18.12.2008.

Stezanje i rastezanje remena

Prvo ga zgaziš, pa ga onda pogledaš!

Dragi sugradani nije mi jasno kako to kada je g. Sanader najavio stezanje nekakvog remena, naš gradonačelnik kaže kako će svi Samoborci sljedeće godine biti u profitu 4%??? Tko tu koga zajebava, kako da mi gradani budemo u profitu kada ćemo uskoro automobile parkirati u Zagrebu jer će nam iza kina biti autobusni kolodvor, a dobro nam je poznato da ako hoćeš autobusom u Zagreb prvo moraš na bankomat...

Još jedna stvar, nije mi jasno čemu služi onaj ogromni bor što su ga postavili ispred Fine??

Sada moraš zgazit nekog na zebri da bi vidio dali ti dolazi netko iz tog smjera!

Strašno!

Igor

18.12.2008.

Konačno i pismo jednog prvoborca!

HDZ i dalje vara hrvatske branitelje!

Poštovani branitelji!

Kao predsjednik Savjeta za branitelje i Domovinski rat, imam obavezu reagirati na poteze trenutačne vlade vezane na probleme kojima se suočavamo u posljednih nekoliko mjeseci.

Nažalost za sve nas, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadali, svjedočimo novoj manipulaciji HDZ-a sa braniteljima koji su svoje živote, dijelove tijela i zdravlje ugradili u temelje države. Gledaju nas “vrli” političari HDZ-a zaduženi za našu populaciju i bezočno lažu.

Razlog zbog kojeg se naizgled zakašnjelo očitujem na ove “akcije” trenutačne vlade i ministrice Kosor, je želja da se uvjerim u dobronamjernost i ozbiljnost poduzetih mjera. Naime, u zadnje vrijeme je na djelu politika HDZ-a “piškiću - kakiću”: jedan dan odluka, sutradan njezin demanti. Ova vlada prema nama ratnicima – braniteljima nema dobrih namjera. Sve je to manipulacija i prizemno prikupljanje političkih bodova od Rive na ovamo – već viđeno nebrojeno puta.

Oprostite gđo Kosor, Vaše zadnje aktivnosti vrijeđaju nas i kao Branitelje i kao osobe. Bahato ste ignorirali prijedlog za otvaranje Registra Branitelja, za javnost navodeći da bi to dovelo do diskriminacije Domovinskog rata. Takva neodgovorna politika dovela je do brojke od preko 500.000 Branitelja. Zbog uskog stranačkog interesa, mi danas nemamo heroje, ne znamo tko kao parazit nezakonito koristi naša prava i zasluge. Građani se s pravom ljute na takvu politiku, jer na kraju krajeva, njihov novac ide umjesto na zdravstvo, školstvo i mirovine, najgorim ratnim profiterima. I sad, kao da to nije dovoljno, imamo nove probleme koje trenutačna vlada gura “pod tepih”:

Prvo: Akcija “Dijagnoza I i II”

USKOK je nedvojbeno utvrdio kriminal i njegove sudionike, a ministrica Kosor instaliranjem političkog povjerenstva zaustavlja objavljivanje rezultata. (O tome piše Jasna Babić u Slobodnoj Dalmaciji 2. 10. 2008.) Izgleda da u Hrvatskoj baš nitko, uključujući Predsjednika i zapovjednika Hrvatske vojske, osim ministrice Kosor, nema pravo znati ništa što je vezano na problematiku Registra Branitelja. Ona te stavove opravdava time da bi time mogla nastati hajka na ljude koji su osumnjičeni da su sudjelovali u kriminalu. I to kakvom kriminalu: ratnom profiterstvu!!! Nadamo se da će novi ministar unutrašnjih poslova i novi ravnatelj policije na tragu svojih inauguracijskih izjava, neće dozvoliti politici miješanje u rad policije. Imati će bezrezervnu podršku svih istinskih branitelja ma kojoj udruzi, političkom ili vjerskom uvjerenju pripadali.

