30.09.2016.

Putopisno predavanje Jadranka i Roča Stilinovića u Gradskoj knjižnici Samobor

Ostvarili želju i posjetili Brazil

Putopisno predavanje Jadranka i Roča Stilinovića u Gradskoj knjižnici Samobor

Ovogodišnje Olimpijske igre u Brazilu potaknule su Jadranka Stilinovića da ostvari svoju dugogodišnju želju i posjeti Brazil i čuveni Rio de Janeiro. 73-godišnji Jadranko na put je poveo i svog 19-godišnjeg unuka Roča, a svoja iskustva i doživljaje iz Brazila djed i unuk podijelili su s brojnim posjetiteljima Gradske knjižnice u četvrtak, 29. rujna, kojima su slikom i riječju iz svojeg kuta predstavili ovu daleku i egzotičnu zemlju.

Siječanjska rijeka (na portugalskom Rio de Janeiro) u kolovozu, kako su prigodno nazvali svoje predavanje, približila nam je tako najpoznatije brazilske vedute, poput Copacabane, Glave šećera, Maracane, Nacionalnog parka Tijuca, kao i ugođaj za vrijeme održavanja Olimpijade.

M.K.

 
30.09.2016.

Projekt ″Designing Dialogue″ - sastanak mladih i donositelja odluka u Svetoj Nedelji

Pokrenuti lokalnu strategiju djelovanja za mlade

Projekt ″Designing Dialogue″ - sastanak mladih i donositelja odluka u Svetoj Nedelji

U okviru projekta ″Designing Dialogue″ strukturirani dijalog mladih i donositelja odluka, koji je finaciran od strane EU kroz program Erasmus+, 21. je rujna na Trgu Ante Starčevića održan javni event.

Svi sudionici projekta ″Designing Dialogue″, mladi i donositelji odluka iz Rumunjske, Španjolske, Turske i Hrvatske okupili su se na gradskom trgu u Svetoj Nedelji kako bi prezentirali svoj dosadašnji rad i model dijaloga kojeg su kreirali, a temeljem kojeg će Grad Sveta Nedelja pokrenuti proces donošenja lokalne strategije djelovanja za mlade.

Ispred Grada Svete Nedelje u svojstvu donositelja odluka javnom eventu su prisustvovali predsjednik Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje Dragutin Vinovrški Pentek, gradonačelnik grada Svete Nedelje Drago Prahin, zamjenici gradonačelnika Damir Halužan i Ivica Pavlić, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Biserka Delač sa suradnicima te direktorica Turističke zajednice grada Svete Nedelje Renata Vlahović.

Poseban gost javnog eventa bio je hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Davor Ivo Stier. Davor Ivo Stier zaželio je svima dobrodošlicu u Hrvatsku i Grad Svetu Nedelju, predstavio se sudionicima te im predstavio ulogu Europske Unije i izazove s kojima se ona danas suočava. Također je naznačio i mjere i programe kao što je i Erasmus+ koji se provode kako bi se poboljšao položaj mladih u Europoskoj Uniji i smanjio jaz između razvijenijih i manje razvijenih regija te naznačio da EU u području mladih posebno ulaže napore u jačanje kohezije između zemalja članica, čemu upravo doprinosi i ovaj Erasmus+ program.

Kreirani model dijaloga sudionici su podijelili u 4 koraka (identifikacija, definiranje projekta i planiranje, implementacija te evaluacija), a isti su prezentirali po jedan predstavnik iz svake zemlje iz Hrvatske Matej Anić Matić, iz Rumunjske Emilian Ghelase, iz Španjolske Inmaculada Bautista, a iz Turske Metin Savural.

Donositelji odluka ispred Grada Svete Nedelje pozdravili su predloženi model dijaloga kao model koji će se moći implementirati u proces donošenja odluka od interesa za mlade u Gradu Sveta Nedelja.

