komentari na tekst: Živjeti život od prodaje biljega i komunalne otimačine

Potpuno je u pravu autor članka, kada tvrdi da nema brošura, posebno pisanih programa kandidata i slično. Činjenica je da gotovo svi k'o papagaj obečavaju isto - dječji vrtići, škole, dom za umirovljenike, autobusni kolodvor, povratak "Samoborčeka", voda u svaku kuću...
Koliko je to neralno svakome je jasno, jer su to programi već predviđeni prije više godina i ne mogu se ostvariti u jednom mandatu, već se realiziraju postepeno. Veća je opasnost od pre intenzivne, gotovo stihijske izgradnje našega područja, što posebno opterećuje svu infrastrukturu.
Činjenica da naš grad nema prirez, a velika je opasnost ako određeni kandidat pobijedi, da će ga silom vrhuške svoje stranke, na opću žalost i džep svih nas građana uvesti.
Zato se ipak treba i bez posebnih naputaka i brošura dobro upoznati sa svakim kandidatom i odlučiti se za najpovoljnijeg među njima.

komentar od: Sanoborec

komentirano: 08.05.2009.

Da li je netko čuo da se bilo koji kandidat zakleo da neće uvoditi prirez po čemu je Samobor poznat i načemu je Filipec do sada skupio dosta bodova, a ako ga pokuša uvesti da mu se to ne dozvoli nikako? A što se tiče plaćanja komunalnih naknada za to uopće nemam riječi, jer to graniči sa kriminalom: jel ti odvoze smeće plaćaš, jel ti ne odvoze plaćaš, jel si del kantu van plaćaš, jel polupuna ili puna plaćaš isto i još ti ju ostavi nasred ceste i tak stoji dok ne dojdeš doma u 3 ili kasnije. Ne mreju rješiti parkiranje nasred ceste u centru grada pak pomećeju stupiće........ ima toga ne bi stalo u školsku knjigu. A kaj da ti velim, Robiću, u pravu si a toga ima, ima.Problem je da ih dosad nisi mogel maknut, a tek sada, vade nam novce iz žepa bez pitanja delaju z njima kaj god hoćeju, nikome ne odgovaraju ukratko: najebali smo!

komentar od: duh

komentirano: 08.05.2009.

KOMUNALNA OTIMAČINA! Nije istina. Ako Vam kojim slučajem PAUK digne auto, ne morate se više kao nekada javljati Filipcu da Vas oslobodi plaćanja kazne. Lijepo se zaposlite na neko od rukovodećih-šefovskih radnih mjesta u Komunalcu i ne morate plaćati kazne za dignuti auto. Zar to nije lijepo. Zar to nije dobar predizborni program.Provjereno u Komunalcu

komentar od: Špijun

komentirano: 08.05.2009.

Kako vjerovati kandidatu koji obećava povratak vlaka "Samoborčeka", kada se zna da to nije investicija grada, već HŽ-a koji grca u dugovima, u kojem vlada kriminal, u kojem se svakodnevno pokrade na tone nafte, a koji je usput na državnim jaslama.
Svima je znano da je recesija i da treba "skresati" takve i slične unaprijed neprofitabilne investicije, barem dok je država je u "banani".

komentar od: glasač

komentirano: 08.05.2009.

špijun=savjetnik direktora

komentar od: pravi špijun

komentirano: 08.05.2009.

Ako je točno to što je špijun napisao onda bi ti šefovi trebali dobiti otkaz.
Budući da kod nas nije bitno što je tko rekao već tko je rekao, njima se očito neće ništa dogoditi. Sramotno je da mi građani ovoga grada moramo plaćati sve kazne za parkiranje i pauka, a gospoda šefovi ne moraju. Nadam se da će izbori donijeti promjene. Pozdrav!

komentar od: Pauk

komentirano: 08.05.2009.

Pauk, ti si najobičniji naivac. koji su izbori donjeli promjene i iskorjenili ove probleme.

komentar od: realist

komentirano: 08.05.2009.

