19.04.2010.

Nestalo desetak šahtova - rešetki na Samoborskoj obilaznici

Gdje su šahtovi?

U noći s srijede na četvrtak te u noći na petak prošli tjedan nestalo je desetak šahtova - rešetki na Samoborskoj obilaznici između Dubrave i Otruševca. Tko bi to mogao napraviti? Neki vele cigani što je teško moguće, a neki vele da su to lokalni "majstori" koji su odprije poznati za krađu materijala koji može za otkup. Ovime ne samo da želim upozoriti da se pazite na navedenoj cesti kako nebi upali u rupu već želim reći u kakvoj državi živimo kada se ovakvo nešto ne kažnjava. Izgleda da je problem intervenirati i malo istražiti otkupne stanice jer to nije mala količina željeza koja može proći nezapaženo. Očito je lakše nadoknaditi trošak od procjenjujem nekoliko tisuća kuna.

V.Z.

19.04.2010.

Nepotizam na samoborski način

Ko tu koga jebe!?

U Zakonu o lokalnoj i regionalnoj samoupravi piše da vijećnik u predstavničkom tijelu jedinice lokalne samouprave svoju dužnost obnaša volonterski odnosno da za svoje obavljanje dužnosti prima naknadu koja iznosi nekoliko stotina kuna mjesečno. No, u Samoboru je situacija posve drugačija. Ovdje vladajuća koalicija HSS, SDP i HNS ima svoju viziju zakona! Oni pojam „volonterski“ shvaćaju i tumače na posve drugačiji način! Naime, odmah po preuzimanju vlasti vijećnik Tomislav Pađen (SDP) zaposlen je u Poduzetničkom centru kao voditelj razvojnih projekata!?! Čovjek koji ne zna ni kaj je razvoj ni kaj je projekt! Kad se ustanovilo da mu vođenje projekata baš i nije jača strana, premješten je iz Poduzetničkog centra u Ustanovu za upravljanje sportskim objektima i to opet, naravno, na proračunske jasle! No, nije samo nesposobnost razlog zbog kojeg je dotični g.Pađen završio u Ustanovi za upravljanje sportskim objektima već i činjenica da je trebalo uhlijebiti predsjednika samoborskog SDP-a Željka Žarka! Predsjednik SDP-a Samobor, a ujedno i predsjednik gradskog vijeća Grada Samobora tako sada uz naknadu od cca 6000 kuna mjesečno prima i plaću od cca 11 000 kuna mjesečno! Ali to nije sve. U „paketu“ sa Žarkom u Poduzetničkom centru zapošljava se i Marica Jelenić (HNS) bivša zamjenica gradonačelnika koja je uspješno „presvukla kaput“ nakon posljednjih lokalnih izbora (njen moto je očito „vlast pod svaku cijenu“). Naravno, uz direktna zapošljavanja vijećnika tu je i zapošljavanje članova njihovih obitelji. Veliki borac za moral i braniteljska prava Vinko Kovačić (SDP) je brže bolje zaposlio svog sina u gradskom poduzeću Komunalac i to na način da kad je sin Roko došao prvi dan, ovi u Komunalac nisu znali kud da ga stave i kaj da taj dečko uopće radi! Valja navesti da postoje i vladajući gradski vijećnici koji rade u Komunalcu od prije izbora, poput Marka Tandarića (HSS) koji uredno za vrijeme radnog vremena obavlja stranačke poslove za svoju stranku! Uz njega, tu je i Ivica Kumerički (HNS) djelatnik Komunalca. Također djelatnik Komunalca je i muž Martine Tkalec(HNS) čija je karijera naglo dobila uzlaznu putanju dolaskom nove gradske vlasti! Što se tiče zapošljavanja u gradskim službama vijećnik Pero Grgečić(HSS) nagrađen je mjestom koordinatora za mjesnu samoupravu! Uz to izmišljena su radna mjesta za još neke HSS ove kadrove koji nisu bili gradski vijećnici prije svog uhljebljenja nego samo stranački aktivisti HSS-a! Kad tome pribrojimo i to da je naš gradonačelnik zaposlio svoju suprugu u dječjem vrtiću, pitam ja Vas i sebe nije li volonterski način bavljenja politikom na samoborski način jedinstven u ovome dijelu svijeta?!?!?!

mm

19.04.2010.

Nismo baš u Europi koja izbacuje automobile iz centra gradova

Danas kamere, a sutra i nova rješenja

Čitam danas u VL :NOVA PROMETNA INICIJATIVA GRADONAČELNIKA KREŠE BELJAKA-KAMERE ĆE DANONOĆNO SNIMATI UGIBALIŠTE NA TRGU KRALJA TOMISLAVA.

