08.11.2004.

Otvorena nova stomatološka ordinacija

Ima mjesta za zubare

Otvorena nova stomatološka ordinacija

U Ulici Josipa Trputca u Samoboru otvorena je nova stomatološka ordinacija dr. Vedrana Štublina. Na prigodnom domjenku okupio se povelik broj poslovnih partnera i prijatelja dr. Štublina, a on je ukratko ocrtao perspektive svoje ordinacije.

- Ja sam Samoborac i mislim da za još jednu stomatološku ordinaciju ima mjesta na tržištu. Ordinacija je za sad privatna, ali se sprema ugovor sa HZZO-om, što znači da ćemo pružati usluge i pacijentima sa zdravstvenim osiguranjem. U Samoboru se za ovu vrstu zdravstvene zaštite traže još dva tima, pa je i to prevagnulo u odluci za otvaranje ordinacije.

Dr. Štublin dodao je da nije specijalist i da će ordinacija pružati sve klasične stomatološke usluge, od konzervativne do protetike.

I.H.

 
08.11.2004.

Kraj crkve svetog Mihala otkrivena grobnica

Stare kosti ogrijalo sunce!

Kraj crkve svetog Mihala otkrivena grobnica

Za vrijeme radova na drenaži, odvodnji i zaštiti temelja od prodiranja oborinske vode u zidove crkve svetog Mihala, koje izvodi tvrtka Geokon iz Zagreba, došlo je do nemalog iznenađenja. Ispod pokrova od zemlje i trave radnici su otkrili poveću gobnicu. Znalo se da je uz spomenutu crkvu, kao uostalom i uz ostale, bilo groblje, ali lokacija nedavno otkrivene grobnice nije bila poznata. Prilikom radova grobnica je na nekoliko mjesta oštećena, a na lice mjesta izašli su predstavnici Grada Samobora i Konzervatorskog zavoda pri Ministarstvu kulture Republike Hrvatske.

Smatra se da grobnica potiče iz razdoblja od 16. - 19. stoljeća i na njoj se neće vršiti dodatna istraživanja, već će se zatvoriti i ucrtati u konzervatorsku dokumentaciju. Tako će mrtvi, čije se kosti mogu vidjeti kroz nastale otvore, i dalje počivati u miru Božjem.

Inače, radovi kod spomenute crkvice podno Starog grada vrijedni su oko 6.000 kuna i trebali bi Svetom Mihalu osigurati mirnu starost.

Robert Škiljan

 
08.11.2004.

Utemeljena nova nagrada

FUJTAJFL za sve kaj ne vredi!

Utemeljena nova nagrada

Bliži se kraj godine, a s njome završavaju i nominacije za brojne državne, županijske, gradske, općinske, kulturne, znanstvene, sportske i ine nagrade. Proglašavaju se najbolji, najuspješniji, najpametniji i najsposobniji, dok su oni najgori ostavljeni po strani, u zapećku anonimnosti i sivilu prosjeka.

GLASNIK Samobora i Svete Nedelje odlučio je tu nepravdu ispraviti i, barem na području koje pokriva, ispraviti tu nepravdu.

S tim je ciljem taj dvotjednik utemeljio nagradu FUJTAJFL, i to "za one postupke, odluke, javne istupe, djela i sl. koji su kod građana izazvali zgražanje, nevjericu, čuđenje i/ili naposlijetku - gađenje. Nagrada se u pravilu dodjeljuje za razdoblje od jedne kalendarske godine", kako stoji u Pravilniku o dodjeli nagrade FUJTAJFL.

Početkom sljedeće godine žiri sastavljen od najeminentnijih stručnjaka za bedastoće razmotrit će sve prijedloge i nominacije i dodijeliti VELIKI, SREDNJI I ČISTO MALI FUJTAJFL.

Provjerene gluposti mogu se nominirati poštom na adresu: GLASNIK, Svetonedeljska 4, 10 430 Samobor, faxom na 3324-124 ili e-mailom na info@glasnik-ssn.net.

Ne zaboravite: svi imaju pravo nominirati i svatko za svoje postupke ima pravo biti nominiran.

S.S.

 

Otvorena nova stomatološka ordinacija

Kraj crkve svetog Mihala otkrivena grobnica

Utemeljena nova nagrada

Arhiva 2004

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003

2002