11.05.2009.

Sumnja nas je održala, zato sumnji hvala

Kak mogu doznat kome sam dal?

A ja bi malo poluknul na liste s potpisima podrške. O radu Gradskog izbornog povjerenstva nema ni slova. Izgleda da su na listama uglavnom živi i zdravi građani Samobora. Kak mogu doznat kome sam dal potpis podrške na ovim izborima.

Nevjerni Tomo

11.05.2009.

Htjela bih, evo, podijeliti jednu slučajnu zanimljivost

Pitanje obrisano, ja izbačena!

Ovim putem odlučila sam podijeliti sa Vama, dragi čitatelji, jednu, pa u svakom slučaju zanimljivost, o jednom od kandidata za gradonačelnika ovog našeg predivnog Samobora. Radi se o gospodinu predstavniku HDZ-a Tomislavu Mastenu. Kao što većina nas zna, facebook je postao omiljeno mjesto promocije kandidata nam za lokalne izbore, pa sam tako naišla i na grupu podrške već navedenom gospodinu. I tako sam se odlučila učlaniti i postaviti jedno uljudno pitanje koje me već duže vremena mori. A radi se o njegovom školovanju i samom životu o kojem uopće nema spomena na nekom potezu od njegova rođenja pa do početka djelovanja u HDZ-u. Pa sam lijepo priupitala što je cijenjeni gospodin radio u tom međurazdoblju od neke 22 godine jer ako se već kandidira za gradonačelnika bilo bi lijepo da nam izloži i svoj životopis, da bih dan kasnije uvidjela kako je pitanje obrisano, a ja izbačena iz navedene grupe. Opet sam se učlanila i učinila isto da bi potom i tvoritelji grupe opet izbrisali sve postove. Pa se ja pitam, kakvi su to kandidati (i njihovi podržavatelji) koji se ne mogu ni udostojiti odgovoriti na pitanja građana koji će, naposljetku, njima možda dati glas i na neki način predati sudbinu ovog grada u njihove ruke. E pa ja znam jedno, za takve bogme neću glasati.

Ivana Honomihl

11.05.2009.

O naočitim muškarcima i jednoj ženi

Kad ih vidim - pada mi mrak na oči!

Ovo su možda najvažniji izbori za Samobor. Sebe

smatram velikim lokal-patriotom jer volim svoj

grad i kad vidim kandidate za gradonačelnika

odmah mi mrak na oči pada.

Prvo s jedne strane imaš veličanstvenu trojku

koja je uništila ovaj grad. Prvi je naravno Antun

Ulje Filipec kojeg je izgleda napala teška

senilnost jer je zaboravli na 25% s prošlih

izbora. A da ne pričam o tome kak je za njega

Samobor do vojarne. Druga od velke trojke je

Marica Conning Jelenić. Sjećam se one peticije HNS-a koju sam i sam potpisal prije prošlih

izbora kojim su tražili prostor za mlade, a 4

godine poslije prostora još nema. Tu je i

Tomislav Student Masten. Jednako kao i ovo dvoje

zaslužan za vizualno i duhovno uništenje našeg

grada. Čovjek nije ni fakultet završil, a misli

da može vodit jedan grad.

E sad se tu pojavljuju dvoje novih likova. Prvi

je Krešo Vučitel Beljak. Mlad, ambiciozan,

obrazovan, al bez ikakvoga iskustva izvan okvira

škole.

Drugi je Željko Menadžer Žarko. Čovjek je

kandidat za gradonačelnika ovog grada, a zadnje 4 godine koliko je gradski vijećnik niti jednom se

nije javil za riječ! Sramotno!

I sad ja Vas pitam za koga glasat?

Građanin

11.05.2009.

Gospodine uredniće lepo je videti vas opet

Tko čita, ne skita!

Gospodine uredniće lepo je videt na stranicama Glasnika portrete kandidata za budućeg gradonačelnika. Sa smješkom od uha do uha uvjeravaju nas da su vaši i naši. Čitajući na službenim stranicama Grada Samobora pitanja građana i odgovore aktualnog gradonačelnika, neznam čiji je on gradonačelnik, vaš ili naš.

Odgovor na pitanje zbog kojeg je razloga zatrpana fontana ispred Samoborskog muzeja, a postavljena nova (nepotrebna) fontana na križanju Perkovčeve i Langove?

Poštovani,

ukusi su različiti a Poglavarstvo je imalo Vama suprotno mišljenje. Neznam što znači "nepotrebno". Naravno da ništa nije potrebno iznad standarda no kako želimo Samobor staviti na prvo mjesto po uređenju u kontinentalnom dijelu Hrvatske onda to podrazumijeva da radimo i na "nepotrebnom".

