06.07.2009.

Nova tajnica u udruzi invalida

Izbor u veeeeeeeeelikoj tišini!

Čujem da je u udrugu invalida zaposlena nova tajnica nakon što je više mjeseci udruga bila bez profesionalnog tajnka!

Pa se pitam kako to da nema nikavih informacija u medijima o tome? Inače su se sve novosti o udruzi plasirale u javost.

Obzirom da je bilo puno prijepora oko izbora novog tajnika, mislim da bi bilo dobro da se javno zna tko je nova tajnica, što je do sada radila?

Čudi me ovaj izbor tajnika u (velikoj) tišini!

Najte zameriti al nekaj tu ne štima kak mi se vidi!

Nekaj mi je tu mutno! Jako mutno!

Izidor

06.07.2009.

Mala napomena uredniku

Ažurirajte servisne informacije

Samo napomena uredniku: Dajte molim vas ažurirajte servisne informacije posebice što se tiče doma zdravlja, jer je kod Vas to odlično napravljeno, samo su neke informacije malo stare..dr.Šmigovec primjerice. Inače-jako korisno.

I.T.

Na žalost, mi ne možemo znati kada netko u Domu zdravlja otiđe u mirovinu ili promijeni sobu i broj telefona. To bi, na neki način, trebalo biti obveza prema javnosti i pacijentima djelatnika Doma zdravlja.

Urednik

06.07.2009.

Poduzetnički pogled na travu i kontejnere

Ja sam taj koji je urlal!

a sam onaj koji je urlao na netu pa ću sada pokušati biti kultiviraniji...

urlao sam o statusu tzv. umjetnjaka kod stadiona nk samobor..naime zanima me imovinskopravni status te nekretnine...na "umjetnjaku" se nalaze i neki kontejneri i drvene kučice koje bi se dale lijepo iskoristiti za neke ugostiteljske djelatnosti..mene zanima dali se taj kompletan projekat može kupiti, iznajmiti, uzeti u koncesiju i tko bi mi mogao dati tražene informacije...ja sam poduzetnik i vidim velike mogučnosti te lokacije koje nisu u potpunosti ili na pravi način iskorištene...

zahvaljujem

poduzetnik

06.07.2009.

Piši malim slovima

Ne urlaj na netu!

(... izbrisano. Piši malim slovima, odnosno napiši ispočetka. Ne urlaj na netu.)

PODUZETNIK

06.07.2009.

Zašto zatvarati vrata kad za 35 tisuća možemo imati rampu?

Evo je - rampa u "Bogumilcu"!

Potkraj ove nastavne godine, točnije početkom lipnja, učenicima Osnovne škole Bogumila Tonija razrednici podijeliše naštancani letkić naslovljen "Sigurnost prije svega" (evo ga u privitku), u kojemu se od roditelja traži financijska potpora za postavljanje rampe na ulazu u školsko dvorište, vrijedne 35 tisuća kuna (sic!) koja bi trebala spriječiti nekontrolirani ulaz automobilima i zajamčiti sigurnost djeci. Dobivši je od svoje kćeri zasmetao me najprije način na koji je to zatraženo. Izgledalo mi je u prvom čitanju, naime, kao "žicanje", odnosno mužnja love u 5 do 12, a pozornije pročitavši sročeno upitnik se pojavio i u vezi s još nekoliko stvari iz te obavijesti.

A, dobro, daj 10 kuna i za to i idemo dalje – najlakše je bilo odreagirati – propast nećemo, pa nek' postave tu rampu. Da bih samome sebi umirio savjest naštancao sam i ja nekoliko pitanja ravnateljici škole Mileni Kolarec, prof., i dobronamjerno ih joj 7. lipnja osobno dostavio. Eto ih u nastavku:

1. S koje strane ulaza u školsko dvorište i u koji njegov dio planirate postaviti predmetne rampe?

2. Što će biti s postojećim vratima na ulazu/ulazima (pretpostavljam da je riječ o novijim, velikim žutim vratima) u taj dio dvorišta – gdje će ona završiti – hoće li se i kamo premjestiti – hoće li se možda prodati, donirati, iznajmiti… i dobije li se, za što će taj novac biti utrošen – možete li i hoćete li to nakon skidanja vrata fotodokumentirati?

