01.06.2016.

Predavanje na temu Financiranje u malom poduzetništvu i obrtništvu

Samoborcima ide dobro i ne treba im nitko "pametovati"

Predavanje na temu Financiranje u malom poduzetništvu i obrtništvu

Unatoč vrlo slabom odazivu, u Maloj dvorani Galerije Prica, u sklopu Građanskog utorka, 31. svibnja predavanje na temu Financiranje u malom poduzetništvu i obrtništvu održao je stručnjak za financije Zoran Kureljušić.

Samoborski obrtnici i poduzetnici, očito, dobro poznaju problematiku pa im dodatna saznanja o financijama nisu potrebna ili su pak među onima koji rade od jutra do sutra kako bi uopće skrpali novac za preživljavanje pa ni nemaju, što se financija tiče, čime upravljati.

Što god da bilo, svi izgleda čuvaju ono što imaju, jer nesigurnost i neizvjesnost koje vladaju u državi sasvim sigurno nisu poticaj za ulaganja i druge financijske poduhvate.

Predavanje je organizirano u suradnji s Udrugom potrošača Samobora.

M.K.

 
01.06.2016.

Dodijeljene nagrade za 1. ALOHA nacionalno natjecanje u mentalnoj aritmetici

Uspješan "trening za mozak"

U Galeriji Prica 28. svibnja održana je svečana dodjela nagrada za 1. ALOHA nacionalno natjecanje u mentalnoj aritmetici, gdje su u okruženju dragocjenih zbirki i uz popratni zabavni program uručene nagrade djeci od četvrte do trinaeste godine. ALOHA Program predstavlja najbolju kombinaciju učenja i zabave, a natjecanje se održalo u tjednu od 9. do 16. svibnja diljem ALOHA centara u Hrvatskoj. Djeca su pokazala kako riješiti čak 70 kompleksnih aritmetičkih, tj. računskih operacija u samo pet minuta, koristeći abakus, najstariju poznatu napravu za računanje, koja je preteča današnjih kompjutora. Uz ALOHA trenere događanju su nazočile i dr.sc. Branka Novosel, stručna voditeljica ALOHA programa za Hrvatsku, te Rocio Martinez, koordinatorica za ALOHA Europu.

Među dobitnicima u čak deset kategorija posebno su se istaknuli Emil Goričanec (Čakovec), Kristina Vukušić (Split), Darian Dubravec (Zagreb), Neli Dubravec (Zagreb), Ruta Kubanović (Zagreb), Ema Sobočan (Čakovec), Nikola Oletić (Čakovec), Ema Derado (Split), Tamara Raljević (Pula) i Lovro Domotorffy Žibrat. Najbolje ALOHA trenerice su Vlasta Taradi (Čakovec) za predškolski uzrast i Maja Gunjača (Split) za školski uzrast.

- Posebno smo ponosni kada vidimo da djeca postižu iznimne rezultate u rješavanju zahtjevnih aritmetičkih zadataka. Uz ALOHA program postižu prije svega višu razinu pažnje i koncentracije, kapacitet pamćenja, analitičnosti, kreativnog i sekvencionalnog razmišljanja, ali i samopouzdanja, što je presudno za daljnji napredak, ne samo u učenju, već i u životu - istaknula je Branka Novosel.

ALOHA program u Hrvatskoj se provodi više od dvije godine, naziva se još i "trening za mozak", a specifičan je po svom cilju da od najranije životne dobi kod djece razvije njihov maksimalni potencijal i uspješno ih transformira u cjelokupnog sposobnog odraslog čovjeka.

A.S.

FOTO:

- Ana Subašić, Branka Novosel, Rocio Martinez i Petra Petrušić

- Dobitnici

O Programu

ALOHA Mental Arithmetic je program mentalnog razvoja za djecu u dobi od 4 do 13 godina, koji na zabavan način potiče razvoj njihovog mozga u ovom najvažnijem periodu. U programu ALOHA Mental Arithmetic djeca vježbaju mentalnu aritmetiku tako da koriste i vizualiziraju abakus, najstariju poznatu napravu za računanje, koja je preteča današnjih kompjutora. Na taj način velikom brzinom rješavaju mentalne operacije.

Rezultati programa vidljivi su već nakon šest mjeseci rada u programu ALOHA Mental Arithmetic. Djeca nauče bolje se koncentrirati i stoga brže uče i obavljaju svoje domaće zadaće te poboljšavaju sposobnost računanja i razvijaju sposobnost efikasnog rješavanja problema. Zato i slogan programa glasi: Stvaramo nove generacije uspješnih.

 

Predavanje na temu Financiranje u malom poduzetništvu i obrtništvu

Dodijeljene nagrade za 1. ALOHA nacionalno natjecanje u mentalnoj aritmetici

Arhiva 2016

2019

2018

2017

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002