12.11.2009.

Bilo puno lepše kad bi naši komentari bili puni pohvala

Kad se male ruke slože, sve se može!

Dragi uredniče i prijatelji ovog lista (ili www stranice), kako pratim stalno Vaš rad (čitam novine)i naravno komentare na članke koji se pojave, vidim da se uglavnom komentiraju problemi i vruče teme ovog grada. Vrlo malo komentara ima na temu kultura ili sport ili sl teme koje nisu pune skandala politike ili pak nekog dobrog trača. Pa pitam se stvarno kaj ljudima nije dost tih praznih prića kaj ih ne zanima kak naši sportaši imaju lijepe rezultate kak naše cure lijepo popevaju ili tamburaši tamburaju. pa zakaj im nebi sam čestitali ili ih pohvalili jednim malim komentarom, već imam osjećaj da se te stranice ni ne čitaju. Zašto nitko od ovih ljudi nije dao komentar na humanitarne priredbe koje su se događale. Jel svi mislimo kako smo jako pametni i moralni a laprdamo gluposti.

Svi skupa nismo u stanju tu na ovim stranicam se složit oko rješenja naplate odvoza kučnog smeća, oko parkiranja, i ostalih drugih stvari koje nam otežavaju život(tak si mislimo), a zapravo kad se sjetite one stare pjesmice "kad se male ruke slože sve se može" zamislite se samo koliko se tek može kad bi se velike ruke složile (čitaj glave). Eto samo sam htjela ukazat vam svima (nisam ni ja niš drukčija) na propuste i reči vam svima skupa da bi nam bilo puno lepše kad bi naši komentari bili puni pohvala lijepih riječi a zamislite koliko bi bili tek oni sretni kojima bi bili upućeni. Pozdrav!

Samoborka BB

12.11.2009.

O našim policajcima i malo šire

Kaj smo za takve krv pljuvali!?

Vreba iz busije ......

Svjedoci smo da su ovih dana neke ulice u Samoboru postale jednosmjerne i.t.d.

Jučer navečer policija se postirala u Zagorskoj, i ne na početku ulaza iz Zagrebačke, kako bi to bilo normalno da opominje vozače koji misle skrenuti u Zagorsku (kako su to činili poslijednih 20 godina), nego na sredinu od tih 150 metara kako bi naravno opalila svakog po džepu koji bi se "usudio" skrenuti u zabranjeni smijer.

Policia je naravno "zaboravila" da je njezin zadatak da regulira između ostalog i promet i da opominje "nesavjesne" vozaće , što i u zakonu piše.Jer koja li korist od toga ako neko već krivo skrene, da ga zaustave za 100 metara ? Pa u tih 100 metara se naravno mogao dogoditi i sudar. Zašto nisu stali u Zagrebačkoj - na ulazu u Zagorsku i privremeno obavijestili vozače o promijeni statusa ulica? Pa zato jer svakoga tko je skrenuo kažnjavaju sa (pročitajte dobro) 2.500,00 KN !!!!!!!!!!! No nakon "dogovora" spuštaju cijenu na 500,00 kn !! I naravno tako i u Perkovčevoj i.t.d. Očito da im je "poklon" od Beljaka (tri PC-a u vrijednosti od 12.000,00 kn) premalo pa su se našli uvrijeđeni i zato kažnjavaju one koji su im iz gradske kase-dakle naše- poklonili 3 PC-a.

Naravno da nisu zaustavili a niti kaznili nesavjesnog dostavljača jedne samoborske pizzerije. Harač u obliku pizze zabadava je vjerojatno bio kasnije naplačen.

Isto tako primjećujem da u zadnjih nekoliko tjedana u kasnijim satima Samoborom kruizira policija u "Marici". I tako prošle subote stoji "Marica" u Mirnovečkoj, na nju naslonjen čovjek sa rukama u vis. Krasna slika za naš Grad. Čovjek se poriječkao sa "organima" i oni odmah pretres i.t.d. Pitam se pitam, dali se mi to vraćamo u takozvana "crna" vremena kada su nas panduri jednom godišnje za Božić opandrčili pendrekom ako smo pjevali "Vilu velebitu". Bar smo znali da smo onda cijelu godinu mirni. Pa koja i čija je ovo država ? Pa ti policajci se prema nama "obićnim" građanima ponašaju kao Englezi prema Indijcima, bjelci prema crncima, kauboji prema indijancima. Dokle tako ? Kada je to bio taj trenutak u našoj slobodnoj kada smo dozvolili da nas sve više i više stišću ?

Da ne spominjem kojekakve kvazi političare koji još i nagrađuju takve kauboje kojima pucaju gumbi na uniformama od harača po birtijama i restoranima. Koji se voze u našim vozilima, nose naše uniforme i hebu nas a žive od naših poreznih davanja. Koji je to mentalni sklop ? I onda mi ispadamo slobodni ! Danas ti za dokaz da policijski djelatnik ne govori istinu nije dovoljan svjedok, jednostavno ga ignoriraju ako ga navedeš u žalbi. Pa zar smo za takve krv pljuvali? Sjećam se starih samoborskih policajaca koji su bili ljudskiji, koji su više razgovarali sa ljudima. Koji su znali zažmiriti na male nepodobnosti. Neznam kako Vi ostali. Ja se osječam neki puta kao u logoru i kao u nekoj policijskoj državi a ne kao u demokraciji. I na kraju, da se razumijemo, nisam za bezakonje, dapače, ali zakon se mora kao prvo i osnovno ljudski provoditi. U demokraciji moraš imati osječaj slobode, a ako to nemaš onda je netko gadno promašio.

smetlar

12.11.2009.

