05.09.2016.

Samoborska vinogradarsko vinarska udruga educira svoje članove

Kak se pripremit za berbu grožđa

Samoborska vinogradarsko vinarska udruga educira svoje članove

Samoborska vinogradarsko vinarska udruga za svoje članove, ali i sve ostale zainteresirane vinogradare i vinare, organizira u srijedu, 7. rujna, predavanje na temu "Pred berbu vina".

Predavač će na ovom skupu biti enolog Nenad Maslek, stalni stručni suradnik samoborske udruge.

Početak predavanja, koje će se održati u prostorijama udruge, Livadićeva 9, u Brenti, je u 19 sati, a nazočiti mogu, uz članove udruge, i svi ostali koji na ovaj način žele nadopuniti svoje znanje o vinogradarstvu i vinarstvu.

F.S.G.

 
05.09.2016.

Occupy X Fury Road

Biciklisti opet okupirali Slani Dol

Sve se u nedjelju, 4. rujna, ljubiteljima brdskog biciklizma poklopilo. Idealni vremenski uvjeti, dobro odabrane staze za vožnju, ali i za druženje i ugodan provod ljubitelja biciklizma. Organizacija ovog druženja bila je, po jubilarni 10. puta, u domeni BBK Krpelj iz Samobora, uz suorganizaciju Grada Samobora, Javne ustanove Park prirode Žumberak-Samoborsko gorje, Izletišta Gogo iz Slanog Dola, te mnogih drugih koji su se na bilo koji način uključili u ovu akciju.

Više od 300 biciklista krenulo je s Trga kralja Tomislava na put prema Slanom Dolu. Već kako je tko želio, mogao je odabrati rutu i težinu svoje vožnje. Explorer i Turist, 2x MTB te 1x cesta, bile su rute koje su zaista mogle zadovoljiti sve apetite ljubitelja brdskog biciklizma. Nije trebalo dugo da se dođe na Slani Dol, jer ipak se radilo o biciklistima kojima su ceste i sve ostale staze gotovo svakodnevna konzumacija kilometara. Mladi, oni nešto stariji i veterani u obje kategorije, muškoj i ženskoj, svi su bili na cilju.

A u Slanom Dolu dočekalo ih je lijepo i željeno okruženje. Umor je nadoknađen izuzetno kvalitetnim obrokom, koji su spremili domaćini i suorganizatori iz Izletiša Gogo. Majstorica kulinarstva Željka Bašić pobrinula se da nitko ne ostane gladan i da se potrošene kalorije u pedaliranju nadoknade slasnim zalogajem. Malo odmora, a onda uz band Tricikl lagano gibanje u zadanim ritmovima.

Sve se oduljilo pa su tako do kasnih popodnevnih sati sudionici ostali na Slanom Dolu. Koliki je uspjeh ove akcije, jasno govore riječi predsjednika BBK Krpelj, Hrvoja Vešligaja.

- Mislim da smo zaista uspjeli u svemu. Velik broj biciklista svih godišta, odlično druženje i svi ostali sadržaji bili su svima na korist. Ovo je jubilarno 10. druženje na Slanom Dolu. Počeli smo skromno, s malim brojem sudionika, a ovo danas zaista je nešto posebno. Vjerujem da možemo još više i bolje. No, pričekajmo sljedeću godinu. Moram zahvaliti svima koji su pomogli, jer nije lako napraviti nešto takvo za 300-tinjak ljudi. Ponosan sam na svoje suradnike iz kluba, ali i šire, jer smo, kako su svi manje-više naglasili, napravili dobar posao - rekao je Vešligaj.

F.S.G.

 
05.09.2016.

Počela je nova školska godina

Veselo uz besplatne udžbenike i novu dvoranu

Tmurno kišno vrijeme nije pokvarilo veselje i uzbuđenje djeci i roditeljima, koji su 5. rujna po prvi puta ušli u svoje škole i učionice i upoznali se sa svojim novim učiteljicama i učiteljima. Novu generaciju prvašića u 5 samoborskih osnovnih škola dočekali su besplatni novi udžbenici, koje je osigurao Grad Samobor, te vodiči za roditelje s adresama sportskih i kulturnih udruga, koje su im uručili gradski čelnici i djelatnici škola.

Najveselije je bilo u Osnovnoj školi Samobor, koja od ove školske godine ima i novu sportsku dvoranu, u kojoj su poseban doček učenicima prvih razreda uz pjesmu, ples i igrokaze priredili malo stariji kolege, a uspješno novo razdoblje u njihovim životima, puno zdravlja i veselja poželjeli su im ravnatelj škole Goran Ivan Matoš, gradonačelnik Krešo Beljak i njegovi zamjenici Sanja Horvat Iveković i Željko Stanec, te predsjednik Gradskog vijeća Grada Samobora Branimir Šiljak.

A kako bi im školski dani zaista protekli u bezbrižnom upijanju znanja i radosti druženja s novim prijateljima, možemo doprinijeti i svi mi tako da poštujemo novopostavljene prometne znakove i upozorenja na prilazima školama.

M.K.

 

Samoborska vinogradarsko vinarska udruga educira svoje članove

Occupy X Fury Road

Počela je nova školska godina

Arhiva 2016

2019

2018

2017

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002