04.09.2004.

U Samoboru se predstavila Regionalna razvojna agencija Zagrebačke županije

Kako do europskih fondova?

U Samoboru se predstavila Regionalna razvojna agencija Zagrebačke županije

Regionalna razvojna agencija, proistekla iz Strategije i programa održivog razvoja Zagrebačke županije do 2015. godine, predstavila je na današnjoj press-konferenciji u maloj dvorani Hrvatskog doma svoj prvi projekt u sklopu priprema Zagrebačke županije za sudjelovanje u programima i fondovima Europske unije. Riječ je o projektu uz pomoć kojeg bi se mala i srednja poduzeća u Županiji trebala pripremiti za uključenje u internacionalizaciju svog poslovanja i to usvajanjem informatičko - komunikacijskih alata. U tu svrhu u maloj je dvorani Hrvatskog doma postavljen računalni sustav koji će u narednim danima biti predstavljen i samoborskom pučanstvu.

Prezentacija prvog projekta Regionalne razvojne agencije Zagrebačke županije nastavit će se sljedeći tjedan za samoborske, svetonedeljske i stupničke poduzetnike.

Cilj osnivanja Regionalne razvojne agencije Zagrebačke županije promicanje je, koordinacija i izvođenje razvojnih aktivnosti u Županiji. U njezinom osnivanju Županija je sudjelovala sa 60 postotnim udjelom, a osam županijskih gradova, u kojima živi 65 posto stanovnika u Županiji, sa po 5 posto. Agencija bi preko svojih projekata trebala biti nositelj konkretnog razvitka i pomoć malim i srednjim poduzetnicima čiji je udio u županijskoj aktivnosti 35 posto.

O prioritetnim programima govorio je direktor Agencije, magistar Ivan Šajković, a voditelj i autor projekta Tomislav Matulić napomenuo je da postoji spremnost da se i Poduzetnički centar Samobor umreži u djelovanje poduzetničkih centara. Agencija bi poduzetničkim centrima, njihovim inkubiranim poduzećima te drugim malim i srednjim poduzetnicima koji koriste pomoć poduzetničkih centara trebala omogućiti ulaz u euro-programe kakvih još nema u Hrvatskoj, a koje podržava Europska unija. Agencija će raditi na takozvanim velikim projektima kakvi su upravo informatički sustavi, pa zbrinjavanje otpada, zaštita voda, razvoj poduzetničkih zona i slično.

Prezentacijom prvog projekta u našem Samoboru Ragionalna razvojna agencija zapravo je počela sa svojim radom, a na novoj adresi, na Remetinečkoj cesti u Zagrebu sa stvaranim radom starta za desetak dana.

E.K.-r.s.

FOTO: Javnosti je predstavljen računalni sustav za prezentaciju i vođenje programa agencije

 
04.09.2004.

Nakon višegodišnje izgradnje

Otvorena nova Era

Nakon višegodišnje izgradnje

Najveći trgovački centar na području Samobora, slovenska Era, službeno je i svečano otvoren u četvrtak, 26. kolovoza, uz prigodan glazbeni program i vatromet. Za kupce je ovaj objekt otvoren od petka, a feštalo se i u subotu, 29. kolovoza, kada su se Samoborci osladili kremšnitom velikom 10 četvornih metara.

U sklopu trgovačkog centra koji se prostire na 33 tisuće četvornih metara i vrijedan je 15 milijuna EUR, nalazi se 30 trgovina, među kojima su, osim hipermarketa i specijalizirana trgovina za dom i vrt Adut, DM, Mura, Benetton, Zlatarna Celje i druge manje tvrtke.

Era je dio trgovačke asocijacije CBA, koja na području Hrvatske okuplja desetak ovakvih trgovačkih centara. Samoborski centar ima oko 300 zaposlenih, a raznolika ponuda artikala, od kojih 70 do 80 posto čine hrvatski proizvodi, namijenjena je potrošačima Samobora, Zagreba, ali i susjedima Slovencima.

Članovi uprave su na prigodnoj konferenciji povodom otvaranja istakli kako očekuju vrlo dobre rezultate poslovanja, što će se svakako odraziti i na prihode Grada Samobora i zapošljavanje domaćeg stanovništva.

Otvorenju ERE prisustvovali su i brojni uzvanici. Slovenski ministar za delo, dom, družinu in socijalne zadeve Vlado Dimovski i, s hrvatske strane, državna tajnica za poduzetništvo Tajana Kesić Šepić istaknuli su nužnost gospodarske suradnje dviju zemalja. Samoborski gradonačelnik Žarko Adamek upoznao je goste s obrtničkim i poduzetničkim uspjesima grada i planovima u budućnosti. Uprava Ere iz svog je prihoda potom donirala 30 tisuća kuna Centru za odgoj, obrazovanje i osposobljavanje mladeži Lug i postala sponzor Ženskog rukometnog kluba. Centar je simbolično otvoren puštanjem balona u zrak.

Bilo je i sportskih susreta

 

U Samoboru se predstavila Regionalna razvojna agencija Zagrebačke županije

Nakon višegodišnje izgradnje

Arhiva 2004

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003

2002