07.05.2009.

Velika potraga za naočitim Žumberčanom

Bez Mileta mi nema života!

Poštovani!

Sa Vašeg weba, vidim da redovito objavljujete i priloge vl. Mile Vranešića, pa me interesira je li možda imate njegovu e-mail adresu?

Ako imate, je li mi ju možete poslati na: velimir.rudman@hi.t-com.hr

Servus!

Velimir Rudman

Pišite mu na:

zumberacki-uskok@zg.t-com.hr

Srdačan pozdrav. Urednik

07.05.2009.

Prodaja magle usred proljeća

Živjeti život od prodaje biljega i komunalne otimačine

Gledam, slusam, citam, uzburkalo se pred izbore. Gledajuci po gradu i pred gradom, vidim, slusam,citam plakate, razapeta platna sa slikama i porukama. Spominje se cak i Heidelberg, sta je u biti uvreda prema tom sveucilisnom gradu.

Gradonacenica/ka kandidata ima kao pljeve, svi obecavaju, doduse ne vidi se sto, i sve bi odjednom trebalo biti bolje poslije sedamnajestog svibnja..

E sad, ja jos nisam procitao, cuo kako i sa cim bi se doslo do nekog boljitka... jer nitko, ponavljam, ama bas nitko nista ne nudi konkretno, vec samo prodaje maglu usred proljeca.

Imam vise puta godisnje pravo glasa u demokracijama zapadno od Karavanki, mogu sudjelovati u referedumu koji odlucuju o onom sto gradjani zele i misle .

U svim tim izborima, referendumu, dobije se brosura, o cemu se glasa, sto se zeli, koga se bira, tko bi trebao biti taj, sto je radio, napravio korisnog za svoje sugradjane, opce dobro.

Ovdje, u gradu, ja neznam za koga bi i koju stranku bi dao moj glas, jer isti, osim magle i slike koju nude nevidim ama bas nista.

Ovaj grad zivi na prodaji biljega, komunalne otimacine, otimacine u raznim porezim i prirezima koju ustvari sluze za finaciranje nerada, i dok se takav nacin samofinaciranje i milosti sa Markovog trga ne ukine, promjeni, sve je ostalo gubljenej vremena i ispunjavanaj nekih demokratskih normi koje su cista prevara.

ivan robic

07.05.2009.

Ko bu, a ko ne bu dobil naš glas

Do sljedećeg kanidata - glazba

Poštovanje,

Redovni sam slušaoc radio-sljemena, i njihova je praksa da kandidati za izbore imaju svoje emisije u kojima predstavljaju svoje programe... Tako je jučer trebao gostovati Krešo Beljak, a danas 05.05. Marica Jelenić... Voditeljica u oba slučaja kaže "nisu se odazvali, pa do sljedečeg kandidata, puštamo glazbu". Zanima me zašto takav odnos prema (predpostavljam), besplatnoj mogučnosti da se predstave ne tako malom broju ljudi... No da skratim, takovim odnosom prema medijima, moj glas ne bu dobili... Osim, ako ne obrazlože zašto takovo ignoriranje,bez ikakovih isprika...

"Slušam Sljeme"

07.05.2009.

Uspjeli smo se riješiti jednoumlja, ali...

Monopolistička bahatost Autoturista i Samoborčeka

Uspjeli smo se riješiti jednoumlja komunizma! Uspjeli smo se riješiti jednoumlja komunističkog HDZ-a... i dr ali riješili se nismo jednoumlja "AUTOTURISTA" i "SAMOBORČEKA", te monopolističke nasljedne drskosti gore navedenih. Desetljećima se čekala eliminacija AUTOritatizma režima istih, zar se za rješavanje AUTOturistovog i SAMOBORČEKOVOG jednoumlja ponovo mora čekati desetljeća?? Tko su bili lideri partijskih ražima poznato je, a poznato je da je lider i zaštitnik ovih potonjih Gosp. GRADONAČELNIK Filipec.