Za ne povjerovat kako čovjek neće priznati svoju grešku u vezi parkiranja na trgu ili možda treba proći godina dana da bi to priznao.Sada kada se pokazalo (a bilo je i za očekivat) da tamo parkiraju i oni na kratko i oni na dugo,da se protok prometa nije poboljšao jer neki opet parkiraju sa zadnjim kotačima na kolniku ,da voze unatrag da bi se mogli parkirati i sve ostale radnje koje su potrebno da se parkira na takvom mjestu.

Umjesto da zabrani parkiranje naš gradonačelnik sada izmišlja „koje što“ samo da bude po njegovom samo da ne prizna kako je njegova ideja loša.Sada izmišlja kamere za praćenje .Danas kamere a sutra kada se pokažu neke nove mane i nova rješenja.Pitam se koliko to košta i koliko je to funkcionalno.Kamera na trgu a ekran u komunalcu,kamera malo radi malo neradi,sad se zamazala ,sad je neka krpa na njoj,sad je pukla veza ,sada se registracija malo nevidi,sad ju je vlasnik s nečim pokrio itd.Zamislite čovjeka koji sve to prati,naravno sa šest štoperic .Dali se takvim sistemom snimanja uopće mogu kršitelji kažnjavati itd? Za ovu gradonačelnikovu umotvorinu komunalac treba zaposliti minimum dva nova radnika ako ne i više jer je tu i rad nedjeljom .

Sve te njegove ideje plaćaju građani.Neka se javno objavi koliko će to koštati i dali u ovim teškim vremenima treba bacati novce na ideje gradonačelnika i to ne iz nekog za grad vitalnog značaja već samo zbog toga da gradonačelnik bude u pravu to jest da ne popusti oporbi.

Gradonačelniče nemojte izvlačiti građanima novce iz i onako praznog novčanika .Vjerujem da ima potrebnijih projekata gdje se ti novci mogu upotrebiti.

O Evropi koja izbacuje automobile iz centra gradova ,koja ide prema zdravom životu,koja izgrađuje još više pješačkih i biciklističkih zona ovaj put neću govoriti jer vi to izgleda ne razumijete jer vi dajete pred običnim čovjekom prednost dajete automobilima i automobolistima za koje ste se i sami uvjerili da sjede u kafićima .Ne bacajte naš novac na nekulturne vozače već zabranite parkiranje i krenite u smjeru Europe.

U2

19.04.2010.

Se kaj je lepo - kratko traje

Slatko, ali prekratko!

S veseljem sam iščekivala nedeljni koncert Lada u Samoboru i na sva usta hvalila organizaciju da se napokon nešto počelo događati. I evo koncerta. Lado kao i uvijek savršen u svojim izvedbama, ali ipak.... malo prekratko! Nakon 70 minuta plesa, svjetla se pale i publika u čudu. Nitko nije bio siguran da li je gotovo ili je pauza?! Budući da je cijeli koncert tekao bez najave tak je izavršio! Svi nekaj čekamo i zgledavamo se. Ak niš drugo, netko je mogao reći "Hvala kaj ste došli i laku noć" ili po domaći "Piši me vrit!". Ok, oni su profići, a mi smo možda provincijalci pak ne kužimo kad je dost! Kaj moremo kad je bilo lepo, a izgleda da "Sve kaj je lepo - kratko traje!" Svejedno, pozdravljam događanje u nadi za još sličnih, a i drugačijih...!

samoborka

19.04.2010.

Po kojem kriteriju staž u "oružanim skupinama"

Vidio sam registar branitelja!

Vidio sam registar branitelja!

Skoro sam se onesvestil. Bedeničić po kojem si kriteriju dijelio staž u "oružanim skupinama"?

Munjara

19.04.2010.

Još jedamput o zanimljivoj informaciji

http://img87.imageshack. us/img87/2084/masten.jpg

Poštovani,

otvaranjem stranice navedene na kraju ovog pisma vidjet ćete zanimljivu informaciju o našem uglednom sugrađaninu - branitelju.

http://img87.imageshack.us/img87/2084/masten.jpg

Registar

19.04.2010.

I samoborski predsjednik HDZ je hrvatski branitelj

Riječka brigada iz snova

Upravo je na internetu procurio registar branitelja i odmah je vidljivo zašto ga HDZ-ova vlada nije htjela objaviti. Primjerice, samoborski predsjednik HDZ i nesudjeni gradonačelnik je hrvatski branitelj iako je vrlo dobro poznato da nije. Branio je Hrvatsku u riječkoj brigadi, punih mjesec dana i to 1996!!!!!!

http://www.registarbranitelja.com/r.php?c=xps&i=tomislav&p=masten&o=0&dd=0&dm=0&dg=0&page=1

Neznam da li radi link, ako ne probajte na www.registarbranitelja.com

pravi branitelj

Napiši pismo

Gdje su šahtovi?

Ko tu koga jebe!?

Danas kamere, a sutra i nova rješenja

Slatko, ali prekratko!

Vidio sam registar branitelja!

http://img87.imageshack. us/img87/2084/masten.jpg

Riječka brigada iz snova

Arhiva 2010

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002