3. Navodite koliko stoji ovaj sada, prema cijeni ispada, velebni projekt, ali ne navodite koliko je novca za to osigurala škola, a koliko drugi izvori, provodite li za to kakav natječaj ili sličan postupak, već da ćete o svemu izvijestiti po završetku akcije!?!

Usput, kao prijedlog, na postojeća vrata, s obzirom na to da je riječ o novim vratima, mogu se ugraditi elektronički uređaji – motorići sa senzorima, uz pomoć kojih će se daljinskim upravljanjem moći otvarati i zatvarati vrata što, prema cijenama na tržištu, može iznositi oko 7 ili 8 tisuća kuna, što je 4-5 puta jeftinije. Ne nudim to kao zainteresirani izvoditelj, jer se time ne bavim, a nemam ni preporuku za izvoditelja, dakle, nikakav neposredan interes za to.

4. Naposlijetku, kojeg su profila i tko su stručnjaci službe, kako navodite, koja će, s Vama na čelu, rukovoditi akcijom?

5. I još nešto, ne znam što vama označava pojam "humanitaran", ali pretpostavljam da ste akciju takvom okrstili zbog "socijalnog" načina na koji ste zamislili prikupiti novac?!!!?

Na usmeni odgovor ravnateljice da su postojeća vrata stalno otvorena rekao sam da bi ih onda trebalo zatvoriti, kao što djecu od malena učimo da za sobom zatvaraju vrata, pa je uslijedio odgovor da ih stalno otvaraju baš roditelji, na što sam primijetio da bi ih onda trebalo zaključati, pa mi je rečeno da je to nezgodno, jer u školu stiže i dostava, pa smo tu negdje stali uz prijedloge koje sam iznio u obliku ovih pitanja koja sam joj ostavio.

Drugih odgovora (prema očekivanju) u međuvremenu nije bilo, rampa je (također prema očekivanju) postavljena (evo fotodokumentacije od 27. lipnja), podnošenje računa trebalo bi uslijediti, pa ako je bar cijena u međuvremenu spuštena, neću ostati u potpunosti nezadovoljan. Ako je i većina roditelja (mi ovaj put nismo, iako nije problem u kuni, dvije, 10 ili 20) u međuvremenu po svojoj djeci poslala novac, s kojim je moglo biti skupljeno 10-ak, pa i više tisuća kuna, a škola dodala svojih 25 tisuća, nema sada, zasigurno, sigurnije škole u bližoj i daljoj okolici nego što je "Bogumilac".

No, da se dalje ne igram riječima i ne trošim dragocjeni novinski prostor, APP metoda (ako prođe prođe) prošla je, nitko ništa ne pita, profesorski će motorizirani kadar valjda zadužiti daljinske i neće ih smjeti zaboravljati (a što ćemo s dostavom?!) da to ne izazove kakvu novu "humanitarku" u vidu zapošljavanja portira ili slično, a u međuvremenu će i svi sretni i zadovoljni na dugo toplo ljeto, i možemo dalje po prokušanom receptu. Blago nama na brižnim nam službama!

Volim tu školu, jer bila je i moja, a sada je i moje starije kćeri. Bit će, nadam se, i mlađe. Usput, prijatelji mi savjetovaše da pustim stvar; osvetit će ti se djetetu, rekoše, a drugi su opet reagirali – ma objavi javno, baš zato da se ne bi iskaljivali na maloj. Dobro, pustimo sad i to. Bilo bi mi draže da je sav taj novac upotrijebljen za nešto doista humanitarno (ili da možda bude "kap" u rješavanju problema prijeteće treće smjene?!), a da su se postojeća vrata redovito zatvarala, kako je kod njihova postavljanja za bivšega ravnatelja bilo i predviđeno. Valjda? Jer, čemu su onda i bila postavljana?

Filozofski ili ne – građanska pasivnost uz općeprisutnu hrvatsku negativnu selekciju rezultirala je još jednom pojedinačnom neodgovornošću. U jednadžbi pod pasivne stavite roditelje, a tko su ostali izračunajte jednostavnom logičkom formulom.

Edi Kirschenheuter

06.07.2009.

Što će se dogoditi u NK Samobor nakon ustoličenja nove vlasti?

Pitanja svih pitanja

Poštovani, mi Samoborci jako smo ponosni na naš nogometni klub i taj klub ima neku karizmu..Nažalost nekako je čudno ozračje u toj zajednici u posljednjih nekoliko mjeseci...svi samo nešto šuškaju a konkretnih odgovora nema.. hoće li doći do promjene na trenerskim klupama samoborskih selekcija ?? tko će biti uprava kluba, kakva je strategija i koji je cilj kluba za sljedeću sezonu??

navijač

06.07.2009.

