29.12.2009.

Nisam informiran pa pitam

Jel' ima kaj organizirano za nas neorganizirane?

Nisam informiran pa pitam: jel ima kaj u Samoboru na trgu organizirano za doček Nove???

neupućeni sanoborac

29.12.2009.

O poslovanju i odkantavanju

Od kante do kante

Evo kaj sam danas doživjela u Komunalcu: došla sam u 10.50 sati u Komunalac. Ja lijepo na porti pitam gdje se može kupiti nova kanta za otpad. Gospon na porti mi malo otvori prozor i tumači da nek idem tu kroz vrata pa onda još nekaj pokaže s rukom. Nisam baš sve čula kaj je rekel (možda je i bila kriva kapa na mojoj glavi koju sam previše navukla na uha). Dakle krenem ja prema vratima s automatskim otvaranjem, a gospon portir se opet pojavi i govori mi, ne ta vrata nek na ona druga. Dobro, idem ja kroz druga vrata s automatskim otvaranjem i evo mene u praznom «predvorju». Pokucam na prva vrata na koja sam naišla (s natpisom BLAGAJNA) i otvorim ih. Gospođa za drugim stolom odmah mi dobaci neka vani čekam. Pretpostavljala sam zbog toga što je unutra već bila «mušterija». Gledam ja tako natpise iznad prazne recepcije (ne znam kak bi se to mjesto trebalo pravilno zvati) i vidim natpis: soba br. 4 ČISTOĆA (mislim da je tak pisalo) i krenem do sobe br. 4, pokucam, otvorim vrata – nema nikoga. Vraćam se u predvorje, a gospon portir se opet pojavi i veli mi kud sam to krenula, pa rekao mi je da moram tu ići i pokaže na konkretnu sobu. Ja njemu: «Pa mogli ste mi odmah reći da moram u sobu br. 2», a on meni: «Pa rekao sam vam da tu morate ići». Ja njemu opet: «Pa bilo bi jednostavnije da ste mi rekli soba br. 2. Hvala!». On je na to otišao bez riječi. Dođe još jedna gospođa u predvorje, za njom gospon portir i tumači joj kako mora još 2 minute čekati jer je pauza. Izađe iz sobe br. 2 - BLAGAJNA gospodin, za kojeg sam pretpostavljala da je bio mušterija koja je obavila posao. Uđem ja, a meni gospođa za drugim stolom odmah reče: «Vi sigurno morate kod moje kolegice!» Ja na to: «Ne znam ja kod koga moram.» Čekam ja opet ispred sobe. Kolegica s prvog stola otišla je iz sobe po novu kantu za smeće za gospodina koje je prije meni bio u sobi. Kada sam ušla po treći puta u famoznu sobu br. 2, ispostavilo se da stvarno moram kod kolegice s prvog stola. Objasnim joj da želim kupiti kantu za otpad od 80 l. «Profesionalni» dio oko kupnje kante je bio potpuno korektan, ali kaj me je jakooo zasmetalo je to, kada je gospođa s prvog stola počela kolegici s drugog stola u mojoj nazočnosti pričati kako je danas prvi puta izbacila stranku iz ureda. Stranka je bila «gastarbajter» kako je rekla, gospodin iz Njemačke, o kojem se je gospođa izjasnila na ružan i nepristojan način (za moj pojam pristojnosti), kao i na sve ljude iz kategorije "gastarbajtera". Dok je ona otišla po novu kantu za mene, kod gospođe s drugog stola plaćala sam račun za kantu. Dobacila sam joj kako je dobro da ima sada i manjih kanti, pošto smo doma staru kantu od 120 l samo napola punili. Na to se ona obruši na mene kako sada svi pričaju kako kante pune napola zato jer su im sada računi veći. I pita se ona otkud onda toliko smeća. Ja njoj uzvratim: «Pa niste dosada niti imali kante od 80 l!». A ona meni odgovori: «Ne, nismo!»