Kako Komunalac naplaćuje odvoz kućnog otpada?

Niste, ali ste mogli!

Promjenom načina naplate odvoza komunalnog otpada, nadali smo se, barem mi koji skupimo maksimalno dvije do tri kante od 120 litara kućnog otpada mjesečno, a sav koristan otpad vozimo u reciklažno dvorište, da ćemo plaćati manje.

Međutim, nije tako.

Umjesto prijašnjih cca 136 kn mjesečno ukupno, koje smo već prije smatrali previše, sada stiže ukupni račun na 186 kn.

Umjesto razvijanja ekološke svijesti kod građana i stimuliranja odvojenog sakupljanja korisnog otpada i na taj način smanjivanja količine komunalnog otpada za deponiranje na odlagalištu, ovakav način obračuna djeluje destimulirajuće.

Vele, imate mogućnost da vam dvaput tjedno odvozimo komunalni otpad. Zar je to rješenje?

To me podsjeća na staru priču kada je jedan naš stručnjak krenuo vlakom na kongres u pratnji supruge.

Kod plaćanja hotelskih usluga, recepcioner mu je zaračunao korištenje garaže.

- Ali ja sam stigao vlakom! – pobunio se naš stručnjak.

- Mogli ste autom, mi imamo osigurane garaže za naše goste - odgovorio mu recepcioner.

Zatim mu je zaračunao korištenje bazena, na što se ovaj opet pobunio, pa korištenje fitnes centra, pa solarija i još mnogo toga što je hotel nudio svojim gostima.

Na svako protivljenje, recepcioner je davao isti odgovor – mogli ste, imali ste to na raspolaganju.

Naš iznervirani stručnjak uzeo je u ruke račun, prekrižio sve te usluge i odlučio platiti samo korištenje dvokrevetne sobe.

Na to se pobunio recepcioner.

Gost mu je, shvativši svoju nemoć, rekao da je to zato što mu je dirao suprugu dok je on sudjelovao u radu kongresa.

- Nisam je dotaknuo! – branio se recepcioner.

- Ali ste mogli – mirno mu je odgovorio gost.

I sada se pitam, kako bi reagirale Komunalčeve službe kada bi mi, korisnici njihovih usluga, stavku "odvoz komunalnog otpada" obračunali, ne po broju tjednog, odnosno mjesečnog odvoza, već po stvarnom broju ispražnjenih kanti tijekom mjeseca?

Na primjer, ako za osam mjesečnih sakupljanja komunalnog otpada (dva puta tjedno) ova stavka s PDV-om iznosi 110,70 kn, a građanin iznese kantu na pražnjenje 2 puta tijekom mjeseca, mogao bi tražiti da mu se po toj stavci naplati svega 27,68 kn mjesečno ili 73 kn manje, što nije zanemarivo - to je 876 kn godišnje.

A.B.

12.11.2009.

Još malo o Komuinalcu

Dva šefa, a zakaj?

Mene zanima zast u Komunalcu ima vise sefova nego radnika, oni sam placu dobijaju a totalno su nesposobni: Evo primjer cistoce imaju 2 sefa jedan je stalno tam a drugi kruzi po kavama sa sluzbenim autom i nist ne radi a on je glavni sef!! A nit jedan nit drugi ne vrede za jednog postenog!!!

Dubravko Šemso Tankovic, Duško Klapek Vlajko

12.11.2009.

Pohvala Samoborčeku

Konačno jedan velki!

Pohvala Samoborčeku! Napokon nakon dugo guzvanja u malom autobusu, na liniji 155 u 7:05, ponovno prometuje veliki autobus. Sada se ponovno vozimo kao ljudi.

Nekoč gnjevni putnik

12.11.2009.

Malo stana, a puno računa za smeće

Kratak put od 98 do 158 kuna

Dragi sugrađani da li ste dobili nove račune od komunalca za smeće. Eto ja sam baš iznenađena, računajuči kako imam malu kantu bit će manji račun iako mi vać po cjeniku, koji je objavljen u GSSN, bilo sumnjivo. Pošto imam svega 70m2 stana(kuća) naknada mi je bila 98.00kn a sad po ovoj jeftinijoj cijeni račun mi je došao na 158.00 kn. Na računu je navedeno da je u odvoz komunalnog otpada uključeno i deponiranje u iznosu od 64,21kn. Pa sad nam je stvarno jeftinije. S tim da ne možemo birat koliko nam puta odvoze komunalni otpad.

Pozdrav!

Samoborka BB

Napiši pismo

Kad se male ruke slože, sve se može!

Kaj smo za takve krv pljuvali!?

Niste, ali ste mogli!

Dva šefa, a zakaj?

Konačno jedan velki!

Kratak put od 98 do 158 kuna

Arhiva 2009

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002