tekstu Zakon) te čl. 28. st. 2. Pravilnika za odlučivanje o sukobu interesa o unutarnjem ustroju i postupku (Narodne novine broj 86/05, u daljnjem tekstu Pravilnik), u predmetu dužnosnika mr.sc. Božidara Pankretića, bivšeg ministra poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja i ministra regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, na svojoj 8. sjednici održanoj 24. rujna 2009. daje sljedeće

MIŠLJENJE

1. Dužnosnik - ministar može obavljati djelatnost obiteljskog gospodarstva te sukladno tome biti nositeljem obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva.

2. Okolnost da dužnosnik obnaša dužnost zastupnika u Hrvatskom saboru te da je brat dužnosnika istodobno korisnikom sredstava sukladno Zakonu o državnoj potpori u poljoprivredi i ribarstvu ne predstavlja situaciju sukoba interesa u smislu čl. 1. st. 2. i 3. Zakona.

3. Okolnosti u kojima dužnosnik obnaša dužnost ministra poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, a brat dužnosnika je istodobno korisnikom sredstava poticaja prema modelu ruralnog razvitka, odnosno prema konkretnom programu pod nazivom Sufinanciranje poljoprivrednog gospodarstva na osnovnu infrastrukturu, ne predstavlja situaciju sukoba interesa u smislu čl. 1. st. 2. i 3. Zakona.

4. Okolnosti u kojima dužnosnik obnaša dužnost ministra poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, a istodobno je korisnikom sredstava poticaja prema modelu ruralnog razvitka, ne predstavlja situaciju sukoba interesa u smislu čl. 1. st. 2. i 3. Zakona, budući da su sredstva prema navedenom programu dodijeljena svim podnositeljima zahtjeva koji su takav zahtjev podnijeli i koji su ispunili sve propisane uvjete."

Molimo Vas da objavite ovaj naš demanti kako bi čitatelji Vašeg portala i novina imali cjelovitu i točnu informaciju te ne bi nasjedali kritikama osobe čiji je rad i vođenje sjednica Gradskog vijeća Svete Nedelje upitno. Želimo izvijestiti čitatelje da je HSS demokratska politička opcija te da se sve odluke za pojedine razine donose na tijelima dotičnih razina, tako da potpredsjednik stranke g. Božidar Pankretić nije sudjelovao u aktivnostima vezanim uz želju dijela vijećnika Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje da se izglasa nepovjerenje g. Markovinoviću. Temeljem gore navedenog i priloženog Mišljenja zaključujemo da je istup g. Markovinovića bio osobno razračunavanje s potpredsjednikom Vlade RH i ministrom regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva g. Božidarem Pakretićem.

Zbog svega navedenog Hrvatska seljačka stranka ograđuje se od ovakvog načina rada i komunikacije koji je pokazatelj (ne)rada g. Markovinovića i prebacivanja odgovornosti za svoj nerad i greške u ovom slučaju na Hrvatsku seljačku stranku i njeno vodstvo.

Zagreb, 20.07.2010.

Nenad Matić, glavni tajnik HSS-a

23.07.2010.

Priopćenje za medije GO SDP Sveta Nedelja

Novi falsifikat Krunoslava Markovinovića

Na sjednici Gradskog vijeća Sveta Nedelja održanoj 19.07.2010. većinom glasova odlučeno je da prva točka dnevnog reda bude Donošenje Odluke o razrješenju predsjednika Gradskog vijeća Sv. Nedelje Krunoslava Markovinovića. Čak je i o toj točci održana rasprava, nakon koje post festum Markovinović zabranjuje glasanje o njegovom razrješenju tvrdeći da nema formalno pravne osnove za njegovu smjenu.

Time se ogriješio o jasne statutarne i poslovničke odredbe kršeći demokratska pravila te smo zajedno sa vijećnicima HSS-a i HSP-a bili prisiljeni napustiti sjednicu, te se ista zbog nedostatka kvoruma prekinula. No, Markovinović na tome nije stao, nego je svoju bahatost i primitivizam i nepoštivanje demokratske volje većine u ekspresnom roku od sat vremena odaslao poziv za nastavak prekinute sjednice sa falsificiranim dnevnim redom.

Naime, prema Odredbama Statuta i Poslovnika prekinuta sjednica se nastavlja sa utvrđenim dnevnim redom koji je izglasan na prekinutoj sjednici. Naravno u svojoj poznatoj boljševičkoj maniri, Markovinović ignorira činjenicu da je prva točka dnevnog reda „Donošenje Odluke o razrješenju predsjednika Gradskog vijeća Sveta Nedelja“, te ju ne uvrštava na dnevni red nastavka sjednice.

Stav GO SDP Sveta Nedelja nadalje će bit voditi svoju principijelnu politiku u interesu građana ne dozvoljavajući da se itko pa ni Markovinović stavlja iznad interesa građana, a pogotovo ne kršeći zakon o lokalnoj upravi i samoupravi i nepoštivajući demokratsko pravo većine koje on nakon gotovo 20 godina apsolutističkog vladanja očigledno ne može shvatiti.

GO SDP Sveta Nedelja

23.07.2010.

Priopćenje HSS-a Svete Nedelja

Ne možemo i nećemo s Markovinovićem!

Vijećnici HSS-a Svete Nedelje dinas su bili primoram napustiti sjednicu Gradskog vijeća zbog nepoštivanja Statuta i Poslovnika grada Svete Nedelje od strane predsjednika Gradskog vijeća. Nakon što je usvojen izmijenjeni dnevni red, otvorena prva točka, dozvoljena i zaključena rasprava, predsjednik Gradskog vijeća nije dozvolio glasovanje o točci o kojoj se rapravljalo - donošenje odluke o razrješenju predsjednika Gradskog vijeća grada Sveta Nedelja (!)

G. Markovinović svojim bahatim ponašanjem, “silovanjem demokracije” autokratskim vođenjedm sjednice, omalovažavanjem vijećnica i vijećnika, prepotentnošću kakvo je danas prikazao samo potvrđuje razloge zašto i tražimo njegovu smjenu. Unatoč dobroj suradnji HSS-a i HDZ-a, oa državnom nivou i u Županiji, u Svetoj Nedelji je to onemogućeno upravo zbog spomenutog gospodina.

HSS Svete Nedelja ne bježi od predizbornog sporazuma koji je potpisan s HDZ. I dalje želimo ostati o koaliciji i smatramo da mjesto predsjednika Gradskog vijeća pripada HDZ-u ali ne g. Markovinoviću koji je kamen spoticanja funkcioniranja koalicije i time razvoja grada Svete Nedelje na boljitak svih građana.

U trenutku pisanja ovog priopćenja stigao je poziv za nastavak današnje 8. sjednice ali s drugačijim dnevnim redom od onog koji je usvojen. Izostavljene su točke: donošenje odluike o razrješenju predsjednika Gradskog vijeća grada Svete Nedelje i donošenje odluke o izboru novog predsjednika, što je protivno svim pravnim propisima o radu Gradskog vijeća. Takvo ponašanje mi u u HSS-u Svete Nsdelje smatramo nedopustivim i unatoč koaliciji ne možemo tolerirati.

Predsjednik GO HSS Svete Nedelje Dragutin Vinovrški Pentek

Napiši pismo

Samoborski štatuti

Pankretić nema razloga za pritiske na Markovinovića!

Novi falsifikat Krunoslava Markovinovića

Ne možemo i nećemo s Markovinovićem!

Arhiva 2010

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002