25.10.2009.

Vijest iz HPD Jeka

Samoborski medni dani zaslađeni pjesmom i plesom

U Samoboru ,na Trgu Matice hrvatske 17. i 18. 10. održana je gospodarstveno kulturno znanstvena manifestacija 1.„Samoborski medni dani“ u organizaciji pčelarske udruge grada Samobora i Svete Nedelje.

Uz 14 izlagaća koji su predstavili svoja gospodarstva i prezentirali svoje proizvode i alate, diplome i priznanja. U programu manifestacije je bio i znanstveno iskustveni niz predavanja iz područja novih tehnologija pčelarenja, apiterapije, ekološkog pčelarenja te medonosnog bilja istaknutih predavaća, kao i izložba meda pčelarskih udruga s područja Zagrebačke županije te izložba dječjih radova i starih pčelarskih predmeta i alata.

Za kulturni dio programa pobrinuli su se HPD „Jeka“, koja je himnom i otvorila 1.Samoborske medne dane .

U programu koji je sljedio nakon svih uvodnih govora,pozdrava i samohg otvaranja Hrvatsko pjevačko društvo „Jeka“je izvelo niz prigodnih pjesama,

Pozdrav gradu Samoboru, Ivana pl.Zajca u obradi maestra Josipa degl' Ivellio,

Pozdrav Samoboru, Franje Serafina Vilhara/ nepoznatog autora obrade te skladbe,

K suncu prosi, na tekst D.Domjanićai glazbu Rudolfa Matza

Dvije međimurske :Sejaj ,sejaj bajžulek i Vuprem oči Vinka Žganca

Tri samoborske pjesme Josipa degl' Ivellio (posvećene HPD „Jeka“)

I na kraju poznatom skladbom Kraj kapele Svete Ane za koju je tekst i glazbu napisao Marko Vukasović

Nakon izvedbe pjeama posjetitelji su pljeskom nagradili pjevaće i maestra HPD, „Jeka“

.

U nastavku kulturnog programa nastupili su tamburaši i KUD Strmec, koji su svojim svirkom i plesom ugrijali prisutne posjetitelje izvođaće i goste.

Ivan Šoić maleni

25.10.2009.

Najnoviji rezultati intenzivnog opserviranja situacije

Neka pati koga smeta - stanu čak tri!

Evo izvještaj "s terena" od prije par dana, stanu 3! Eto... Pa koga smeta...

Jurica Š.

25.10.2009.

O novoj i najnovijoj regulativi regulacije prometa

Imamo li mi uopće u Samoboru prometne redare?

Prometno redarstvo!

Dugo najavljivana nova zagrebačka komunalna služba – Prometno redarstvo – idućeg tjedna počinje raditi! Trotjedna obuka prometnih redara na Policijskoj akademiji završila je danas.

Obuku na Policijskoj akademiji prošlo je 36 prometnih redara, njih 25 kažnjavat će vlasnike nepropisno parkiranih vozila u Zagrebu, a preostalih 11 to će činiti u drugim hrvatskim gradovima. Za razliku od komunalnih redara koji su sa 300 kuna dosad kažnjavali vlasnike automobila parkiranih na nogostupima i zelenim površinama, prometni redari imat će veće ovlasti te će smjeti pisati kazne i za nepropisno parkiranje na ulicama, križanjima, pješačkim prijelazima, mjestima rezerviranim za invalide...

Budući da će se prometni redari držati Zakona o sigurnosti prometa, a ne gradske Odluke o komunalnom redu, moći će polako preuzimati i neke poslove koje su dosad radili prometni policajci. Moći će, primjerice, regulirati promet na raskrižjima, a kada se postave dugo najavljivane kamere na najfrekventnije semafore, oni će upravljati cijelim sustavom.

Imamo li u Samoboru prometne redare, ako da - tko su oni i kako do njih?

Marina

25.10.2009.

Tko sve može imati koncesiju?

Neopisive gužve na liniji...

Zašto samoborček i autoturist šalju male autobuse na liniji samobor-ak. zagreb u najprometnije vrijeme. Vec par dana su neopisive guzve. Nadam se da imaju opravdan razlog. Ali kako poduzece koje nema kapacitete, moze imati koncesiju?

Gnjevni putnik

25.10.2009.

Izborima nikad kraj ni konca

Ko je i kak platil kampanju?

Tragom priča o financiranjima predizbornih kampanji naših kandidata na službenim stranicama našao sam službeno objavljene podatke. http://www.samobor.hr/baza/vijesti/20090630-izv.pdf

Iz istog izvješća vidljivo je da je najskuplja kampanja bila ona Mastenova (206.000 kn), onda Beljakova (127.000 kn), Filipčeva (114.000 kn), Jelenićke (54.000 kn) te Željka Žarka (52.000 kn). Iako je iz aviona vidljivo da su ti iznosi daleko premaleni, možemo ih prihvatiti ali me zanima jedno: Samo su HSS i SDP priložili specifikaciju računa koje su napravili u kampanji dok ostali nisu ispunili tu svoju zakonsku obavezu. Da li su sankcionirani zbog kršenja zakona? Može li to javnost znati?

I dalje, Komunalčevi radnici su javno radili u kampanji, postavljali pozornicu na trgu, radnici Gundić elektronike isto tako su postavljali javno one transparente po stupovima. Ozvučenje skupova na trgu radila je firma iz Luga koja radi ozvučenja za sve gradske manifestacije itd., itd.

Da li su to naplatili i gdje su računi (ako jesu)??? Ili su kampanju bivše vladajuće koalicije financirali porezni obveznici koji pune proračun iz kojeg se plaćaju radnici Komunalca i firme koje su radile za grad?

Sanoborec

25.10.2009.

O novoj regulaciji prometa u Zagorskoj ulici

Razmislite malo i još jednom...

Sada u novim uvjetima prometovanja po Zagorskoj ul., da li će se i dalje tolerirati razna nedozvoljena parkiranja automobila na kolniku u toj ulici?

Da li će se tolerirati parkiranja automobila po kolniku i zelenim površinama u ul. B.Adžije, koja je sada prometno opterećenija. Molimo da se mjerodavne institucije izjasne, po kojim površinama sada hodaju pješaci u toj ulici ili ne hodaju uopće?

Da li će se sada konačno riješiti zabranom parkiranje automobila u Dalmatinskoj ul., od križanja sa Zagorskom do križanja s Vukovarskom ul.? Jer će sada i tu promet automobila biti jačeg inteziteta, zbog nove regulacije u Zagorskoj ul.

Da li ste, mjerodavni u Gradu, novom studijom regulacije prometa riješili sve te popratne učinke iste!? Da li ćete nam konačno pravilno «osvijetliti» Žumberačku ulicu, od križanja s Dalmatinskom do križanja s Adžijinom ul. jer će sada sigurnost kretanja pješaka tom i tako «mračnom» ulicom u novim uvjetima regulacije prometa sada biti još nesigurnija?!

Sanoborec

Napiši pismo

Samoborski medni dani zaslađeni pjesmom i plesom

Neka pati koga smeta - stanu čak tri!

Imamo li mi uopće u Samoboru prometne redare?

Neopisive gužve na liniji...

Ko je i kak platil kampanju?

Razmislite malo i još jednom...

Arhiva 2009

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002