Molim da se ovaj opis predmetne situacije shvati isključivo kao pozitivna kritika. Kada Komunalac sada već ima nove i funkcionalne prostore (barem se tako nadam) bilo bi lijepo da se tako i koriste. Kao prvo: ako već nigdje ne piše kada je pauza i da se tada ništa ne može obaviti, mogao bi to gospon portir reći. Drugo: bilo bi jednostavnije korisnike usluga Komunalca uputi u sobu broj xy, prema potrebi, a ne mahati naokolo s rukom. Treće: gospođe iz sobe br. 2 mogu ogovarati, kritizirati, obrušavati se na koga god žele, ali: ne u nazočnosti stranke, molim! Četvrto: Komunalac pruža komunalne usluge za koje ga mi građani/korisnici plaćamo. Gospođe iz sobe br. 2, zaposlene u Komunalcu, primaju plaću od novac koji mi građani plaćamo. Ako gospođa s drugog stola zbog manje kante za otpad, a time i manje novaca koji će Komunalac time ubirati, smatra možda ugroženu svoju plaću – to joj ne daje pravo da se tako ponaša!

Želim svima sretnu Novu godinu!

Kćer "gastarbajtera"

29.12.2009.

Birači u Hrvatskoj neizlaskom na izbore „kažnjavaju“ političku elitu

Sistem je truo i traži promjene

Svi se manje više slažu da je masovni neizlazak na predsjedničke izbore oblik svojevrsnog revolta prema politici i političarima. Nema smisla ponavljati da politiku čine ljudi i da ona kao oblik društveno korisnog djelovanja, sama po sebi nebi trebala biti prljava. Ona to i nije! Takvom je čine pojedinci, a tih pojedinaca ima u svim strankama. Jesu li ti pojedinci možda u većini, i jesu li to onda uopće pojedinci? Ako su u večini, onda govorimo o sistemu, sistemu koji je truo i traži promjene. Zašto se sistem ne mijenja ? Zato jer ga čine političari koji su ga inaugurirali ! Zašto ti političari ne mijenjaju taj sistem ? Zato jer nikoga nije briga ! Građane jednostavno - nije briga! A političari to jako dobro znaju- pa, sasvim logično, ne mijenjaju sistem! Prisjetimo se svih poskupljenja i afera u proteklih 20 godina i svih najava da „ovako više ne može“ ili „da smo na kraju“ i „da je krajnje vrijeme da se nešto u ovoj državi promjeni“. I.... ???

Ne samo da smo još uvijek tu, i sve to skupa toleriramo, nego smo više nego spremni za nova poskupljenja, „harače“ i još teži život. I to još godinama, desetljećima ! I sve to političari na vlasti jako dobro znaju...i, naravno, nastavljaju po svom. Stvarno, zašto mi to sve toleriramo ? Zašto nas oni šamaraju, a mi im konstantno okrećemo drugi obraz ? Zašto se Hrvati toliko boje svoje sjene, i zašto se tako panično bojimo promjene ? Ako je točno da svi političari ipak nisu isti, zašto to ne provjeriti ? Ako su pak isti, niš se strašno nebu dogodilo s promjenom, kaj ne ?

Ali, ne!!! Lakše je stalno po svemu pljuvat i ne izać na izbore. Tak mi kažnjavamo političare, zapravo kažnjavajući sebe. Mazohizam - po definiciji!

Sretna Nova godina svim ljudima na Zemlji!

zašto

29.12.2009.

Ništa o turniru u Bregani

Tri kornera - aut!

Stvarno me cudi da niste nasli za potrebo napisati bilo sto o turniru TRI KORNERA ELVER.

Mozda Vam nista ne zbaci to sto je ovo 43. turnir po redu i da je to jedinstven turnir u drzavi a mozda i sire.

Najvjerojatnije Vam takodjer nista ne znaci to da se turnir odrzao toliko dugo i igra zahvaljujuci samo entuzijazmu i pozrtvovanosti clanova N.K. Bregana i sponzorima bog ih blagoslovio na darezljivosti.

Naravno ove godine se ponavlja ista situacija kao i prosle, bas Vas briga sa dogadjaje u malim sredina kao sto je Bregana.

Mladen

29.12.2009.

Zahtjev za povratom nepravedno oduzetoga

Vrnite biciklijadu i vatromet!