Nije riječ o cijeni karte! Nije riječ o drskom i otresitom ponašanju vozača! Nije riječ o nezaustavljanju na postajama (Vatroslav Lisinski - zapad Slavonska Av., Savska - Vjesnik - zapad i ostavljanju putnika da čekaju. Ovaj put je riječ o kupovanju mjesečne markice! Ovaj put je riječ o plačanju AUTOturistovog harača na prijevoz! Ovaj put je riječ o još jednoj vrsti nelogičnosti beskrupuloznog jednoumlja....monopolističkog iživljavanja "moćnog" POJEDINCA nad, GRADONAČELNIKU Filipcu na zahvalu, nemoćnom putujućom radnom masom.

Naime radi se o kupnji mjesečne markice, a za istu morate pokazati iskaznicu!?

Napr.; 30.04.2009.htio sam kupiti mjesečnu markicu za N.N. vlasnika.Iskaznicu nemam jer je kod vlasnika koji je otišao na službeni put 26.04.2009.i vraća se 30.04.2009. u kasnim večernjim satima. Sutradan, na sam Praznik rada, tj.01.05.2009. N.N. mora otići na posao,(dežurstvo u bolnici), a iskljućivo se koristi AUTOturist - SAMOBORČEKOVIM prijevozom, mjesečnu markicu NEMA zato jer, da čovijek ne povjeruje, mu djelatnica AUTOturist-SAMOBORČEKOVOG prodajnog mjesta za karte i "mjesečnice" po odluci nadređenih nesmije prodati zato jer..NEMOŽE??.. upisati broj iskaznice na narečenu markicu, koji pak može upisati i dijete prvog razreda osnovne škole.

Na prijedlog da nazovem vlasnika,te da mi isti telefonski pročita broj "fantomske" iskaznice, a potom če taj isti broj ona (prodavačica) upistai na markicu, dobio sam odgovor kako to ne smije jer bi se to onda moglo upotrijebiti za drugu iskaznicu??....i da bi se onda moglo preprodavati??....i da bi se onda to moglo zlouporabiti??....i da bi onda AUTOturist - SAMOBORČEK mogao propasti??....i da bi onda ona mogla ostati bez posla??....i da bi onda gazda mogao....i da bi onda....bila banana??....i da bi onda Filipec....????(op.a.)

ZAKLJUČAK: Vlasnik iskaznice AUTOturist - SAMOBORČEKOVOG prijevoza, koji ju posjeduje već dobrih dvanaestak godina, će 01.05.2009. autobusnu kartu do Zagreba i natrag u Samobor platiti cca 50,00 K, te na upit ako donesem te autobusne karte i njihovu cijenu koštanja na uvid prvog njihovog radnog dana, hoće li mi se odbiti od cijene markice za tekući mjesec, a koju nisam mogao kupiti zbog njihove, ništa drugo nego, MONOPOLISTIČKE BAHATOSTI,dobio sam odgovor: "AKO vam je dosadno i neznate što bi sa sobom odite zaje.....i nekog drugog, a ne nas.....!!!!"

Joško Jež, Samobor

07.05.2009.

Poziv na utakmicu juniora

Dođite malo i na nogomet!

Pozivamo vas na utakmicu 2. HNL središte juniori NK Samobor-Nk Dinamo Zagreb II koja će se održati u nedjelju 03.05.2009. u 12h na gradskom stadionu u Samoboru. Očekujemo vas u što većem broju. VIDIMO SE!

Nk Smb

07.05.2009.

Kad se već spominju škole...

Evo i nas kod vas!

Kad se već spominju škole... uskoro doseljavamo u Samobor - koju školu odabrati? Po mjestu stanovanja možemo birati. Hvala!

Josip

07.05.2009.

Penzioneri iz Stranke umirovljenika - Podružnica Samobor ogorčeni su trgovinom umirovljeničkim glasovima

Hoćemo s HSS-om i Krešom Beljakom!

