13.10.2016.

Tradicionalni obilazak radova i dovršenih komunalnih i društvenih objekata Grada Samobora u povodu Dana Grada

Imalo se što za vidjeti

Zamjenici gradonačelnika Sanja Horvat Iveković i Željko Stanec, gradski vijećnici i pročelnici, predsjednici i članovi mjesnih odbora, ravnatelji i direktori gradskih ustanova i poduzeća, predstavnici udruga i medija, u tradicionalni obilazak dovršenih i izgrađenih komunalnih i društvenih objekata, kao i onih koji su još u izgradnji, krenuli su u četvrtak, 13. listopada, iz Vojarne Taborec.

U bivšoj vojarni pri završetku su radovi na uređenju Centra za mlade, zgrade Javne vatrogasne postrojbe, prostorija za rad udruga, uređuje se i novo igralište, koje će zimi biti pretvoreno u klizalište, a uz atletsku stazu niknut će svlačionice i sanitarni čvor za sve koji posjećuju taj mali sportski centar. Tek nešto malo dalje, na Gmajni, prema Mirnovcu, čija je glavna ulica u potpunosti rekonstruirana, već se naziru druge nove ulice i sva infrastruktura potrebna za buduće obiteljske kuće koje će tu niknuti.

U samom gradu dovršava se pješačko-biciklistička staza u Wirgesovoj, Šmidhenova je već gotova, radi se i u Gajevoj, kao i u Ulici Matice iseljenika prema Bobovici, gdje će biti izgrađen i rotor. Sve novouređene ulice prati i nova led rasvjeta, koja će dugoročno donijeti i znatne uštede za Grad.

Iz centra Samobora se, nakon obilaska nove dvorane pri OŠ Samobor, krenulo autobusom prema zapadnom dijelu Grada - Bregani, Otruševcu, pa preko Vrhovčaka na Hamor i dalje prema Smerovišću. I tamo se naveliko radilo: u Bregani Tržna ulica, i igralište OŠ Milana Langa, grade se novi društveni domovi u mjesnim odborima Otruševec i Vrhovčak, a u potpunosti je rekonstruirana i Ulica Gornji kraj.

Obilazak nije obuhvatio još gotovo 50-ak manjih gradilišta i radova koji su završeni ili se još odvijaju u mjesnim odborima i gradskim četvrtima, od Noršić Sela do Petkovog Brega, sve prema planovima i prijedlozima naših sugrađana, koji i nadalje na tribinama gradonačelnika mogu predočiti gradskoj upravi probleme koji ih muče, kao i želje za poboljšanje uvjeta života u svojoj lokalnoj zajednici.

Po svemu sudeći, u Samoboru će se i sljedeće godine raditi i graditi, no njegovo novo lice već se nazire.

M.K.

 
13.10.2016.

Vatrometni spektakl povodom Dana grada

Svi na autobusni kolodvor!

Vatrometni spektakl povodom Dana grada

U tjednu proslave koji obiluje događanjima, željno se očekuje vikend kada će nebo iznad Samobora uveličati vatromet u izvedbi Pirotehnike Mirnovec i pyroteamova iz Makedonije i Austrije.

Na prostoru oko novog Autobusnog kolodvora u Samoboru izmjenjivat će se tako poznati izvođači, a najviše će se veseliti najmlađi, koji će uživati u lunaparku svakog dana od 14:00 sati.

Program počinje u petak, 14. listopada nastupom Samoborske rock akademije u 19:30 sati, a potom će publiku zagrijati popularne Gazde.

U 22:00 sata predstavit će se pyroteam iz Makedonije i njihov vatromet "Ognometika".

I subota će proći u dobrom raspoloženju, kada nas od 21:00 sat zabavlja Dražen Zečić, a u 22:00 sata s nestrpljenjem očekujemo vatromet "Jost", pyroteama iz Austrije.

Posljednjeg dana 3. Samoborskih dana vatrometa, u sklopu proslave Dana grada, za nas sviraju„Mejaš“, a publiku će oduševiti najbolji od najboljih, pyroteam iz Hrvatske i njihov vatromet „Mirnovec pirotehnika“.

U 23:00 sata proglasit će se pobjednik ovogodišnjih Dana vatrometa, „Mejaši će se pobrinuti za zabavu do kasno u noć.

Doživite, osjetite i uživajte Samobor!

 
13.10.2016.

Proštenje u čast blaženom Alojziju Stepincu i izložba ručnih radova u društvenom domu u Kladju

Posveta omiljenom blaženiku

Proštenje u čast blaženom Alojziju Stepincu i izložba ručnih radova u društvenom domu u  Kladju

U nedjelju, 9. listopada, u Kladju, ispred male kapelice posvećene omiljenom blaženiku, održano je proštenje u čast blaženog Alojzija Stepinca. Misu je predvodio župnik vlč. Davor Štuljan.

Nakon mise u društvenom domu u Kladju otvorena je izložba ručnih radova članica Društva svetog Izidora Seljaka. Izloženi su radovi napravljeni našvavanjem, "križić tehnikom" na platnu. Najveći broj radova su izreke blaženog kardinala Alojzija Stepinca.

Nakon mise i razgledavanja izložbe nastavilo se druženje uz pun stol raznih delicija, koje su pripremile vrijedne žene iz Kladja.

R.L.

 

Tradicionalni obilazak radova i dovršenih komunalnih i društvenih objekata Grada Samobora u povodu Dana Grada

Vatrometni spektakl povodom Dana grada

Proštenje u čast blaženom Alojziju Stepincu i izložba ručnih radova u društvenom domu u Kladju

Arhiva 2016

2019

2018

2017

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002