10.09.2009.

Savjesna Snježana ima ideju

Malo si pogledajte ove stranice

od nadležnih u upravi netko bi mogao pregledati vaše stranice i uvidjeti propuste koji stoje od kada je napravljena nova stranica gradske uprave. Konkretno radi se o GU za prostorno uređenje

snježana

10.09.2009.

Grič je nanovo uređen, ali...

Zakaj mora bit tak šlampavo?

evo, ulica Grič je nanovo uređena....i naravno da ni u njoj niti jedan šaht ili drugi poklopac nije u ravnini asfalta....kaj to stvarno mora biti tak šlampavo izvedeno? mislim, da meni tak naprave doma ne bi kune dobili.....

cestar

10.09.2009.

Do kada će Samobor biti plantaža ambrozije?

Tko je odgovoran za lijepo osjemenjivanje?

Nova gradska uprava nastavlja tradiciju dobrih običaja po kojima se grad uređuje samo u najužem centru, a sve ono što je par metara dalje ostaje zapušteno. Iza bivše Same, na šetalištu Uz mlinove rastu ogromne količine ambrozije koja je u punom cvatu, a neki primjerci su već i lijepo osjemenjeni kako bi se mogla uspješno razmnožavati. Po nekom zakonu se odogovrna pravna i fizička osoba u civiliziranom svijetu kažnjavaju zbog ovakvog nemara.

Alergija

10.09.2009.

Uspješno okončan projekt Informatičkog opismenjavanja osoba s invaliditetom

Kome računala, a kome nofci?

Danas je POU održana konferencija na kojoj je Udruga invalida prezentirala uspjšno okončan projekt Informatičkog opismenjavanja osoba s invaliditetom!

Pitam se koliko je taj projkt ustvari i bio uspješan? Mislim da se svi trebamo zapitati koliko je među polaznicima tečaja bilo pravih osoba s invaliditetom i tko su ti ljudi koji su polazili tečaj, te po kojem su se kriteriju birali polznici istog jer evidentno je da su tečaj večinom polazili rodbina i prijatelji članova izvršnog odbora udruge invalida dok mnogi članovi za koje je tečaj i bio namjenjen nije bilo mjesta. Zatim se postavlja pitanje kamo je točno utršeno 600 000,00 kn. koji su dobiveni za potrebe prjekta kao i računala koja su po završetku projekta u vlasništvu udruge. Kome su pripala ta računala i tko je sve podjelio novac od projekta za nepostojeće troškove. Ostaje za vidjeti hoće li sada članovi izvršnog odbora udruge na čelu sa gđom. Guštin sada kad više neće imati osobnog interesa ostati na čelu udruge ili će otići pod izlikom umora i bolesti,ali neka nam prije objasne gdje je 600 000,00 jer članovi udruge to zavrjeđuju znati! IZVRŠNI ODBOR JE TU ZBOG SVOJIH ČLANOVA. Osobe s invaliditetom moraju znati istinu! ZAVRJEĐUJU BAREM TOLIKO POŠTOVANJA!

Janko Matko

10.09.2009.

Riba smrdi od glave, ali se čisti od repa

Da radnik ne povjeruje...

Otvoreno pismo gradonačelniku!

Gosp. gradonačelniće prije tjedan dana slušao sam emisiju na Radio Samoboru u kojoj ste analizirali trenutnu komunalnu situaciju u Gradu Samoboru. U svezi s tim osvrnut ću se na neke dijelove Vašeg izlaganja.

O bivšem pročelniku za financije Gajšaku nije vrijedno puno pričati. Prvo ste ga pohvalili za njegov stručni rad, a sada ste ga prozvali za sve probleme glede proračuna za ovu godinu. O njegovom stručnom radu na mjestu predsjednika NO Komunalca moglo bi se puno toga pisati, ali ostvljam Vašem povjerenstvu da istraži njegov rad i rad direktora Marunice.

Što se tiče Komunalca, moram Vas upozoriti da je on tema svake nove vlasti koja pobijedi na izborima pa tako i ove sadašnje. Rekli ste da niste zadovoljni s radom Komunalca, ali da Komunalac ima stručnu osobu u liku direktora Marunice koji je začudo osoba od Vašeg povjenja. Da radnik ne povjeruje. Direktor Marunica je već dvije godine u Komunalcu i jedan je od glavnih krivaca ako Komunalac ne radi dobro.Ako rukovodioci ne rade dobro i zato im treba smanjiti plaću,tada opet odgovornost snosi direktor Marunica jer ih je on postavio na ta radna mjesta, naravno na zahtjev bivšeg gradonačelnika Filipca. Svima je dobrao znano kako je Filipec regrutirao svoje rukovodeće kadrove u Komunalcu (prvo podobnost pa onda malo sposobnosti). Naravno u tome mu je pmagao i dogradonačelnik Masten. I dok Vi gradonačelniče pričate o smanjenju plaća rukovodiocima, Marunica postavlja sebi novu podobnu pomoćnicu na izmišljeno radno mjesto, ali sa znatno većom plaćom. Sramota. Gsop. gradonačelniče o kakvom stečaju i likvidaciji Komunalca Vi pričate. Komunalac je star preko 55 godina i svašta je proživio.Komunalac čine radnici koji više manje savjesno obavljaju svoj posao. Ako se budete držali narodne poslovice "riba smrdi od glave, ali se čisti od repa", tada se ne piše dobro Komunalcu. Mislim da u Komunalcu prvo trebate čistiti od glave. Dobro razmislite o odlukama koje namjeravate provesti. U pitanju su mnogi radnici i njihove obitelji.

Želim Vam puno uspjeha u daljnjem radu i stojim Vam na raspolaganju.

S poštovanjem!

RADNIK

Napiši pismo

Malo si pogledajte ove stranice

Zakaj mora bit tak šlampavo?

Tko je odgovoran za lijepo osjemenjivanje?

Kome računala, a kome nofci?

Da radnik ne povjeruje...

Arhiva 2009

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002