Ja sam Darko Telišman i veliki sam ljubitelj bicikala pa molim da se u Samobor vrati biciklijada jer tu u Samoboru nema nikakvih drugih događanja od kad je idiot Filipec zabranil Dane Vatrometa.

PA MOLIM VAS JAKO GOSP.BELJAK DA BICIKLIJADU I DANE VATROMETA VRATITE U SAMOBOR JOŠ OVE GODINE.

DARKO

29.12.2009.

Mala ispravka i dopuna

Ne da nam se ni dalo, nego nismo mogli!

Naslov ovog članka nije dobro napisa Nije nam se dalo glasati neg je istina NISMO MOGLI GLASATI U VREMENU OD 7-9 JER NIJE BILO OTVORENO GLASAČKO MJESTO A 7 MJEŠTANA JE JEDINO MOGLO GLASATI U TOM PERIODU

Peles Marijan

29.12.2009.

Na Velikom Lipovcu je, izgleda, bilo problema

Nije nam se dalo glasati

Poštovani, zbog ogorčenja nas malih građana željeli bismo da objavite barem u našem domaćem listu kako si može dozvoliti pojedinac, tj. predsjednik DVD-Veliki Lipovec Grgurić Božo, inače vlasnik pozuzeća Samoborček, da zabrani ulazak u prostorije DVD-Veliki Lipovec članovima komisije glasačkog mjesta koji se inače godinama održavaju u prostorijama DVD-a Veliki Lipovec.

Totalni apsurd primitivizma! Mještani Velikog Lipovca, koji su htjeli ispuniti svoju građansku dužnost, a koji su u to vrijeme bili slobodni, bili su spriječeni glasati! Glasačko mjesto se otvorilo tek oko devet sati, nakon nekoliko pritisaka članova komisije i mještana Velikog Lipovca.

Nadamo se da ćete ovo pismo objaviti našem dragom listu.

Hvala.

Mještani Velikog Lipovca

29.12.2009.

HSLS ogranak Samobor ne prihvaća Proračun Grada Samobora za 2010. godinu

Nije nam prihvaćeno 17 amandmana!

Hrvatska socijalno liberalna stranka ogranak Samobor ne prihvaća konačni prijedlog Proračuna Grada Samobora za 2010. godinu jer:

- nerealno je da u situaciji kada svi makroekonomski pokazatelji pokazuju da BDP raste 0,2% Proračun Grada Samobora u 2010. raste za 6%

- će se smanjenje sredstava TD Komunalac za uređenje zelenih površina i cesta loše odraziti na izgled grada a ujedno TD Komunalac dovesti u poslovne teškoće

- nije razvojni, te iako podržavamo povećana izdvajanja za sport u 2010.godini uz napomenu kako je dio sredstava alociran s drugih proračunskih pozicija

Uputili smo u redovnu proceduru uputili 17 amandmana na Konačni prijedlog Proračuna grada Samobora za 2010. godinu, od kojih niti jedan amandman nije usvojen što je protivno dosadašnjoj praksi.

Tražili smo da se brišu ili umanje sredstva na onim proračunskim pozicijama koji predstavljaju dodatni nepotrebni udar na porezne obveznike kao što su dodatna zapošljavanja u gradskoj upravi i Poduzetničkom centru Samobor, naknade za članove radnih tijela gradonačelnika, proračunsku pričuvu, odvjetničke usluge kao i brisanje pozicije od 4.000.000 kuna za izgradnju prometnica u bivšoj vojarni Taborec obzirom da je Vojarna Taborec u vlasništvu Republike Hrvatske i potrebne predradnje u smislu izrade projektne dokumentacije i ishođenja svih potrebnih suglasnosti i dozvola nisu osigurane držimo da je nepotrebno u trenutku donošenja Proračuna Grada Samobora za 2010 za ovu namjenu planirati navedena sredstva.

Istovremeno kroz amandmane za uvećanje sredstava za izradu projektne dokumentacije za OŠ Farakaševec, znatno povećanje sredstava za izradu projektne dokumentacije i uređenje Gradske knjižnice u zgradi SAME, subvencioniranje pokaza za autobusni prijevoz za umirovljenike, uvećanje sredstava za uređenje dječjih igrališta,za rad TD Ferdo Livadić, Gradske glazbe Samobor, Muzeja Marton i Udruge Fotum pri Foto galeriji Lang pokazali svoju brigu za socijalno osjetljive grupe umirovljenike i djecu ali i stvarnu brigu a ne samo praznu demagogiju za kulturne standarde i prenapučenost u osnovnim školama na prodručju našeg grada.

