03.01.2008.

Još malo primjedbi na rad našeg autoprijevoznika

Samoborček polako odlazi u krajnost...

Mislim da Samoborček ide u krajnost svojim cijenama, raspadnutim autobusima (u 2 tjedna 2 put se pokvario autobus u kojem sam ja bila...

Isto tako,prošle godine, usred zime, bilo je dosta snijega, vozač je izbacio dječaka od oko 6 godina iz autobusa u snijeg jer mali nije mogao naći pokaz.

Također, meni, usred vožnje, vozač je zaustavio autobus i počeo vikati na mene da se vozim bez karte, na što sam mu ja odmah pokazala pokaz, ali on se nije ni ispričao ni ništa nego drsko bacio pokaz do mene i nastavio luđački voziti...

Ima toga puno. Mislim da bi trebalo vratiti ZET.

Korisnica Samoborčeka

03.01.2008.

Malo mašte i evo nam provoda

Još jedna sramota za Samobor!

Prekrasan doček na glavnom gradskom trgu, cca, 1.300 građana, čestitka gradonačelnika i dogradonačelnika, svirao je, sada se nemogu sjetiti kako se zove band, ogroman i prekrasan vatromet kojega je gradu poklonio Mirnovec, i naravno, u novu smo krenuli valcerom kojega je poveo gradonačelnik, a trgom se odmah proširio ples!

petarde jedva da su se čule!

Prekrasno je bilo!

Sve kako sam napisao, nije bilo

Sramota za grad i gradonačelnika kojega usput rečeno na trgu nisam vidio, a spominjao je SPONTANO okupljanje.

Sramotno!

užasnut

03.01.2008.

Može li najava obiteljskog blagoslova domova biti preciznija od sedmosatnih vremenskih okvira?

Čekajući "škropce"

Jedna nespretna tradicija svake godine ponovno u mirne blagdane unosi nepotreban nemir i nespokoj. Istina, "škropci" se trude: idu po dvojica, trojica, jedni lijevom, drugi desnom stranom ulice... Postoji i mogućnost naknadnog dogovora o dolasku... No, problem ostaje i nalazi se otisnut na listiću koji je vjernicima ponuđen u crkvama.

Riječ je o prevelikom vremenskom rasponu od - do! I tako ljudi od 9 do 16(!) sati vire kroz prozore, nalukavaju se s balkona, stoje na stubištima, cvokoću ulicom propitujući susjede: "Jesu bili?". Jasno da se ne može u minutu predvidjeti svaki dolazak. Postoji sto i jedan razlog koji to onemogućava (nevrijeme, poledica, negdje se s razlogom zadrži duže, drugdje u tri kuće nikoga i sl.), ali barem se može raspon smanjiti sa sedam(!) sati iščekivanja na, eto barem, realnih dva.

Konkretno prepisujemo s listića: "Obrtnička, Stražnik, Vukasovićeva, Stanka Vraza, Šenoina, Žegarčeva, Kirinova, Mokrička, Suhodol". Zašto tijekom blagoslova pomoćnik koji dijeli sličice i "spravlja peneze" ne upiše na ceduljicu da je Obrtnička obavljena, na primjer, u 10,20, Stražnik, Vukasovićeva, Vrazova oko 12. Pa možda negdje pauza, objed – te nastavlja bilježiti - Šenoina, Žegarčeva od 12 do 15 sati. Pa tako zabilješke. Circa. I do godine bi to onda izgledalo tako da bi se moglo otisnuti - od 9-11, 11-13, 13-14, 14-16!

I onda bi svijet mogao cijelo prijepodne obavljati poslove i mirno stići prije "škropaca" ili dočekati blagoslov u miru oko 10 pa na poslove. I nema problema ako umjesto 16 dočekaju svećenika u 17, ali je itekako veliki ako se čeka od 9 pa do 17! Malo dobre volje, još manje posla i dogodine će biti svuda uistinu mir i sve bolje.

D.T.

Joža Prudeus

03.01.2008.

O Izrazito bahatim i neljubaznim dečkima

Iz Samoborčeka pljuju po nama i po cijelom Samoboru!

Dragi građani Samobora i okolice i svi oni koji se koriste prijevozom Samoborčeka.

Bezobrazluk samoborčeka idu u nedogled!!! Takva bezobraština se više ne smije tolerirati jer oni pljuju po nama i po cijelom Samoboru. I rade budalu od svih Nas koji se koristimo tim prijevoznikom!!! Siguran sam da se svaki korisnik Samoborček prijevoznika već x puta susreo s brojnim neugodnostima. No,svi samo šute ali ja nemogu!!!

Dan prije Nove Godine pokušao sam kupili markicu za 1. mjesec, ali jedan vrlo ljubazni djelatnik mi je reko da nema markica, te mi reko da ništa prije srijede u 6h ujutro (na posao idem u 5.45h). 1.1.2008 busom u 4.45 smo krenuli za ZG bez problema. Pri povratku iz zagreba IZRAZITO BAHAT I NELJUBAZAN VOZAČ nas nije pustio u bus ni nakon mnogih molbi te objašnjenja da nisu imali markica,te nas u 6 ujutro ostavio na zimi bez trunkice suosjećanja.

Puno vam hvala na razumjevanju.

Martin

Napiši pismo

Samoborček polako odlazi u krajnost...

Još jedna sramota za Samobor!

Čekajući "škropce"

Iz Samoborčeka pljuju po nama i po cijelom Samoboru!

Arhiva 2008

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2007

2006

2005

2004

2003

2002