08.07.2016.

Samobor je ovog ljeta veliko gradilište

Zida se, kopa, asfaltira i rekonstruira

Samobor i ove godine izdvaja znatna sredstva za izgradnju novih objekata i uređenje komunalne infrastrukture. U tijeku su radovi vrijedni više od 30 milijuna kuna.

Među najvećim investicijama je izgradnja Centra za mlade, vrijednog gotovo 5 milijuna kuna te zgrade Javne vatrogasne postrojbe, vrijedne više od 3 milijuna kuna. Oba projekta provode se na prostoru bivše vojarne, koja je posljednjih godina revitalizirana, a gotovo sve zgrade stavljene su u funkciju.

U završnoj fazi je i izgradnja nove sportske dvorane kod Osnovne škole Samobor, vrijedne 10 milijuna kuna, koja će spremna dočekati novu generaciju učenika početkom školske godine u rujnu.

Radi se i na izgradnji i uređenju prometnica, a ukupno ulaganje iznosi više od 15 milijuna kuna. Tako su u tijeku radovi na potpunoj rekonstrukciji ulica Gornji kraj i Ljudevita Šmidhena te Mirnovečke ulice.

Uskoro kreće i rekonstrukcija Ulice Matice iseljenika prema Bobovici, koja uključuje izgradnju kružnog toka.

Uz to, radi se cijeli niz manjih komunalnih radova na uređenju prometnica te na izgradnji i uređenju pješačkih staza.

U cilju daljnjeg razvoja gradskog područja, Grad Samobor krenuo je i u izgradnju prometne mreže uz Ulicu Ise Velikanovića i Mirnovečku ulicu, na takozvanoj Gmajni.

Uređenjem prometne mreže dat će se dodatna vrijednost ovoj građevinskoj zoni, koja je u potpunosti povezana s centrom grada, a u neposrednoj blizini nalaze se škola, vrtić i brojni novi sadržaji na prostoru bivše vojarne.

I ove godine sredstva se izdvajaju za sanaciju šteta uzrokovanih elementarnim nepogodama. Tako se radi na sanaciji klizišta u naselju Braslovje, sanaciji mosta u Rakovom Potoku, a radi se i na ishođenju projektnog rješenja za sanaciju mosta prema naselju Kršlini, koji je posljednjih godina pretrpio velike štete uzrokovane poplavama.

Dio sredstava i ove se godine ulaže u obnavljanje zgrada škola i dječjih vrtića, a u tijeku je i izgradnja dvaju društvenih domova, na Vrhovčaku i Otruševcu, te uređenje društvenih domova u nekoliko naselja.

Na radost mališana, uskoro kreće i potpuna rekonstrukcija dječjeg igrališta u Južnom naselju, jednog od najposjećenijih igrališta u gradu.

P.A.

 
08.07.2016.

Zagrebačka županija osigurala novac za ljetovanje djece iz Ukrajine

U Selcu će barem malo zaboraviti na sve teškoće

Zagrebačka županija osigurala novac za ljetovanje djece iz Ukrajine

Zagrebačka županija i ove je godine prihvatila inicijativu veleposlanika Ukrajine u Republici Hrvatskoj Oleksandra Levčenka te je osigurala 72.450 kuna za ljetovanje na Jadranu djece poginulih branitelja i izbjeglica iz ratom zahvaćenog istočnog dijela Ukrajine, trenutno izbjeglih u Kijevsku oblast. Djeca će od 1. do 10. rujna 2016. godine boraviti u Selcu u Primorsko-goranskoj županiji.

Uz financijsku potporu Zagrebačke županije u iznosu od 100.000 kuna, djeca iz Ukrajine boravila su i prošle godine tijekom kolovoza na otoku Lošinju, u Dječjem odmaralištu u Nerezinama.

Inače, u travnju 2015. godine Zagrebačka i Splitsko-dalmatinska županija odazvale su se apelu Skupštine Kijevske oblasne državne administracije te su putem Crvenog križa Splitsko-dalmatinske županije, a u suradnji s Nacionalnim društvom Crvenog križa Republike Hrvatske, uputile donaciju humanitarne pomoći Ukrajini. Zagrebačka županija za tu namjenu je osigurala 100.000 kuna.

Inače, Zagrebačka županija i ukrajinska kijevska regija već duži niz godina njeguju prijateljske odnose, a u ožujku 2013. godine potpisan je i Program gospodarske, znanstveno-tehničke i kulturne suradnje između Kijevske oblasne državne administracije Ukrajine i Zagrebačke županije.

M.B.

 

Samobor je ovog ljeta veliko gradilište

Zagrebačka županija osigurala novac za ljetovanje djece iz Ukrajine

Arhiva 2016

2019

2018

2017

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002