15.07.2011.

Priopćenje za medije Hrvatske socijalno-liberalne stranke uz sjednicu Gradskog vijeća Grada Samobora

Niste vi ništa sanirali!

Nakon jučerašnje sjednice Gradskog vijeća Grada Samobora osjećamo svoju obvezu obavijestiti naše Samoborce o jednoj inicijativi koju je pokrenuo HSLS Samobor, prijedlogu za imenovanje Ulice Vlade Gotovca u Samoboru i iznijeti naš osvrt na izvješće Državne revizije o financijskom poslovanju Grada Samobora u 2010. godini.

Klub vijećnika HSLS-a tijekom Aktualnog sata objavio je javno prijedlog a naknadno i uputili u službenu proceduru prijedlog o imenovanju ulice Vlade Gotovca u Samoboru i to za jednu od ulica koje su u neposrednom okruženju bivše vojarne Taborec kao jednu simboličnu poveznicu na legendarni govor koji je Vlado Gotovac održao 30. kolovoza 1991. godine ispred komande tadašnje V. vojne oblasti u Zagrebu ali i imajući u vidu veličinu i baštinu u kulturnom i političkom pogledu koju nam je ostavio Vlado Gotovac. Naš prijedlog izazvao je pozitivne reakcije apsolutno svih, neovisno o stranačkoj pripadnosti i tijekom procedure koja je pokrenuta obaviti će se više konzultacija o kojoj će se točno ulici raditi, da li o jednom dijelu Mirnovečke ulice uz vojarnu kako smo predložili ili nekom drugom rješenju.

Hrvatska socijalno-liberalna stranka Ogranak Samobor izražava svoju zabrinutost nalazom Državne revizije o financijskom poslovanju Grada Samobora u 2010. godini koji je dobio uvjetni prolaz. Nalaz Državne revizije pokazuje ono o čemu smo mi, gradski vijećnici HSLS-a Samobor upozoravali vladajuće iz koalicije HSS-SDP-HNS u više navrata: potrebne su sustavne mjere štednje kako bi se trenutno neuravnotežen proračun Grada Samobora doveo u ravnotežu.

Zabrinjava da je pored minusa od preko 9 milijuna kuna koji je prenesen iz 2010. u 2011. godinu pristiglo i više od 9 milijuna kuna dospjelih a neplaćenih obveza Grada Samobora što se nikad ranije nije dogodilo.

Odgovorno tvrdimo da je u trenutku kada je nova gradska uprava preuzela upravljanje Samoborom nakon loklanih izbora održanih u svibnju 2009. stanje gradske riznice bilo u dobroj situaciji a podsjećamo i na 13 milijuna kuna koje je tadašnja gradska uprava rezervirala na račun Trgovačkog društva „Komunalac“. Najbolji odgovor na insinuacije koje su se pojavile u nekim medijima kako je citiram „sadašnja gradska uprava sanirala dugove bivše“ je činjenica da je gradska uprava u mandatu od 2005. - 2009. vratila ni više ni manje nego 19.216.209 kuna kreditnih obveza gradske uprave iz mandata 2001. - 2005., pa će biti interesantno vidjeti usporedbu stanja kreditnih obveza Grada Samobora na 1.6.2005, 1.6.2009 i pola mandata ove garnitura na 1.6.2011.

Na kraju apeliramo na vladajuće da u što kraćem roku prema naputku Državne revizije Prijedlog mjera za pokriće manjka.

dr Linda Rossini Gajšak Predsjednica HSLS Ogranak Samobor

15.07.2011.

Traže ostavke Kožića i Mikuljana

Još je samo trebao izgubiti parnice

Nakon Husarića (HSS) nedavno privedenog i Branke Pavošević (HDZ) blagajnice Ive Sanadera otvara se jednostavno pitanje „Koliko još osoba (vijećnika) treba privesti iz Zagrebačke županije da bi bilo jasno da se tamo doista nešto krupno (kriminalno) događa“?

Zna li itko gdje, kada i kojim argumentima je župan Stjepan Kožić demantirao navode iz kaznene prijave po kojoj se sumnjiči za poticanje drugih na počinjenje kaznenog djela i zlouporabu službenog položaja i ovlasti. Argumenti u prilog kaznenoj prijavi (preslici dokumenata) su toliko nedvojbeni da ih je nemoguće osporiti. Isto vrijedi i za predsjednika skupštine Zagrebačke županije koji koristeći se svojom političkom pozicijom i utjecajem (školski primjer sukoba interesa) sebi i drugima već godinama osigurava milijunske zarade….. i gdje je to i kada ovaj HDZ-ov čistunac osporio???

Da je župan Stjepan Kožić podnio neku privatnu tužbu protiv podnositelja kaznene prijave je točno što se vidi i na WEB stanicama SU-a, no navodi koje iznosi u svojoj tužbi su doista smiješni, jer gledajući onu snimku na koju se poziva prije bi se moglo kazati da je na razini vrtića. Jasno je pticama na grani da su u Zagrebačkoj županiji uhvaćeni na djelu neki članovi HDZ-a i HSS-a koji su se baš lijepo udružili kako bi mogli lakše dijeliti svoj plijen…. To što im se ispriječio tamo neki mali SU moglo bi biti nepremostiva prepreka za sve njih umiješane u „ne/časne“ rabote mjerene desetinama milijuna kuna.

Prethodni gradonačelnik Masten je pak posebno zanimljiv,… nigdje ne demantira postojanje sukoba interesa već jeftinim trikovima pokušava skrenuti pozornost na nebitne stvari…. Tipa pa bilo je sve po Zakonu o Javnoj nabavi,.. ili biser kako je Mikuljan za grad dobio neke velike sporove… a što je trebao raditi ??? Zar mu je posao bio da ih izgubi ????

Kakve sve to uopće ima veze sa činjenicom da je isti u sukobu interesa??? Dakle što god da je radio, radio je u sukobu interesa što u Hrvatskoj nije dozvoljeno…… dakle neprihvatljivo je u svakom pogledu, a posebno kada to radi i kao predsjednik skupštine. Smjenjivanje istog je bio minimum u kontekstu pokazivanja političke odgovornosti HDZ-a, a glede one druge će valjda svoj konačni sud dati i institucije pravne države. Poglavlje 23 jest zatvoreno no to ne znači da se može nastaviti sa starom praksom…. Ili ipak može??!! Bilo bi zaniomljivo vidjeti čiji je odvjetnički ured zastupao Samobor prije Mikuljana, jer vidimo da je perjanicu iz HDZ-a samo zamijenio netko iz HSS-a…. dakle opet isto.

Bilo bi zanimljivo čuti od gospodina Mastena da li je u njegovoj sadašnjoj tvrtci angažiran odvjetnički ured Mikuljan, i ako jest koliko su mu za navedene usluge do sada platili???

Iva I.

Napiši pismo

Niste vi ništa sanirali!

Još je samo trebao izgubiti parnice

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002