S poštovanjem - 04.05.2009.

Odgovor na pitanje zbog čega se kod izrade šetnice od muzeja prema Vugrinščaku nije vodilo o postavljanju odgovarajćih svjetiljki i klupa.

Vaša "šaka u oko" određena je od strane Konzervatorskog odjela, Ministarstva kulture RH, a gospođa se zove Matanović. Ona će Vam objasniti zašto i kako.

Srdačan pozdrav - 04.05.2009.

Odgovor na pitanje o održavanju čistoće okoliša Doma Zdravlja

Poštovana,

molim pošaljite Vašu primjedbu na Dom zdravlja Samobor. Oni sami brinu o zgradi kao i o svome okolišu.

S poštovanjem - 30.04.2009.

Vaši i naši

11.05.2009.

Jedan disonantni ton među brojnim samohvalama

Ni se baš tak lepo i če-če

Grad idealan za život...

da ne nabrajam pozitive starne koje ima, nabrojati cu bekoliko negativnih a nadam se da cete se pridruziti ovoj listi

nema dovoljno mjesta u vrticima, a postojeci rade do 16-17 sati, niti jednu djeciju igraonu, nema jedan lokal sa organiziranim sadrzajem za mladez kao tombola, karaoke, monopoly isl, skola se organizira u 2 smjene - prehrana u skoli je izrazito losa, za slobodne aktivnosti u koli nisu organizirani adekvatni prostori pa djeca zaziru od istih. nema bazen, losa i skupa povezanost sa okolnim gradovima, dom zdravlja star i neadekvatno opremnjen, grad ima jednu lose opremnjenu knjizaru, grad nema multifuncionalnu dvoranu za kulturne sadrzaje koja bi mogla koristiti i kao kino, ( planira se izgraditi samo poslovno stambeni prostor sa garazom i kinom - sto nije kulturni centar koji gradu treba), razlicite udruge gradana koje rade za grad imaju neadekvatne prostore pa ni njihove aktivnosti ne mogu biti bolje iako rade vec dosta, nema niti jedne razglednice grada niti sluzbenog suvenira, vikendom u turistickom gradu kad dodu zagrepcani na izlet sve je zatvoreno osim caffe-bar-a pa ni ne mogu potrositi, a iskreno ponuda u gradu je takva da malo toga mogu i kupiti jer svaka cast postojecim ducanima ali je malo ( zato su trgovacki centri u Zagrebu dupkom puni). Tako bi mogla nabrajati unedogled jer puno toga nema u nasem ljepom gradu a zasluzuje

ll

11.05.2009.

Tko je dopustio da se u ulici D. Cesarića postavi repetitor?

Repetitorum est pas mater studiorum!

Poštovani,

zanima me tko je dopustio da se u ulici D. Cesarića postavi repetitor (navodno VIP-ov) za mobitele? I kada će se maknuti to ruglo koje nagrđuje ulazak u Samobor?

Isto tko zanima me zašto je postavljen repetitor baš na tom mjestu kad u krugu (zračne linije) od 100 metara postoji ravno 13 repetitora !!!!!!!!! Na proizvodnom pogonu Samoborke ima 10+2 antena repetitora, a u ulici Vlahe Bukovca (cca. 20 m od repetitora u Cesarićevoj) postoji komunikacijski stup koji ima sličnu namjenu. U Žumberačkoj ulici, na bloku zgrada ih ima oko 8 do 10 komada a iduće su na hali od pekare u Mirnovečkoj ulici. Znači u krugu od 250 metara ima ih oko 30-ak komada!!!!

Da li netko u gradu uopće brine o takvim stvarima, o lokacijama na kojima se postavljaju ti ružni stupovi, da li grad dobiva rentu za ta čuda i zašto se ne koriste obližnja brda za postavljanje repetitora? Osim što nagrđuju grad loše djeluju i na stanovnike. U području Južnog naselja u posljednjih par godina zabilježen je porast oboljenja od karcinoma. Da li Grad ima informacija o tome i zašto ništa ne poduzima da se takve antene izbace iz urbanih zona?

Ivan Perić

Napiši pismo

Kak mogu doznat kome sam dal?

Pitanje obrisano, ja izbačena!

Kad ih vidim - pada mi mrak na oči!

Tko čita, ne skita!

Ni se baš tak lepo i če-če

Repetitorum est pas mater studiorum!

Arhiva 2009

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002