30.09.2009.

Udžbenici naši svagdašnji

A kada će biti isplata?!

Molim da mi netko tko možda zna kaže kad će biti isplata pomoći za nabavku sveizmjenjenih udžbenika koju je velikodušno ponudio Grad a u iznosu od 700 kuna po djetetu za obitelji s troje i više djece u osnovnoj i srednjoj školi? Naime odlukom ministra Fucksa knjige na radnim stolovima u školi trebaju biti do četvrtka a pomoći nema i nema....

mama

30.09.2009.

Reagiranje Slavena Čolaka na tekst u kojem se spominje kompleks Šmidhen

Izgradnjom Šmidhena Samobor će procvasti

Poštovani,

potaknuti člankom objavljenim 16.rujna 2009. na web stranici www.samoborskiglasnik.net, nadnaslov Gradsko vijeće na trećoj sjednici najviše raspravljalo o financijskim dubiozama, naslov Kaznene prijave za Šmidhen, osjećamo potrebu reagirati na neutemeljene informacije koje se javnosti prezentiraju o projektu izgradnje kompleksa na Šmidhenu.

Tvrtka Fantazija projekt intenzivno radi na realizaciji projekta izgradnje i otvorenja kompleksa vodenog parka, zabavnog parka za djecu, hotela i sportskog parka na području nekadašnjeg kupališta Šmidhen u Samoboru. Ovaj projekt obilježen je velikim značajem za razvitak lokalne zajednice i omogućit će da

Samobor postane prepoznatljivo odredište kontinentalnog turizma, kako u Hrvatskoj, tako i izvan granica RH.

Dana 01.09.2009. održan je sastanak između predstavnika naše tvrtke i gradonačelnika Krešimira Beljaka, te predstavnika gradske Uprave Samobora. Na sastanku su detaljno prezentirani svi aspekti statusa projekta s naglaskom na već odrađene aktivnosti, i definirani su daljnji potrebni koraci Grada Samobora koji bi omogućili da projekt nesmetano nastavi s realizacijom. Između ostalog, jedna od bitnih pretpostavki je izdavanje lokacijske dozvole, za koju je predana sva potrebna dokumentacija, a čije je izdavanje jedan od preduvjeta za izdavanje građevinske dozvole. Početak izgradnje svih projekata u Hrvatskoj, a to znači i projekta Šmidhen, uvjetovan je izdavanjem pravomoćne građevinske dozvole i bez njene pravomoćnosti radovi ne mogu započeti.

Tvrtka Fantazija projekt je, u cilju što kvalitetnije i brže realizacije projekta, izradila i predala Gradu Samoboru na usvajanje projektnu dokumentaciju za izgradnju rotora, prometnica i šetališta izvan kompleksa Šmidhen kako bi paralelno s izgradnjom Šmidhena, započela i izgradnja infrastrukture izvan kompleksa te nadvožnjaka koji povezuje hotelski kompleks s kompleksom vodenog i zabavnog parka. Napominjemo da je izradu projektne dokumentacije financirala tvrtka Fantazija projekt, iako se radi o infrastrukturi koja je u nadležnosti Grada Samobora.

Gradonačelnik Beljak i gradska uprava su na zajedničkom sastanku Grada Samobora i investitora detaljno upoznati o svemu do sad učinjenom, ali isto tako i obvezama koje Grad Samobor treba ispuniti u narednom periodu, a čija realizacija uvjetuje početak izgradnje.

Hoteli u kompleksu Šmidhen 100 postotno su vlasništvo tvrtke Fantazija projekt i ugovori za hotelski kompleks nisu potpisivani s Gradom Samoborom, tako da grad u tom dijelu nema nikakvih ingerencija, osobito ne za raskidanje ugovora.

Glede hotela, srušen je objekt koji je bio u ruševnom stanju, svakodnevno zlorabljen, razbijan i onečišćivan te je bio leglo zaraze. Da bi se mogao graditi novi hotelski kompleks, logično je, da smo srušili stari, naravno uz izdane pravomoćne dozvole za uklanjanje objekata.

Dana 03.07. 2009. je upućeno pismo Gradonačelniku Beljaku od strane tvrtke Fantazija projekt u kojem je detaljno informiran o statusu projekta te pozvan na ostvarivanje daljnje uspješne suradnje na projektu Šmidhen.

Ispred tvrtke Fantazija projekt želimo zahvaliti na već pokrenutim aktivnostima od strane Grada Samobora, a koje su usmjerene na aktivnije uključivanje svih odgovornih kako bi ubuduće rješavanje administrativnih zahtjeva krenulo zadovoljavajućom dinamikom.

Ujedno molimo, da se ubuduće u medije ne izlazi s nespretno formuliranim i neutemeljenim izjavama, koje u javnosti mogu stvoriti negativnu sliku o projektu Šmidhen, jer zaista vjerujemo da su posljednje izjave Gradonačelnika, objavljene u Glasniku Samobora, samo rezultat malo dinamičnije rasprave između pojedinih članova Gradskog vijeća ili su rezultat pogrešne interpretacije izjave Gradonačelnika.

Svjesni smo osjetljivosti projekta za zajednicu, i želja nam je uz pokretanje Šmidhena, pokretanje i cjelokupnog gospodarstva u Gradu Samoboru te pozicioniranje Samobora kao elitne destinacije kontinentalnog turizma.

S poštovanjem,

Fantazija projekt d.o.o. Slaven Čolak

Poštovani,

još smo za vrijeme "bivše vlasti" i gradonačelnika Filipca u nekoliko navrata (barem 5 - 6) pokušavali doći do Vas, kako bi u formi razgovora raščistili sve moguće nedoumice koje je kod građana Samobora stvorila "izgradnja" kompleksa Šmidhen. Od toga sam dva puta osobno, kao urednik, apelirao na tadašnjeg gradonačelnika i pročelnicu njegova ureda Danijelu Kalafatić na povezivanje s Vama osobno, a s istim ciljem: obavljanjem intervjua i informiranjem građana o toj temi. Predamnom je gđa Kalafatić oba puta zvala Vaš ured i s Vama čavrljala o rečenoj problematici, oba puta s istim rezultatom: gospodin Čolak ne želi razgovarati s novinarima, on će procijeniti kada za to dođe vrijeme i tako dalje i tome slično.

Cijelo to vrijeme (već više godina) dobijali smo upite čitatelja o "izgradnji" kompleksa Šmidhen i bili prilično frustrirani činjenicom da im nismo bili u stanju pružiti bilo kakvu relevantnu informaciju i profesionalno obaviti svoj posao.

Interesantno kako se stvar (ne "izgradnja", već odnos prema javnosti) pokrenula čim je spomenuta nekakva kaznena prijava.

Evo, još uvijek Vam stojimo na raspolaganju, uvjereni da ćete daljnjim izbjegavanjem razgovora s novinarima samo produbljivati nepovjerenje Samoboraca prema Vama osobno i projektu koji vodite.

Moj broj telefona je 091/2530-159.

Urednik Robert Škiljan

Napiši pismo

A kada će biti isplata?!

Izgradnjom Šmidhena Samobor će procvasti

Arhiva 2009

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002