09.06.2008.

Zašto mi je pobrisana tema?

Vidim ja, cenzura radi!

Svaka čast, vidim da cenzura radi i na vašem portalu

Zašto je pobrisana tema "Krenulo nam je"??

Zlatko C.

Ništa nije "pobrisano", već je spremljeno u arhivu, gdje je dostupna i dalje.

A baš je provokativna...

Urednik

09.06.2008.

Proračun bi se lijepo mogao popuniti

Nepropisno do Mercatora

Ovo pitanje sam postavila i gradonačelniku Grada Samborora i TC Mercator.

Može li se nešto učiniti s nepropisno parkiranim automobilima ispred ulaza u Mercator? Automobili su parkirani po cesti i nogostupu. Parkiram obavezeno na za to predivđenom mjestu, uzmem dijete i kolica i tada počinje privi dio avanture kupovine. kada i to obavim zaobilazeći automobile parkirane na cesti sada treba izaći s parkirališta. Ti bezobranici zakrče sve i pogled na cestu pa je pravo čudo da se tamo auti ne razbijaju kao u lošim akcijskim filmovima.

Zna li to koliko bi se proračun punio samo kaznama za nepropisno parkiranje samo ispred Mercatora. Samoborski pauk ne bi morao kružiti uskim samoborskim uličicama tražeći aute ispred zagrada parkirane nedozvoljeno. Samo u jednom danu zarada bi im bila veća nego što novaca poberu cijeli mjesec!

Dora

09.06.2008.

Kad škola nema novca za sapun

Sramim se ovakve države!

Sramim se živjeti u državi u kojoj se milijarde kuna poklanja razno-raznim tajkunima, otpisuju se dugovi odabranima, grade se stadioni da bi se isti mogli rušit, a moj sin, učenik osmogodišnje škole u Svetoj Nedelji, mora jedanput mjesečno u školu donijeti: sapun i papirnate ručnike za potrebe osnovne higijene, jer škola za to nema novaca.

Građanin

09.06.2008.

Zelenilo oplemenjuje prostor, umiruje osjetila i obogaćuje zrak

Kakvo bu tek kad naraste!?

Želim reagirati na primjedbu čitatelja povezanu s upravo posađenim drvoredom uz Betonku. Moj stav je upravo suprotan: pozdravljam sadnju drvoreda i želim potaknuti odgovorne na još više sadnje! Zaista ne otkrivam toplu vodu ako smatram da zelenilo oplemenjuje prostor, umiruje osjetila i obogaćuje zrak. A argumentacija protiv drvoreda nikako ne drži vodu.

Čitatelj tvrdi da je ionako uska cesta dodatno sužena, pa u slučaju nesreće policija i hitna ne bi mogli proći zbog drvoreda. Ne vidim zašto u slučaju nesreće posebna vozila ne bi mogla prolaziti suprotnim trakom, drugim ulicama ili pločnikom. Zar baš moraju tamo gdje je drveće?

Još mi je nevjerovatnija primjedba da će drveće, "ako ikada naraste" - da li je ovo "ako" već indirektna prijetnja? - "postati idealna meta za sulude motoriste, pogotovo one bez kaciga".

Nije mi jasno za koga je čitatelj zabrinut - za stabla ili motoriste? Ako je riječ o motoristima, ja bi im predložio da se zaštite na način da prestanu biti suludi i počnu nositi kacige. A ako to nisu u stanju, neka ih policija zaštiti na način da ih kaznama motivira na kulturnu vožnju. Time bi ujedno zaštitili i ostale ne-sulude sudionike u prometu, na primjer moje dijete koje ne želim vidjeti pod kotačima motora. Ne daj bože zla, ali draži mi je prizor suludog motorista razmazanog po stablu i mog uplašenog djeteta iza njega, nego ista scena samo bez stabla.

Ja bi rekao da čitatelj jednostavno ne voli stabla i traži izgovore protiv njih koji su ovaj put bili vrlo tanki. Zaista ću se zabrinuti kada argumentacija postane uvjerljivija.

Razumijem da ima ljudi kojima je beton draži od zelenila, ali smatram da im se treba suprotstaviti.

Usput, jedino nisam siguran da li je dobra tako gusta sadnja? Nisam stručnjak, ali čini mi se da će se drveće "ako ikada naraste", početi međusobno gurati.

Florofil

Napiši pismo

Vidim ja, cenzura radi!

Nepropisno do Mercatora

Sramim se ovakve države!

Kakvo bu tek kad naraste!?

Arhiva 2008

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2007

2006

2005

2004

2003

2002