12.10.2009.

Još nam je samo to falilo

"Jedino Hrvatska" protiv EU

Poštovani!

Mi smo stranka "Jedino Hrvatska" posjetite našu stranicu www.jedinohrvatska.hr ili nam pošaljite mail na info@jedinohrvatska.hr

JEDINO HRVATSKA

DALMATINSKA 7, ZAGREB

www.jedinohrvatska.hr

ZAŠTO SMO PROTIV ULASKA U EU?

Nekoliko argumenata:

1.U Lisabonu je 13.12.2007. prihvaćen novi“Ustav“ EU koji u članku 3 kaže da će EU biti država“...bez unutarnjih granica...2u kojoj će biti „...zajamćeno slobodno kretanje pojedinaca...“

2.Ako Hrvatska uđe u EU,499 milijuna Europljana steći će pravo nesmetano se naseliti u našu Hrvatsku.To je kao da otvorite vrata svima koji žele ući.

3.499 milijuna Europljana moći će nesmetano kupovati nekretnine u Hrvatskoj,a većina Europljana ima više novca od nas.Tko mislite da će postati novi vlasnici naše Hrvatske?

4.Prema novom Ustavu prihvaćenom u Lisabonu 13.12.2007. odluke unutar EU se više neće morati donositi konsenzusom(tj.da se zemlje moraju složiti),nego će se od 2014. odluke donositi većinom od 75%,a od 2017. većinom od 555.

Nas Hrvata je manje od jedan posto ukupnog pučanstva Europske Unije i nas nitko neće pitati ni za mišljenje,jer će o nama imati pravo donositi odluke bez nas.

Ukoliko Vas zanimaju ostale činjenice o našem protivljenju u EU i ako Vas zanima naš program posjetite našu web stranicu www.jedinohrvatska.hr

e-mail: info@jedinohrvatska.hr

Jedino Hrvatska

12.10.2009.

O ukusima se ne raspravlja?

Himna na "moderan" način

Četvrtog rujna 2009. godine u Samoboru, u sportskoj dvorani u 20 sati održano je državno natjecanje plesa: Standardni i latinsko-američki ples.

Na početku su pozdravljeni sponzori, najavljeni inozemni i hrvatski suci i najavljen program i parovi. Nakon toga rečeno je da će Zrinka Cvitešić, glumica, otpjevati državnu himnu. Svi su se digli i čekali našu najljepšu odu domovini. Ona ju je otpjevala u najmodernijim varijacijama sadašnje pjevačke scene koja vlada našim medijima.

Pitamo se smije li se himna Republike Hrvatske otpjevati na takav način?

Himna je veličanstvena pjesma koju je uglazbio Josip Runjanin kao kadet u Glini 1846. godine, a Antun Mihanović napisao stihove, a pjevana je prvi put u Zagrebu 1891. prigodom izložbe Hrvatskog salonskog gospodarskog društva pod naslovom Lijepa naša. Toliko o povijesti.

Razgovor i komentar gledatelja bio je odmah po grupama. Nezadovoljstvo izvedbom himne bilo je očito. Kako, zašto, kakvo je to pjevanje i slično.

Prije dvije nedjelje bili smo s pjevačkim zborom iz Zagreba u Klanjcu. Nakon lijepog druženja i divnog dana krenuli smo prema spomeniku Lijepe naše, koji je podignut ocu himne Antunu Mihanoviću. Sa strane spomenika nalazi se ugibalište s klupama i stolovima za odmor. Klupe su bile ispunjene mladima. Sa strane je bio crveni auto iz kojeg se čula glasna glazba - "narodnjaci". Došli smo kod spomenika i zapjevali himnu domovini. Mladi su se odmah digli i prekinuli glazbu. To nas je iznenadilo. Evo, i oni znaju da je to njihova himna i da treba za to poštovanje!

Zlata Z.

12.10.2009.

Ko, kaj, zakaj, kam?

Niš se tu ne pazi, sve se uništava

Kakav se to veliki zahvat dogadja uzvodno od Kristala (Ghetaldusa) kojeg poduzimaju Hrvatske vode? Piše: "izmještanje županijske ceste Samobor -Jastrebarsko". Kam ju izmještaju, zakaj, kaj bu tu bilo, zna li grad za to? Pocepali su svu šumu kaj se je dalo. Sad pred zimu se naravno sve dela, kad bu blata (i već ga ima) na cesti. Niš se tu ne pazi, sve se uništava. Ponavljam: ko, kaj, zakaj, kam?

rudinec

12.10.2009.

Tko i kada će završiti poslove na uređenju iskopa?