Drugo: Igre oko dionica Branitelja

Do prije dva, tri mjeseca nismo mogli “živjeti” od tribina (bila je i u Samoboru) o tome kako branitelji ne smiju prodati svoje dionice, jer bi time uništili Braniteljski fond. Isti ti ljudi, opet na čelu sa ministricom Kosor, odjedamput su sve snage uprli da ih prodamo! Pod krinkom zakonitosti braniteljski predstavnici izabranim ključem podobnosti, izglasali su ono što trenutačno Vladi odgovara. Prodali su dionice od strateške važnosti za Hrvatsku, što je apsurd! Oni koji su se borili za našu državu, sada su predvodnici prodaje njene imovine.

Koliko je ova HDZ-ova vlada neprincipijelna, vidimo od samog dolaska na vlast. Sjetimo se Rive, ZERP-a, brodogradilišta, stajališta o sigurnosti u državi, smjeni ministra tjedan dana nakon što u Saboru tvrdi da je situacija u Hrvatskoj gotovo idilična, itd. Zašto bi onda Vlada prema nama braniteljima vodila drugačiju politiku?

Nadam se poštovani kolege Branitelji, da ćemo na slijedećim izborima biti pametniji i za naše predstavnike izabrati ljude koji su izašli iz naših redova. Oni moraju biti neupitnog ratnog puta i čistih ruku, bez obzira na činove. Nacionalni osjećaji ne smiju se koristiti za potrebe dnevnog politikantsva!

Pukovnik u mirovini, Vinko Kovačić

Predsjednik Savjeta za branitelje i Domovinski rat GO SDP Samobor

Predsjednik Savjeta za branitelje i Domovinski rat GO SDP Samobor Vinko Kovačić, pukovnik u mirovini

18.12.2008.

Osvrt na organizaciju zimovanja DV Grigor Vitez

Razočarana sam kao majka, a o tuzi djeteta i ne pitajte!

Moje djete je polaznik navedenog dječjeg vrtića predškolske skupine.Kao i svake godine organizira se zimovanje i tu nastaje problem. Nakon što su tete djeci napričale sve najljepše, nakon što su oni zaista dobili volju ići, a mi odlučili izdvojiti ne baš mala sredstva za zimovanje samo da bi oni bili sretni dobili smo "pljusku" od ravnateljice da za 5-tero djece iz Preradovićeve nema tete ili nema mjesta. Navodno je u istoj kaši još petero mališana iz Perkovčeve. Točan razlog iz kojeg njih 10 ne može ići na zimovanje ne znamo.Očito je netko napravio propust, jer grupe su po 10-tero djece i jedna teta.Iz toga proizlazi da ih ima točno za još jednu grupu. U jednoj varijanti vrtić ne može dati još jednu tetu, u drugoj nema više mjesta u hotelu.

Koji god bio razlog žalosno je da u vrtiću našu djecu uče o pravima djece a onda ta ista prava ne poštuju. Po kojem to pravu dio djece ide na zimovanje, a drugi ne. Kako da ja svom 6-godišnjem sinu objasnim da za njega nema mjesta, a za njih 30 ili vjerojatno i više ima. Kako uopće u životu očekivati neku pravdu kad nepravda počinje već u vrtiću a kao oni su stručnjaci za odgoj.Ako vrtić ne može osigurai zimovanje za sve koji su se prijavili onda je bolje da se to i ne radi jer ovako je ostalo 10 tužnih mališana kojima nije jasno u čemu je stvar, a kako bi im i bilo kad ni nama njihovim roditeljima mnogo toga nije jasno.

Razočarana majka i tužno dijete

Tanja

Napiši pismo

Prvo ga zgaziš, pa ga onda pogledaš!

HDZ i dalje vara hrvatske branitelje!

Razočarana sam kao majka, a o tuzi djeteta i ne pitajte!

Arhiva 2008

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2007

2006

2005

2004

2003

2002