Istina je da dosadašnji gradonačelnik nije svetac, ali je ipak najbolji kandidat od svih kandidiranih. Narod veli da se samo za dobrim konjem praši. Vjerojatno iz tog razloga toliko objeda na njegov račun.
Gledajući realno i objektivno, moguće mu je najveća zamjerka što podržava nasljeđenu, nametnutu mu i podmetnutu osobu na mjestu glasnogovornice, ili šefice ureda gradonačelnika, kako se voli nazivati. Kad bi se prihvatio izazovnog posla gradonačelnika bez njenih usluga, postao bi idealan gradonačelnik.

komentar od: krivi špijun

komentirano: 08.05.2009.

Tak je.Podmetnuli su mu glasnogornicu kak i Clintonu onu malu bucmastu.Zapravo podmetnuli su mu pod jajca oni drugi,znamo mi ko su oni.

komentar od: jura tura

komentirano: 08.05.2009.

Ne zelim komentirati kandidatkinje i kandidate za gradonacelnicu/ka,vec zelim zelim potaknuti raspravu svezi slijedeceg.
O prometnom problemu koji vlada u najstrozem centru Samobora ne treba mnogo pisati,opce poznati problem koji je tesko rijesiti sa skromnim finacijskim proracunom, ali.
Poznato je isto da Europska unija ima predpristupne fondove kojima se finaciraju projekti infrastrukture,zastite okolisa.
Upravo problem Samobora je Bogom dani problem za transparetni prikaz i zahtijev za takvo finaciranje.Samobor, koliko mi je poznato, zasad takve mogucnosti nije koristio niti trazio niti jednim projektom, niti je bilo rasprave o tome.
Nisam cuo od nijednog kandidata da bi se osvrnuo na te mogucnosti, cak ,nerado cu povjerovati,moguce je da doticna gospoda nit neznaju kolike se mogucnosti uz razradjeni projekt, punu transparentnost moze dobiti finaciranjem iz takvih fondova.U Hrvatskoj je iz tih fondova ostalo neiskoristeno nekoliko stotina milijuna eura,zahvaljujuci biranim

komentar od: ivan robic

komentirano: 08.05.2009.

Gospon Robič, dobro zborite, ali kaj se tiče dijela Vaše besjede oko prometa u centru tu ste ga malo za...glibili. Vrlo kratko ćuVam pojasniti stvar. U Trstu, tamo negdje 1968 ili tu tak negdi blizu, nije bilo mjesta za parkiranje ni u ludilu blizu poznatih mjesta za nas koji smo dolazili iz bivše Yuge po naylon košulje i traperice. Kad bi slučajno našli neko slobodno mjesto i pokušali se sparkirati, fučka koja nam je prodrla uši i pogled na pozornika u retrovizoru, rekla nam je sve. Nismo morali platiti kaznu, ali cilj je ostvaren.Morate priznati da je ovakvo preventivno djelovanje u jednom ipak "malo" većem gradu od našega i to od prije cca 40 godina, u najmanju ruku efikasno. Naš centar grada po mojoj procjeni zahtijeva jednog pozornika u smjeni, koji stigne i fučkati i stare prepelati prek zebre da ih ne zgaziju šoferi sa mobačom na vuhu i opominjati pješake da one bele crte na cesti nisu likovna avangarda, itd itd.

komentar od: duh

komentirano: 08.05.2009.

Gospodine Duh,

ja nisam mislio na problem o kojem vi zborite, vec micanje prometa iz centra grada u smjeru Ruda/Smerovisce i dalje.Da li se to treba rijesiti zaobilaznicom, tunelom ili, to je stvar odluke i financija.Ja sam uvjeren da se dobar dio tog projekta da finacirati predpristupnim fondovima, samo,tu treba imati i ljude koji to znaju i bez fige u djepu.
Svi oni neiskoristeni milijuni koji su bili na raspolaganju i sad su, takav projekt pokrili bi i za tunel i za most na Savi.. a bilo bi i za samoborcek vlak.
Zamislite si koja bi to korist bila i revitalizirani zivotni prostor u samom centru grada za sada i slijedece generacije.

komentar od: ivan robic

komentirano: 08.05.2009.