Predložili smo i nove projekte koji također nisu usvojeni poput subvencioniranja studentskih kredita, uključenja grada Samobora u projekt "grad prijatelj djece" i aktualizirali ideju o mogućoj prenamjeni ZET-ovih garaža uz uvjet rješenih imovinsko-pravnih prostora u jedinstveni polikulturalni centar s više institucija i udruga kao nosiocima projekta čime bi se podigli standardi grada Samobora kao grada kulture, otvorila mogućnost rada i umjetničkog djelovanja brojnim udrugama u kulturi i pojedincima.

Traženi amandmani bili su realni su i izvedivi, s transparentnim alociranjem 5.400.000 kuna s proračunskih pozicija koja zadovoljavaju samo uske a ne šire društvene interese na razvojne želimo li uistinu da Samobor i dalje bude široko percipiran kao grad kulture, grad znanja, grad prijatelj djece, grad socijalno osjetljiv na potrebe sugrađana umirovljenika i grad razvoja a žestoko se protivimo novim zapošljavanjima u gradskoj upravi, Poduzetničkom centru, TD Komunalac, Ustanovi za upravljanje sportskim objektima na teret poreznih obveznika Grada Samobora u vrijeme recesije."

PREDSJEDNICA KLUBA VIJEĆNIKA HSLS OGRANAK SAMOBOR Linda Rossini Gajšak, dr.med.

29.12.2009.

Nastupio je krajnji trenutak ozbiljnosti

Drugoga će dana započeti protest

JEDNO ISKUSTVO I DOBAR PRIMJER Krapinsko - zagorska Županija ponudila je

projekt izgradnje Doma umirovljenika u širem centru Zaboka, na lokaciji

stare i napuštene bolnice. Taj bi objekt bio iskorišten u građevinskom

smislu samo djelomično, a veći dio bi se gradio u višoj klasi. Bio bi to dom s (1-4)krevetne sobe, s tri parkovne cjeline i društvenim kontaktima s okolinom, kapaciteta 220 ležaja....Koncepcija je u javno-privatnom ulaganju, odnosno predviđeno je osnivanje poduzeća s ovakvim karakteristikama. Sve bi bilo izgrađeno za 3 godine. Županija bi uložila 6 milijuna, a privatni partner ostatak od četrdesetak milijuna ili nešto više. Trideset posto prostora bi se osiguralo za osobe koje nisu u stanju platiti komercijalnu cijenu koštanja. E sad, kad bi takav Dom bio izgrađen kod nas, plaćalo bi se otprilike prema ključu koji možemo objaviti prema konkretnim pitanjima na ovom portalu. Mi smo veću jednoj prilici objavili ove standarde, ali smo spremni odgovoriti na konkretne upite mailom preko adrese: stvlahov@gmail.com ili tel. između 21-22h svakog dana na te. 3366 801...

Zašto smo ovo napisali? Zato jer je je nastupio krajnji trenutak ozbiljnosti i građanskog senzibiliteta.....

Da zaključimo, Gradonačelnik je kao Božićni poklon Gradu Samoboru obećao povrat vojarne Taborec i između ostalog izgradnju doma umirovljenika, a jedan naš član će za početak eventualno neispunjenog obećanja - započeti protest drugog dana. Svim građankama i građanima ovog Grada, Gradonačelniku, a posebno našim članovima želimo čestit Božić i svako dobro u Novoj Godini.

(Udruga za poticanje izvršenja izbornih obećanja)

KODEKS

Napiši pismo

Jel' ima kaj organizirano za nas neorganizirane?

Od kante do kante

Sistem je truo i traži promjene

Tri kornera - aut!

Vrnite biciklijadu i vatromet!

Ne da nam se ni dalo, nego nismo mogli!

Nije nam se dalo glasati

Nije nam prihvaćeno 17 amandmana!

Drugoga će dana započeti protest

Arhiva 2009

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002