07.02.2011.

Odgovor ravnateljici Parka prirode Žumberak - Samoborsko gorje

Neće proći teror ucjena otkazima!

Uvažena gospođo,

činjenice koje sam iznio u kolumni Vi u svojem odgovoru, uz silno velik uloženi trud, ničime niste demantirali. Dapače, samo ste potvrdili da Javna ustanova Park prirode ima mnoštvo znanstvenih radova, ali nerealiziranih na terenu za dobrobit održanja života ovdašnjih ljudi i održanje raznolikosti flore i faune. Sve što ste naveli više priliči znanstvenoj instituciji, a ne radu Parka prirode. Prema tome, nemate nikakvih valjanih argumenata za tužbu. Ali, ako i pokrenete sudski spor, koji će vjerojatno trajati barem tri godine koliko traje Vaš mandat (ako Vas nova politička garnitura ne pomete), imat ću (ako ne otiđem u vječnost) sasvim dovoljno svjedoka iz Vaše ustanove koji će potvrditi istinitost moje tvrdnje. Jer, ovaj teror ucjena otkazima, kojega ste nametnuli nakon moje kolumne, a time i egzistencije uposlenicima, ukoliko se djelatnici Javne ustanove nastave družiti s mojom malenkošću, bit će završen. Nakon završenog sudskog spora, ako ga bude, a kojeg nikako ne mogu izgubiti, moj odštetni zahtjev će biti da uprava Parka prirode o svom trošku nabavi prikladan stroj i počne čišćenje zaraštenih livada i spašavanja cijelog krajobraza. Kad netko u današnje vrijeme svojim djelatnicima prijeti otkazom, to govori o osobi sklonoj obračunavati se argumentom snage, a ne snagom argumenata. Vaš odgovor bio bi puno konkretniji da ste se držali one stare latinske poslovice Sine irae et studio.

Informacije radi, mogu Vam priopćiti kako se, prema informacijama kojima raspolažem (iz dobro obaviještenih krugova), Vaš poslodavac u nadležnom ministarstvu zainteresirao o (ne)radu u Javnoj ustanovi Park prirode Žumberak - Samoborsko gorje. Nadam se da njima nećete moći prijetiti otkazima i druženju s onima s kojima oni žele.

Na kraju, priznajem svoju veliku pogrešku. Mislio sam da svi vole moj zavičaj Žumberak kao ja. Imam sasvim dovoljno godina i životnog iskustva da sam do sada konačno mogao naučiti da neki žive za Žumberak, a drugi žive od Žumberka.

Mile Vranešić

Napiši pismo

Neće proći teror ucjena otkazima!

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002