Ivane Robiću, prije nego sto ste počeli kritizirati kako ni jedan kandidat nema programe za rješavanje prometnog kolapsa u centru grada, mogli ste ih barem pokusali pronaći. Evo kad si vi već niste dali truda stavit cu par linkova
HSS - http://hss-samobor.net/hss/index.php?option=com_content&view=article&id=54&Itemid=101 pogledati pod C)
SDP - http://samobor.sdp.hr/program-za-samobor/prometna-problematika
dobro, ovo je stvarno besramno prepisano od HSS-a (besplatan prijevoz, problematična kupnja starog kolodvora itd..) ali je ipak program..
HSLS - http://samobor.hsls.hr/program/promet/
HNS nema ni riječi o prometu, a HDZ nema ni riječi o programu uopće (njima to ni ne treba - "intelektualce" koji glasaju za Fabekovca i Mastena programi ni ne zanimaju)
Evo, stvarno nisu svi isti!

komentar od: neutralac

komentirano: 08.05.2009.

Gospodine neutralac,

jel se vi to zezate.Pa to vam slici na one parole iz doba revolucije,mi moramo drugovi.

Konkretno gospodine, konkretno.Ne, mi cemo pokusati sa fondovima.Sto vi zelite pokusati?!.

Nisam ni kod jedne stranke ni strancice procitao , kako zele rijesiti postenu naplatu odpada,i poticati gradjane da je i odpad koristan, i nije za odpad.
Ono maltretiranje sa kantama od 200 litara je upravo to da se u tu kantu sve i baca .Gdje je poticaj onima koji se ekoloski svjesno ponasaju .Znadete li gdje, tamo, da ako niste nastavili ono ruglo i hrpu odurne plastike ispred kuce nece vam odvesti smece..Eto, to je jedini poticaj za ekolosko ponasanje gradjana, a takvih ima u Samoboru.

komentar od: ivan robic

komentirano: 08.05.2009.

gospodine Ivane Robiću, što se tiče vašeg prvog komentara (predpristupni fondovi EU), pogledajte (na 2:20 minuti) http://www.youtube.com/watch?v=XnYTPJAyS-4

komentar od: samo treba malo pročeprkat :)

komentirano: 08.05.2009.

Ove riječi, znam unaprijed, neće se svima svidjeti.
Kad se radi o prometu u centru grada, posebno onog u (nedozvoljenom) mirovanju, t.j. na mjestima gdje to nije dozvoljeno i ometa drugima, za to ne treba kriviti gradonačelnika i članove poglavarstva.
Pitanje je prvenstveno ustroja cijele države u kojoj lokalna samouprava ne odlučuje o vitalnim prometnim problemima i disciplini u prometu.
Što znači n.pr. postavljanje znaka zabrane zaustavljanja i parkiranja na samom trgu i to nasuprot policijske postaje, koji se svakodnevno krši, kad policija ne poduzima ništa, ili ne dovoljno,a o radu policije ne odlućuje gradska uprava, već tamo neki u Policijskoj upravi u Zagrebu ili čak u ministarstvu UP-a. Slično je na cijelom području grada.
Dakle, treba mijenjati zakone i omogućiti gradovima, od mjesnih zajednica do gradskih uprava da uređuju i upravljaju svojim gradom.

komentar od: glasač

komentirano: 09.05.2009.

Ni jedna stranka nema program, ni jedna stranka nema želju da nešto učini za dobrobit drugih besplatno. Sve stranke masno naplaćuju uslišivanje želja građana i pretvorile su se u samoborske Janjičare. Jebe im se za nas . Ne idem na izbore jer znam da nijedna stranka neće pokrenuti proizvodne programe prikladne našem gradu, jer znam da ni jedna stranka i ne govori o javnim raspravama i referendumima po bitnim pitanjima za razvoj grada, ne idem na izbore jer znam da iza ovog što znaju i što ne znaju reći stoji figa u džepu svih kandidata, ne idem na izbore jer su svi jednako neodređeni i nezainteresirani za apolitičnog građana Samobora. Kriterij koji bi me mogao nagovoriti da odem na izbore je kuturna razina gradonačelničkog kandidata, iz čiste moje naivne ideje da neće pristati na arhitektonsku devastaciju grada po balkanskim principima. Ako ništa drugo , barem nemojte grad uništiti arhitektonski. Pa ću dati i svoj bezvrijedni glas.

komentar od: neglasač

komentirano: 09.05.2009.

