02.12.2016.

Centar za odgoj i obrazovanje Lug proslavio 30 godina svojeg Odjela radnih aktivnosti

Postati svoje sudbine gospodari

Punih 30 godina rada svečano i veselo proslavili su na središnjoj svečanosti u petak, 2. prosinca, voditelji i korisnici Odjela radnih aktivnosti Centra za odgoj i obrazovanje Lug. Koliko i što sve rade pokazali su i dva dana prije uz prezentaciju kreativnih radionica keramike, lutkarstva, tkanja, izrade nakita i božićnih ukrasa, kojima se predstavljaju na prigodnim sajmovima tijekom godine.

Za veliku obljetnicu brojnim su gostima i uzvanicima opet pripremili bogat program uz pjesmu, ples, recitacije i svoje uratke, ali i novu predstavu – adaptaciju poznate pripovijetke Slavka Kolara Svoga tela gospodar, za koju su nagrađeni zasluženim burnim pljeskom publike.

Nazočne je na početku pozdravio zamjenik ravnatelja Centra Lug Krunoslav Perković, a o radu odjela, u koji na poludnevni boravak dolazi 50-ak korisnika s područja Samobora, Svete Nedelje, Zagreba i Jastrebarskog, govorila je njegova voditeljica Mira Piškulić. Blagotvorna radna terapija, kao i socijalna i psihološka pomoć, uz redovite obroke, stalnu brigu o njihovom zdravlju i organiziranju slobodnog vremena, koju im pružaju u Centru Lug, itekako su vidljivi u njihovom radu, a još vidljiviji su na licima ovih ljudi kojima život nije pružio puno izbora.

Ponosni na ostvareno, svi zajedno radosno i s voljom kroče u svaki novi radni dan, svladavajući vještine i izazove koji su pred njima.

M.K.

 
02.12.2016.

Poziv djeci i roditeljima

Okinčimo božićno drvce sa Svetim Nikolom!

Poziv djeci i roditeljima

Sveti Nikola će i ove godine, u subotu, 3. prosinca, posjetiti Samobor. Na glavni gradski trg stiže u 11 sati, kada će zajedno s djecom okititi božićno drvce.

Sveti Nikola će prigodnim slatkišima nagraditi djecu iz Waldorfskog dječjeg vrtića Neven, koja su ove godine marljivo izrađivala božićne ukrase, ali i sve ostale mališane koji će im doći pomoći kititi drvce.

Nakon veselog druženja, svi će se zajedno uputiti prema malom trgu kod pošte gdje ih očekuje još jedno drvce i šarene kuglice, djelo djece iz dječjih vrtića Izvor i Grigor Vitez.

Za radostan blagdanski ugođaj pobrinut će se Mali muzički atelje, ali i djeca i roditelji iz Waldorfskog vrtića koji će prodavati prigodne ukrase i čestitke.

Dočekajmo zajedno svetog Nikolu!

P.A.

 

Centar za odgoj i obrazovanje Lug proslavio 30 godina svojeg Odjela radnih aktivnosti

Poziv djeci i roditeljima

Arhiva 2016

2019

2018

2017

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002