Rupa čeka već 3 mjeseca

U ulici Franza Liszta, ispred kolnog ulaza kuće br. 26, od sredine ljeta je ulica sužena za punih 2 m. Najprije su došli Komunalčevi radnici, jer je dio ulice propao, a za njima radnici Vodovoda. Od onda, dakle cca 3 mjeseca ulica je sužena, sa rupom ostavljenom za asfaltiranje i

čeka polaganje asfalta. Slično je i sa iskopanim kolnikom već više od mjesec dana između kuća br. 10 i 12 u istoj ulici. No, za razliku od prethodne, ova je barem zatrpana šlunkom.

Tko i kada će završiti poslove na uređenju ovih iskopa?

Uskoro će i praznik Svih Svetih, a ova je ulica glavni prilaz gradskom groblju.

Branko Adamek

12.10.2009.

Kako do kupanja kad nam prave tolke probleme?

Fantazija d.o.o. pod teretom Hrvatske poštanske banke

"Hoteli u kompleksu Šmidhen 100 postotno su vlasništvo tvrtke Fantazija projekt i ugovori za hotelski kompleks nisu potpisivani s Gradom Samoborom, tako da grad u tom dijelu nema nikakvih ingerencija, osobito ne za raskidanje ugovora."

Ak gospon Čolak govori istinu treba pod hitno samoborsku gruntovnu prijavit USKOK-u.

Idemo po redu:

U z.k. ulošku br: 4268 pod "B"-vlastovnica piše da je od ukupno 200 000 m2 zemljšta, 74% u vlasništvu HRVATSKOG FONDA ZA PRIVATIZACIJU, a 26 u vlasništvu FANTAZIJE PROJEKT D.O.O. U istom ulošku pod “C“-teretovnica upisan je teret na Fantaziju projekt d.o.o. od 33 miljona kuna s klauzulom ovrhe u korist HRVATSKE POŠTANSKE BANKE D.D. ak se kredit ne vrati do 13. travna 2008. godine.

U z.k. ulošku br: 5838 i 6266 piše da je staro kupalište s bazenima, starim motelom i hrpom parcela još uvek u stopostotnom vlasništvu Grada Samobora.

Gospon Čolak je imal odlične reference kad je uspel iznajmit cca 150 000 m2 državnog zemljišta, direktnom pogodbom, bez natječaja, na 50 godina za 1 kunu po kvadratu. Naši gradski tateki takaj su bili široke ruke. Kad su vidli da je država u njemu prepoznala strateškog partnera na brzinu su mu dali u najam dodatnih 70 000 m2 gradske zemlje.

Ni vam jasno zakaj me se to skup muči. Celi život orem i kopam a nemrem od države dobit u najam komad poljoprivrednog zemljišta. Dobro mi je rekel moj kum. Štef nisi strateški partner, faliju ti reference.

Štef iz Kladja

12.10.2009.

I u najluksuznijim naseljima ima problema s prometom

U Hotovilama nema problema s natalitetom

Poštovani,

stanovnik sam naselja Hotovilla koji su izgleda po sveopcem razmisljanju, stavljene pod povecalo od samog pocetka njegove izgradnje te ljudi koji u njemu zive.

Ne bjezimo od cinjenice da u naselju zivi poprilican broj "drustvene kreme",no unatoc tome u naselju ima i "normalnih obitelji" i mi se iz dana u dan susrećemo sa svakidasnjim problemima koje muče u ostala naselja,četvrti..

Naime,sama koncepcija Hotovilla je bazirana na 5 ulica unutar naselja od koje su 3 "glavne" te su preostale 2 ulice kao "slijepe ulice".

E ove 3 su od samog povecanja stanovnika naselja postajale sve opasnije i opasnije za same stanovnike jer glavna cesta se proteže duž cijelog naselja te nam se događaju takve situacije u kojima nesavjesni ili nazovimo ih nekulturni vozači,bez ikakvog obzira za ljude oko sebe,razvijaju daleko vece brzine unutar naselja ugrožavajući tako živote svih onih koji se iole samo namjeravaju približiti cesti!

Još veće problem je nastao 2007. kad je samo u toj godini u naselju rođeno 47 djece!

Od tad je prošlo 2,5 godine kad su ta djeca sad već porasla i kad su u stanju sama istrčati na cestu....

Ovim putem pokušavam samo ukazati na problem u naselju te molimo sve nadležne u gradu i svim ostalim institucijama da nam pokušaju pomoći te postaviti "ležeće policajce" duž cijelog naselja jer to vidimo kao jedino rješenje našeg problema.

Rješenje je od prioritetnog značaja jer samo prisebnost roditelja zasad je sprečavalo da se dogodi najgore...

Uz nadu da će se u bliskoj buducnosti nesto pokusati napravi,lijepo vas pozdravljam!

Hoto

Napiši pismo

"Jedino Hrvatska" protiv EU

Himna na "moderan" način

Niš se tu ne pazi, sve se uništava

Rupa čeka već 3 mjeseca

Fantazija d.o.o. pod teretom Hrvatske poštanske banke

U Hotovilama nema problema s natalitetom

Arhiva 2009

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002