Nije "Šmithen" nego "Šmidhen". Prosim lepo dotepenci i neuke samoborske seljačine, poštedite nas gluposti i: učite, učite!
duh /08. 05. 2009./
Gospon Duh more se primetit da ste visoke škole zučili. Dajte recite kak se pravilno piše Robič, z velkim ili z malim slovom.
Posle bum pročital odgovor. Zoveju me Ivica i Marica u park kod vrtića na druženje z našim gradonačelnikom.

komentar od: Tonček

komentirano: 09.05.2009.

Eeeee Jura Tura, na tuđim graeškama se uči, pa bilo to čak i na Clintonovim...."Tko se jedanput opeče i na ....... puše"!

komentar od: J.Jež

komentirano: 09.05.2009.

Dragi gospon Tonček, dotični gospodin o kome ja govorim, zval se je, a i još uvjek ga mi samoborci zovemo , Ljudevit Šmidhen. Nadam se da Vam je bilo zabavno na druženju iako mislim da niste tam baš puno mogli naučiti. Zapraf, po to tam niste ni išli, zar ne?

komentar od: duh

komentirano: 09.05.2009.

Poštovani gospodine Robić, poštovani svi:

Slažem s vašim komentarom vezanim uz programe. Činjenica jest, da niti jedna stranka nema program napisan na minimalnoj razini koja bi osigurala:

1. Razumljivost
2. Mogućnost kontrole nakon mandata (da li je i što je učinjeno, a što nije)
3. Strukturu i hodogram realizacije
4. Ljude odgovorne za realizaciju

Upravo zbog toga se slažem s Vama da programi (odnosno točke programa) tipa:

1. To planiramo postići decentralizacijom..
2. Želimo da ...
3. Želimo poticati modernu poljoprivredu ...
4. Samobor – grad po mjeri svojih građana..
5. Samobor – grad povezan sa svijetom...

..predstavljaju dobre primjere nedostatka ideje i odlučnosti kao i primjere taktiziranja s vrlo širokim segmentima birača.

Iz toga se da zaključiti da je kandidatima isključivo bitna VLAST, a ne kvaliteta življenja u Gradu.

To je pak u suprotnosti s odgovorom na pitanje: zašto se baviti politikom.

Ljubazno zahvaljujem,
Vaš dotepenec

komentar od: dotepenec

komentirano: 09.05.2009.

Nije "Šmithen" niti "Šmidhen".

komentar od: Schmiedchen

komentirano: 09.05.2009.

Radi se o "d", a ne o "t". Fala Ti "Schmiedchen", javi gore da se u svim knjigama i natpisima to treba promijeniti. Valjda bu naš pokojni Ljudevit onda mirno počival.

komentar od: Šmidhen

komentirano: 10.05.2009.

NI bitno jel d ili t . Bitno je da nema kupanja. Mi smo se nekad lijepo kupali i uživali dok smo bili djeca. Bitno je da su "novi Šmidhen" ( 3 bazena uključujući olimpijski)izgradili komunisti, stari Šmidhen her. Šmidhen, a ovaj zemlja zrak Šmidhen HSLS i HDZ na čelu s vizionarima liberalno desne orjentacije s naglaskom na uništavanje svega kaj vredi. Nema toga kaj komunisti mogu sagraditi a mi ne možemo uništiti. Reče ponosno novi kapitalist balkanikus.

komentar od: Šmitlin

komentirano: 10.05.2009.

Slušam vas, čitam vas, stvarno ste ga zabrazdili, makar iskreno, složil bi se z vami, a kaj ste zapeli s tim samoborskim toplicama, kaj nemamo dost materijala na Vugrinščaku i pri Ivacu na "Hidropackom"?

komentar od: duh

komentirano: 10.05.2009.

