03.10.2011.

Gradonačelnik Krešo Beljak odgovara na neke "postove"

Budite gradonačelnik na 15 dana!

Čitajući pisma i reagiranja te komentare na Vašoj stranici čini se da je relativno lako razlučiti autore čiji tekstovi su dio običajene opozicijske strategije od onih čiji su tekstovi, recimo to tako, dobronamjerna kritika. Prvi svakako prevladavaju i ja im pravo da pišu što žele ne namjeravam osporavati.

Ipak, upornost pisanja anonimnog (ili –ih) autora koji se potpisuje(-u) “razočarani student” i “samoborski poskok” navela me na pomisao da se možda ipak ne radi o nekome čiji je jedini interes provokacija. Možda ipak spomenuti piše iz ljubavi prema Samoboru a ne iz mržnje prema aktualnoj vlasti, možda ipak njegove ideje i teorije nisu provokacije nego ozbiljni, promišljanja vrijedni prijedlozi.

Kako nemam vremena ni prostora odgovarati na “postove”, objašnjavati pravo stanje stvari i zakonske mogućnosti ili ovlasti lokane uprave a nemam ni namjeru pravdati se pred (često i ozbiljnim)optužbama gore spomenutog autora, spreman sam napraviti nešto drugo.

Predlažem mladom gospodinu da doslovce “preuzme” ulogu gradonačelnika Grada Samobora, na recimo 15 dana odnosno na vrijeme za koje sam misli da je dovoljno da donese uredbe kojima će riješiti probleme o kojima piše i za koje me proziva. Ja ću ih sve, kako god ih on napiše ili predloži potpisati uz uvjet, da naravno budu u skladu sa zakonima i propisima. Pozivam ga da bude uz mene cijelo moje radno vrijeme, na svim sastancima i svim događanjima, kolegijima, skupštinama i koordinacijama.

Obečajem da ću se držati zadane riječi i da ću poštivati dugoročno sve njegove odluke i akte vezane uz “stiskanje” i “rješavanje” pojedinih često spominjanih poduzetnika i da ću mu kao pomoć pri donošenju odluka staviti na raspolaganje kompletnu pravnu službu i sve što mu uz to zatreba.

Ali isto tako, očekujem da će nakon toga o ostvarenom i mogućnostima ostvarivanjanja svojih ideja i prijedloga korektno izvjestiti i čitatelje ovog portala te tiskovnog izdanja “Glasnika”.

Do mene se može doći svakog ponedjeljka između 15:00 i 17:30 bez ikakve najave ili bilo koji drugi dan po predhodnoj telefonskoj najavi na broj 091-3838-583 pa ga pozivam da čim prije dođe ili se javi kako bismo se dogovorili kada počinjemo.

Eventualni izostanak odgovora na ovaj moj prijedlog, bila bi samo potvrda da je moja procjena bila pogrešna te da iza spomenutih pseudonima stoji netko vjerojatno jako dobro poznat svim čitateljima ovog portala i netko kome je namjera pisanja sve samo ne dobra.

Krešo Beljak

Napiši pismo

Budite gradonačelnik na 15 dana!

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002