U četvrtak, 22. rujna, sudionici su, u organizaciji Turističke zajednice Grada Svete Nedelje, posjetili tvrtku Rimac Automobili, a ostatak dana proveli u Rakitju, u Kampu Zagreb, gdje su snimali video koji će se koristiti u svrhu desiminacije cijelog projekta. Uz video izradit će se i brošura koja će se dostaviti donositeljima odluka u Hrvatskoj, Rumunjskoj, Španjolskoj i Turskoj.

S petkom, 23. rujna, završila je glavna aktivnost na projektu ″Designing Dialogue″ te sad predstoji faza diseminacije projektnih rezultata.

Sudionici iz partnerskih zemalja Španjolske, Turske i Rumunjske vratili su se u svoje zemlje s novim životnim iskustvom, obogaćeni novim informacijama, prepuni dojmova i novih prijateljstava.

Martina Fabijan

 
30.09.2016.

Otvoren natječaj za stipendije Zagrebačke županije za učenike i studente

Osigurano 2.350.000 kuna

Otvoren natječaj za stipendije Zagrebačke županije za učenike i studente

Zagrebačka županija raspisala je natječaj za dodjelu stipendija za školsku/akademsku godinu 2016./2017. za učenike i studente s prebivalištem na području Zagrebačke županije. Natječaj je otvoren do 14. listopada 2016. godine. U ovoj školskoj godini Zagrebačka županija će dodijeliti 50 novih stipendija i to 30 za učenike te 20 za studente. Za 50 novih stipendista te stipendiste koji nastavljaju redovno školovanje u školskoj godini 2016./2017. Zagrebačka županija je osigurala 2.350.000 kuna.

Od 30 stipendija za učenike, prema kriteriju izvrsnosti dodijelit će se 10 stipendija, od toga 3 za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju dodijelit će se 20 stipendija za učenike, od čega 10 za deficitarna zanimanja kao što su pediker, kuhar, slastičar, elektroinstalater, elektromehaničar, strojobravar, bravar, limar, alatničar, tokar, tapetar, stolar, instalater grijanja i klimatizacije, vodoinstalater, plinoinstalater, mesar, kemijski čistač, fasader, staklar, krojač, galanterist, elektroničar-mehaničar, armirač, tesar, monter suhe gradnje, zidar, pekar, podopolagač, zlatar, krovopokrivač i izolater. Od 20 stipendija za studente prema kriteriju izvrsnosti dodijelit će se do 10 stipendija, od toga najviše 3 stipendije za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju dodijelit će se do 10 stipendija.

Kao i prošle godine, stipendije se dodjeljuju za 12 mjeseci, a mjesečno iznose 500 kuna za učenike i 1.000 kuna za studente. Prijedlog liste kandidata za dodjelu stipendija objavit će se na oglasnim pločama svih gradova i općina u Zagrebačkoj županiji u roku od 45 dana od isteka roka za podnošenje prijava te na internet stranici Zagrebačke županije.

Prijaviti se može do 14. listopada, a prijave se dostavljaju u Zagrebačku županiju, poštom na adresu Ulica grada Vukovara 72/V, p.p. 974, 10001 Zagreb, u zatvorenim omotnicama s naznakom ″Za natječaj za dodjelu stipendija″ ili osobno u Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Zagrebačke županije (Zagreb, Ulica Ivana Lučića 2a/VI, soba 13) radnim danom od 9:00 do 13:00 sati. Tekst natječaja i prijavni obrazac možete pronaći ovdje, a više informacija može se dobiti na broj telefona 01/6009-462.

M.B.

 

Putopisno predavanje Jadranka i Roča Stilinovića u Gradskoj knjižnici Samobor

Projekt ″Designing Dialogue″ - sastanak mladih i donositelja odluka u Svetoj Nedelji

Otvoren natječaj za stipendije Zagrebačke županije za učenike i studente

Arhiva 2016

2019

2018

2017

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002