11.02.2004.

Izvanredna skupština DC-a

Šarinić - počasni predsjednik DC-a

Izvanredna skupština DC-a

Izvanredna izborna skupština samoborskog DC-a, održana 6. veljače, iznjedrila je promjenu na mjestu predsjednika samoborske organizacije. Naime, dosadašnji predsjednik Hrvoje Šarinić odlučio je da se više neće kandidirati za čelno mjesto, pa je za novog čelnog čovjeka DC-a izabran Željko Koščica, koji je bio i jedini predloženi kandidat.

Hrvoje Šarinić je ipak, prepustivši mjesto mlađem kolegi, postao počasni predsjednik samoborskog DC-a. DC-ovoj skupštini je bila nazočna i ministrica pravosuđa i predsjednica stranke Vesna Škare – Ožbolt, koja je najavila da će Šarinić uskoro postati i počasni predsjednik DC-a na nacionalnoj razini, s obzirom da je jedan od tri osnivača te stranke.

Izbornoj skupštini su bili nazočni i samoborski gradonačelnik Žarko Adamek, predsjednik HSS-a Berislav Repinec, predsjednica HNS-a Marica Jelenić, predsjednik HDZ-a Tomislav Masten, te predsjednik HSLS-a Mladen Prčić. Dok je većina navedenih istupila kurtoazno, Prčić je imao mnoge primjedbe na ponašanje kolega iz Gradske organizacije DC-a. Opotužio ih je da mu nije bilo dozvoljeno govoriti na skupu održanom u Samoboru u vrijeme nedavne predizborne kampanje, koju su zajednički organizirali HSLS i DC, stranke koje su koalirale na nacionalnoj razini. Iako svjestan da HSLS nema previše pobornika u Samoboru, Prčić smatra kako to nije bilo korektno od strane koalicijskih partnera.

Dosadašnji predsjednik samoborskog ogranka DC-a Hrvoje Šarinić također je izašao iz okvira kurtoazije rekavši kako nije zadovoljan ponašanjem određenih stranaka, prvenstveno HDZ-a, prema njihovim članovima. Šarinić je kazao da su bivši članovi DC-a Maroević i Šintić bili izloženi vrbovanju da prijeđu u HDZ i to u vrijeme dok su još bili članovi DC-a. Šarinić je naglasio da aktualna samoborska vlast radi dobro, što nije lako kad je u pitanju koalicija četiri stranke, te je mišljenja da će se kvalitetan rad i nastaviti za dobrobit Samobora.

Mladen Sirovica

 
11.02.2004.

11. godišnja skupština HVIDRA-e Samobora i Svete Nedelje

Bit će bolje

11. godišnja skupština HVIDRA-e Samobora i Svete Nedelje

U samoborskoj je pivnici 6. veljače održana redovna godišnja skupština Udruge HVIDRA Samobora i Svete Nedelje.

Predsjednik Udruge Velimir Prosoli zahvalio se svima na dolasku, a nakon toga je tajnica Udruga proizašlih iz Domovinskog rata Vesna Vrančić iznijela aktivnosti koje je Udruga poduzela u proteklih godinu dana. Stjepan Glavić je iznio financijsko izvješće koje je ocijenjeno pozitivnim s obzirom da je bilanca pokazala 168 000 kuna ukupnih prihoda i 164 000 kuna ukupnih rashoda.

Predstavnik udruge Hrvatski domobran Josip Leopold rekao je kako vjeruje da će Ministarstvo nove hrvatske Vlade zaduženo za branitelje pokazati više sluha za njihove probleme. Predsjednik samoborskog HDZ-a Tomislav Masten kazao je kako u njegovoj stranci ne smatraju da su branitelji borci za privilegije i kako će se njihov status s promjenom vlasti zasigurno poboljšati.

Zatim su prisutne pozdravili i Boris Jaić Krasnik, predstavnik DC-a, Đurđa Purić, predsjednica Udruge roditelja poginulih branitelja Samobora i Svete Nedelje, i Branko Tandarić, predsjednik HVIDRA-e Jastrebarsko, koji su zaželjeli udruzi nastavak dobrog i kvalitetnog rada.

Mladen Sirovica

 
11.02.2004.

Fašnik sve bliže

Umjesto Suca - Sutkinja Zemi!

Fašnik sve bliže

Drugu ovogodišnju konferenciju za novinare organizatori Samoborsko fašnika, 178. po redu, održali su četvrtak u zagrebačkoj Gradskoj kavani. Još su jednom pozvani Zagrepčani, najbrojnije posjetitelje Samobora, da dođu u Samobor, te da se provedu uz fašničke spelancije, zabavni program i bogatu ugostiteljsku ponudu.

Kao što je već poznato, ove se godine Samoborski fašnik održava pod motom "Lagat i krast - pri nami je čast". Otvorenje je u petak, 13. veljače, a Fašnik traje do spaljivanja Princa Fašnika, do utorka, 24. veljače. Iako Fašnik neće posustajati ni tijekom radnih dana, program će se intenzivno održavati vikendima, a posljednji će dan na glavnom samoborskom trgu nastupiti Miroslav Škoro.

Maškare i posjetitelje zabavljat će i Crvena Jabuka, Toni Cetinski, Vladimir Kočiš Zec i drugi izvođači.

Uz već dobro znane Sraku, Fiškala i Princa Fašnika, kojima će gradonačelnik Samobora Žarko Adamek na svoj nesretni dan, u petak, trinaestoga, predati ključeve grada kako bi zaživjela Slobodna Fašnička Republika, umjesto Suca, prvi put će se pojaviti Sutkinja Zemy.

Dječji Fašnik održat će se 15. i 22. veljače, od 10 do 14,30 sati, a nastupat će i dječji zborovi.

Promet će u Samoboru tijekom vikenda i posljednjeg dana Fašnika biti posebno reguliran, a neke će prometnice biti zatvorene. Što se tiče javnog prijevoza, Samoborček će na relaciji Samobor - Zagreb voziti cijelu noć, što će zasigurno mnogim posjetiteljima omogućiti da doista i ove godine "deneju maske i zabave se do daske", kako to poručuje još prošle godine uspostavljeno pravilo.

S.S.

 
11.02.2004.

Novi turistički proizvod

Janica i Jean kao suvenir

Novi turistički proizvod

20. veljače u Kazalištu Komedija bit će premijerno izveden Pučki mjuzikl Janica i Jean, autorskog dvojca Škiljan - Leopold, u režiji Vlade Štefančića. U naslovnim ulogana nastupaju Vlatka Burić i Đani Stipaničev, a pokrovitelj cijelog projekta je Grad Samobor.

Na konferenciji za medije, koja će se održati 12. veljače u Kazalištu Komedija, bit će, između ostalog, predstavljen i novi samoborski suvenir - Janica i Jean u samoborskom ambijentu s početka 19. stoljeća.

B>FOTO:Figurice visoke petnaestak centimetara u fazi su modeliranja: samoborska puca Janica i francuski poručnik Jean

 

Izvanredna skupština DC-a

11. godišnja skupština HVIDRA-e Samobora i Svete Nedelje

Fašnik sve bliže

Novi turistički proizvod

Arhiva 2004

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003

2002