Puno se toga može napraviti kad se malo porazgovara s instancama

I za malo rađanja ide se u Zagreb!

BIVŠA VOJARNA ?????

Ništa se ne priča o tom kompleksu. Zanima me što se planira tu napraviti. Moj prijedlog možda je preveliki zalogaj za grad Samobor, ali napraviti pošteni Dom zdravlja, možda malu opću bolnicu, dom za umirovljenike, sve bi tu stalo, a Samoboru bi to jako trebalo, za sve i najmanje preglede a i rađanja ide se u ZG. Malo po malo možda bi se to moglo i napraviti. Voljela bi da se o tome malo porazgovara na višim instancama.

Lijepi pozdrav.

Vaša čitateljica

žana

06.07.2009.

Prošli su još jedni izbori

Samoborska stoka sitnoga zuba

I prođe još jedna farsa demokratskih dosega naroda iz stoljeća sedmog – dosega u kojima subjektivne snage i slijeva i s desna obzananjuju narodu svoju pobjedu jer eto njihova opcija ima najviše listića. Nije bitno radi li se o 49,9 % ili 1 % izlaznosti na birališta – narod je neuk i ne kuži kaj je to dontova metoda. 70 % građana lijepe nam naše nisu subjekt društva jer ne sudjeluju, a ako ne sudjeluju u predloženom zaokruživanju nemaju pravo gunđati o lopovskoj državi i njenim stupovima društva i moralnim vertikalama. Prilagodba balkanske krčme u hrvatskoj verziji nečemu ili nekome u europi nema alternative. Zbunjeno stado ima pravo promatrati i čekati da ih pastiri usmjere put vode i paše.

Lijepa li si zemljo moja...

Samobor je lepa varoš, jedan – dva... i opće mu se ne šika bojkotirati subjektivne snage sanoborske u zaokruživanju listića za buduće vodstvo grada v Samoboru i vodstvo grada v Budinjaku. Prokleta dontova metoda – taj tip je sigurno bil zubar i stručnjak za umrtvljivanje osjetilnih živaca i jako mi je čudno kaj ga Krleža nijenput ni spomenul.

I tako živalj samoborski se podijeli u dva tabora - na one koji u prijedlozima subjektivnih snaga ne viđahu vajde te ne izađu na izbore jer na listiće ne mogu dopisati svoje želje, to je bila večina ljudi sanoborskih. Ali kaj vredi kad demokracija veli da je u pravu agresivna manjina koja je zaokružila listiće. Oni su narodni zastupnici iliti viječnici koje su po ovlaštenju one večine građana kaj apstiniraju zaokružile subjektivne snage te njihovi simpamani i po gosponu dontu imaju pravo na zadnju. Od kud opće poriv večini na protest zbog političke prostitucije bogomdanih stranaka – od kud opće poriv da se nekoga post festum prokazuje da je spal u tuđem krevetu ili tuđem automobilu.

Vaše pravo je da redovno plačate porez i da ne mislite. Za vas misli dont i država – i subjektivne snage. I kad subjektivne snage veliju da je Budinjak grad Samobor onda nemate pravo reči da je to selo. Jer moraju postojati dva grada Samobora, onaj kaj ide od gradonačelnika i završava pri vojarne i onaj kaj od Budinjaka prek Plešivice ide do Petkov Brega i Rakov Potoka. Uf, kaj sam pameten – zato jer sam čital dontovu metodu, svi građani moraju čitati dontovu metodu. I oni u Samoborčeku kaj s radnicima dijele profit i oni u Komunalcu kaj sve zapošljavaju javno prek natječaja moraju čitati dontovu metodu.

A oni kaj u stadu neznaju čitati – njima buju pastiri susbjektivnih snaga odčitali kaj ih ide, i to je to!

Branimir Jelačić

Napiši pismo

Izbor u veeeeeeeeelikoj tišini!

Ažurirajte servisne informacije

Ja sam taj koji je urlal!

Ne urlaj na netu!

Evo je - rampa u "Bogumilcu"!

Pitanja svih pitanja

I za malo rađanja ide se u Zagreb!

Samoborska stoka sitnoga zuba

Arhiva 2009

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002