Prezimena: Schmied = prezimenu Kovač, Schmiedchen = mali kovač = prezimenu Kovačić
Maribor = za Austrijance Marburg pa onda Samobor = Samburg i onda Sombor = Somburg
e onda bi mi trebali reci Hambor mjesto Hamburg i Salcbor mjesto Salzburg

komentar od: Rieslingwein

komentirano: 10.05.2009.

Bogme Rizling, dobro si ga pocuclal!

komentar od: cedevita

komentirano: 11.05.2009.

A ko su ti "Just The Pine"?

komentar od: sambourgh

komentirano: 11.05.2009.

Kad je nastajalo ime Samobor, na samoborskoj nadmorskoj visini od 160 m nije bilo borova. Bor, poljski (iz staroslavenskog) bory, latinski/engleski arBOR,znači šuma/šumski.

komentar od: sam

komentirano: 11.05.2009.

Mari-bor:
Mari - marsh, morass, moors, močvara
Bor - šuma
Maribor (mjesto gdje je) močvarna šuma

komentar od: sam

komentirano: 11.05.2009.

Gospodo trolovi,

tema je lokalni izbori,izborna obecanja , kandidati,prodaja magle, a ne gdje raste bor.

komentar od: ivan robic

komentirano: 11.05.2009.

U gori raste zelen bor.

komentar od: marta

komentirano: 11.05.2009.

A tebe nema...

komentar od: zelen bor

komentirano: 11.05.2009.

pour cette édition, chrome suédois industries un motif de camouflage et superposition de m90 géométrique avec une pluie camouflage pour qui incorpore une bille de verre spécial finir qui reflete la lumiere jusqu'a 100 metres.au cours de la journée, ces sacs semblent etre couverts dans la nuit et m90 acom et géométriques # 8212;Adidas Yeezy Boost 350 V2 sous une lumiere & # 8212;ADIDAS ULTRA BOOST SNS ils refletent la superposition de pluie camouflage créé.ADIDAS CAMPUSdéveloppé en quantités limitées,ADIDAS SPRINGBLADE DRIVE 2 victor,NIKE AIR FORCE 1 07 HIGH citoyen et chrome sont maintenant disponibles au barrage de sacs avec des prix de 95 $us.ADIDAS YEEZY BOOST 550la top model kate moss a une nouvelle fois devant l'objectif de terry richardson.ADIDAS ORIGINALS PRIDE PACKsemblable a son récent travail avec supreme, le modele est de fumer une cigarette pendant qu'elle tire avec le photographe de new york.il y a quelque chose a propos de kate moss.elle a besoin d'une cigarette et ça les rend plus sexy avec son look que la plupart des autres des le début.vérifiez la tige apres le saut.notre dernier highsnobiety révélateur est l'un de nos préférés, venant de gens bien baignade a stussy et un singe!ADIDAS ACE 16.3 TFnous avons trois prix disponibles pour les trois gagnants de la vendu stussy x bape collaboration.ADIDAS STAN SMITH M SCHUHEvoici les éléments qui pourraient etre gagné:entrée: suivez @ highsnobiety et @ stussy sur twitter et tweet le texte suivant:suivez @ highsnobiety & # 038; @ stussy & # 038; rt ce message pour gagner un stussy x bape les experts!# increasethetweets : quiconque porte ou le bape dans leur photo de profil stussy a une meilleure chance de gagner!concours se termine feb 17, 2011.bonne chance!ADIDAS YEEZY 950voir les deux autres prix boîtes apres le clic.
Friend link:Nike Huarache Mens Shoes,Nike Air Jordan Sky High OG Shoes,Nike Air Max 1 Ultra SE Shoes,Nike Air Max 2016,2017 Nike Air Max,Nike Air Max 90 Mid
Friend link:Nike Huarache Mens Shoes,Nike Air Jordan Sky High OG Shoes,Nike Air Max 1 Ultra SE Shoes,Nike Air Max 2016,2017 Nike Air Max,Nike Air Max 90 Mid