Ovim putem želimo obavijestiti stanovnike Grada Samobora, posebno umirovljenike Samobora i okolice da će Stranka umirovljenika nastupiti na predstojećim lokalnim izborima u Gradu Samoboru sa svojim kandidatima na samostalnoj kandidacijskoj listi.

Iako je samoborska podružnica naše stranke osnovana tek nedavno, zbog različitih manipulacija kojima je u posljednje vrijeme izložena umirovljenička populacija Samobora i okolnih mjesta, posebno od strane stranke koja se predstavlja kao "zaštitnik" interesa umirovljenika i naših umirovljeničkih potreba i programa, odlučili smo ponuditi alternativu u ljudima koje ćemo kandidirati na našoj listi za Gradsko vijeće.

Nositelj naše liste bit će umirovljeni ratni vojni invalid, bivši pripadnik I. gardijske brigade Tigrovi iz Rakitja, g. Boris Babić, ujedno i novoizabrani predsjednik samoborske podružnice Stranke umirovljenika.

Za razliku od nekih drugih, koji su potpisivanjem dvaju predizbornih sporazuma s dvije različite stranke u svega desetak dana pokazali kako im je jedino važno kako sebe "uhljebiti", mi se ne želimo vezati ni uz jednu "veliku" stranku, nego želimo pokušati osvojiti barem jedno vijećničko mjesto za čovjeka koji će stvarno zastupati interese umirovljenika i starijih osoba, ali i ratnih veterana s područja Samobora. Da je naša politika u ovom trenutku ispravna dokazuje nam činjenica da je većina članova nedavno raspuštene i uplivom otpadnika iz drugih stranaka devastirane Hrvatske stranke umirovljenika prešla u naše redove. Oni rijetki koji su ostali nikako ne predstavljaju umirovljeničku populaciju nego predstavljaju sami sebe, a tome su dokaz njihova bivša članstva u nekim drugim strankama iz koje je većina izbačena ili udaljena pa su potražili "politički spas" među umirovljenicima.

Smatramo da je koalicija umirovljenika i HSLS-a bila pogrešna, a isto tako je još i gora koalicija s HDZ-om. Samoborski umirovljenici se ne smiju vezati ni uz jednu stranku, jer bi, u slučaju lošeg izbornog rezultata te koalicije, pobjedničke stranke zanemarile programe namijenjene umirovljenicima i na neki način "kaznile" umirovljeničku populaciju zbog krivog predizbornog odabira.

Stranka umirovljenika će biti u svakom slučaju potpora svakom izabranom gradonačelniku ukoliko ovaj bude ispunjavao svoje obaveze prema umirovljeničkoj populaciji Samobora. Ipak, da ne bismo bili baš posve neutralni, nakon poduže rasprave odbor naše samoborske podružnice donio je jednoglasnu odluku da naša Stranka umirovljenika pruži načelnu podršku jednom kandidatu za kojeg smatramo da Samoboru može donijeti prijeko potrebne promjene. Riječ je o kandidatu HSS-a, gospodinu Kreši Beljaku, koji je svojim nastupom ostavio najbolji dojam od svih preostalih kandidata te i ovim putem pozivamo umirovljenike Grada Samobora, naše članove i simpatizere, da svoj glas daju upravo njemu. U skladu s tom našom odlukom, gospodinu Beljaku ćemo i službeno uputiti pismo namjere u kojem ćemo njega i kandidate za njegove zamjenike izvijestiti da imaju podršku Stranke umirovljenika, kao i velike većine umirovljeničke populacije Samobora i okolice.

U Samoboru, 18. travnja 2009.

Predsjednik Stranke umirovljenika, podružnice Samobor Boris Babić

Napiši pismo

Bez Mileta mi nema života!

Živjeti život od prodaje biljega i komunalne otimačine

Do sljedećeg kanidata - glazba

Monopolistička bahatost Autoturista i Samoborčeka

Dođite malo i na nogomet!

Evo i nas kod vas!

Hoćemo s HSS-om i Krešom Beljakom!

Arhiva 2009

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002