25.03.2004.

U Hrvatskoj i Samoboru obilježen Dan narcisa

Edukacijom protiv raka dojke

U Hrvatskoj i Samoboru obilježen Dan narcisa

Organizacija žena Hrvatsko srce obilježila je 21. ožujka Dan narcisa. Akcija se pod nazivom Cvijećem protiv raka dojke održala se na našem području u Samoboru i Svetoj Nedelji, a sredstva prikupljena prodajom ovog proljetnog cvijeta, koji se mogao kupiti po simboličnoj cijeni od 1 kune, namijenjen je udruzi Edukacijom protiv raka dojke. Organizatori su bili vrlo zadovoljni odazivom Samoboraca, jer je već nakon dva i pol sata prodano tisuću cvjetova.

Ista akcija provedena je i u cijeloj Zagrebačkoj županiji.

I.H.

 
25.03.2004.

Svečana prisega u vojarni Taborec

U Samoboru – kao kod kuće!

Svečana prisega u vojarni Taborec

U samoborskoj vojarni Taborec održana je 13. ožujka svečana prisega mladih vojnika koji će u Samoboru služiti vojni rok. Nove ročnike pozdravio je satnik Tomislav Baumgärtner rekavši da služenje vojnoga roka predstavlja veliku čast, ali i obvezu kojoj treba profesionalno pristupiti.

Zatim je izaslanik načelnika Glavnoga stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske komodor Ivica Supić pozdravio vojnike u ime načelnika Josipa Lucića i kazao im kako su upravo oni ti koji imaju privilegiju služiti vojni rok u državi za koju su se borili njihovi preci. Supić je naglasio kako se Hrvatska vojska modernizira i prilagođava novim okolnostima i kako je zadaća vojnika da kvalitetno prođu obuku i stasaju kao zrele osobe.

Zapovjednik 40. brigade veze pukovnik Zdenko Blažičević poručio je roditeljima kako su im sinovi u sigurnim rukama i to zato što je briga o vojnicima tijekom propisane obuke imperativ postrojbe. Blažičević je također istakao važnost narednog razdoblja u kojem će se Oružane snage preustrojiti prema standardima NATO-a.

U ime grada Samobora, ročnike je pozdravio predsjednik Gradskoga vijeća Marijan Pehar i rekao kako vjeruje da će im boravak u Samoboru biti ugodan. U izaslanstvu koje je prisustvovalo svečanoj prisezi bili su i član Poglavarstva Zagrebačke županije Damir Burcar i zapovjednik Policijske postaje Samobor Zoran Cvetnić.

Tri vojna ešalona koja su davala svečanu prisegu pratilo je više od 1000 ljudi.

Mladen Sirovica

 
25.03.2004.

Uz Pučki mjuzikl Janica i Jean

Predstave rasprodane - gotov i originalni suvenir

Uz Pučki mjuzikl Janica i Jean

Nakon prošlomjesečne uspješne premijere mjuzikla Janica i Jean i dalje vlada vrlo velik interes za tu predstavu u Kazalištu Komedija. Prema riječima ravnatelja Komedije Nike Pavlovića, za dosad odigrane predstave tražila se karta više, a za one sljedeće (29. i 30. ožujka, 5., 6. i 7. travnja) gotovo više i nema karata, s time da će 7. travnja mjuzikl biti odigran dva puta, od čega su jednu cijelu predstavu zakupili Varaždinci. Ovih dana planiraju se predstave u svibnju. Sve je to potvrda da su Janica i Jean zaživjeli na kazališnim daskama i možemo im samo poželjeti što duži vijek.

Ovom prilikom predstavljamo vam Janicu i Jeana i u drugom obliku. Naime, Sanja Šantak i David Peroš Bonnot iz umjetničke radionice "Pesek i kiflica" iz Zagreba, u suradnji s koproducentom mjuzikla poduzećem Samoborfest d.o.o., prema autentičnim povijesnim kostimima i uniformama s početka 19. stoljeća izradili su originalne likove, male figurice Janice i Jeana. Rukom bojane i s originalnim samoborskim povijesnim pečatom, ove figurice vrijedan su umjetnički rad, a kao takve svakako bi mogle postati i novi samoborski suvenir. Osim samih likova Janice i Jeana, izrađen je i njihov zajednički suvenir, na kojem je u pozadini oslikan i samoborski Stari grad iz tog doba. Figurice će se uskoro moći kupiti i na prodajnim mjestima u Samoboru, a mogu se naručiti preko poduzeća Samoborfest d.o.o. O mogućnostima kupnje putem narudžbenice opširnije ćemo pisati u narednom broju.

I.H.

 

U Hrvatskoj i Samoboru obilježen Dan narcisa

Svečana prisega u vojarni Taborec

Uz Pučki mjuzikl Janica i Jean

Arhiva 2004

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003

2002