01.04.2008.

Za one koji ne vole mastodonte

Peticiju je moguće potpisati...

Obavještavamo vas da je peticiju protiv rušenja starog kina i izgradnje trgovačko poslovnog mastodonta u središtu grada moguće potpisati na Trgu Kralja Tomislava svaki dan od 10.00 do 14.00.

peticija

01.04.2008.

Dajte mi tu peticiju da ju ja potpišem!

Nisam stigel, al da jesam...

Zakaj je prekinuto potpisivanje peticije protiv rušenja kina??? Nisam stigel dojti. Moramo spriječiti megalomanske napade ADF-a, dok ga ne srušimo s vlasti!!!

sdpejovac

01.04.2008.

Novi namještaj propelitetima

Jebo lud zbunjenoga!

Poduzetničkom centru Svete Nedelje koji je pred likvidacijom, danas su "Duka Interijeri" isporučili novi uredski namještaj. Tko je sad tu lud?

Naivac

01.04.2008.

Noviteti koji izazivaju pažnju

Bok Samoborci! Idemo!!!

Bok Samoborci!!!!

dajte malo da čujemo komentare na ovaj plot pokraj Katarine i Zg.banke i onaj odred ležečih pandura pri Guidi Špigelskom?

mutavi

01.04.2008.

Bregančani se bogate na neradu Elektre

Zabušavajte i dalje!

Javna rasvjeta i klađenje!

U Bregani u ulici V. Nazora je neispravna javna rasvjeta. Kontaktirali smo Elektru putem faxa no odjeka nema. Stoga smo se susjed i ja kladili u 100kn po danu kada će prosvjetliti. Ako proradi ja njemu dajem kune a ako ne radi on meni. Gospodo strujići nastojte što dulje zabušavati tak da zaradim pristojnu plaću.

Kladioničar

01.04.2008.

Naši ugostitelji zaslužuju više pažnje

Otišli su, sarmu skuhali nisu...

Naši ugostitelji iz samoborske škole postigli su velik uspjeh na regionalnom natjecanju u Đurđevcu i danas su otišli na međunarodno natjecanje u Poreč,i o tome niste napisali ništa. Šteta. Mislim da mlade nade hrvatskog ugostiteljstva zaslužuju nekoliko stranica u novinama.

ja

01.04.2008.

Nogometni pozdrav svima

A gdje smo mi iz 2. ŽNL?

Pozdrav svima.

Ovo je možda više zamjedba nego pismo.

No zanima me zašto na stranici u rubrici SPORT nema rezultata i tablica 2. ŽNL?

Ostale lige su tu ali ove nema iako sa područja Samobora i okolice puno klubova igra baš u toj ligi!

NK

Vidimo, interes postoji...

Urednik

01.04.2008.

Osuđeni smo na neprofesionalnost i nesposobnost

Lopovska firma Samoborček - Autoturist

O neprofesionalnosti i o nesposobnosti gore navedenog prijevoznog poduzeća se već toliko pisalo da bi se već svatko normalan zapitao i pokušao nešto promijeniti, ali očito su njihovi vlasnici toliko potkoženi i pred sobom imaju samo jedan cilj, što je naravno novac, da se uopće ne zamaraju brojnim reklamacijama i pritužbama građana....

Nažalost, većina ljudi koja putuje u Zagreb na posao/školu je osuđena na prijevoz tom lopovskom firmom i svi se žale, ali opet sa druge strane su sretni da imaju javni prijevoz.

Pa zar njima nitko ne može ništa!?

Vrhunac mog nezadovoljstva doživjela sam jučer kad sam nadobudno došla kupiti pokaz za 4.mj. u poslovnicu u Palmotićevoj, te kad mi je službenica rekla: "Meni je jako žao (možeš mislit), ali mi nemamo više markica za 3.zonu, pa ili odite na Savski most kupiti markicu ili navratite sutra!"

Kakav je to prijevoznik koji 31. u mjesecu već u 17 sati nema markica za pokaz? Pa zar bi trebala dežurati od 9 ujutro i otići sa radnog mjesta kupiti markicu kako bi bila sigurna da moći 01.04. ući u bus sa svojom mjesečnom kartom?

Mislim da većina od nas putnika se nema vremena nasetavati po Zagrebu i tražiti poslovnicu u kojoj još ima markica za željenu zonu.

Što je najžalosnije to se desava i ponavlja gotovo svaki mjesec.

Gospodo, ako vi ne želite raditi svoj posao kako treba i kako se od vas očekuje, prepustite ga onima koji to žele.

A da ne govorim o tome da si isti prijevoznik i dalje dozvoljava preskakati pojedine linije, a sve na stetu nas putnika.

Dosta nam je vozača koji samo znaju masno naplatiti kartu i slijegati ramenima kad im se čovijek obrati, a da ne govorim o tome da im se vrlo često zna desavati da zaborave stati na stanici, te da nas većina voze kao krumpiri...

Dragi moji, pa kad će svemu tome doći kraj?

M

01.04.2008.

Ovo postoji jedino kod nas!

Kad sestre ne znaju stisnuti...

Ovo postoji jedino kod nas. Redovi u Domu zdravlja zbog "iformatizacije". Znači,nabavljen je (i vjerovatno masno plačen!) skupi software i hardware, a zaposlenici i doktori ga ne znaju koristiti! Može li se istražiti tko je bio tako "pronicljiv" i čijim novcem je nabavljana oprema,preko kojeg natječaja ? Konačno, ako se išlo u informatizaciju, zašto paralelno s nabavom opreme djelatnici nisu educirani istu i koristiti?

Kakva to firma proda software,a one koji bi ga trebali koristiti ne nauči ga koristiti? Mislim da bi netko trebao biti "debelo" odgovoran za ovakove svinjarije. Oprema nabavljena, a redovi veći nego ikad. Zbunjene sestre se pitaju "kaj da sad stisnem?" No,ništ me ne čudi kad se doktori više bave politikom nego strukom.

Samo do kada?

Pacijent

01.04.2008.

Studentima iz najsiromašnih katoličkih središta uvijek će trebati nekakve potpore i dotacije

I Predsjednik Mesić je shvatio!

Iz napisa u Večernjem listu od 27.03. ove godine, o posjeti predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića Samoboru, jasno se iščitava činjenica da su državna tijela kojima predsjednik upravlja odlučila Vojarnu Taborec predati Gradu Samoboru.

Prema tome, ne vidim, barem iz tog napisa, niti jedan problem da Grad Samobor tim ogromnim bogatstvom (120.000 m2) ne upravlja. Ovim se putem zapravo obraćam onim mnogobrojnim čitateljima Glasnika Samobora i Svete Nedelje koji su mi poslali nekoliko desetaka pisama, pa čak i prijedloga, kao odgovor na moje pismo objavljeno u Glasniku 11. siječnja ove godine, u kojem sam napisao i neka svoja razmišljanja o budućoj namjeni ovog velebnog prostora koji je izgrađen na zemljištu ovoga Grada, silom oduzetom za potrebe tada "veličanstvene" jugoslavenske armije.

Spomenutim pismom nisam imao namjeru izazivati bilo kakve političke niti druge rasprave, a ponajprije ga nisam pisao u ime bilo koje političke stranke ili osobne ambicije. Želio sam samo skrenuti na mogućnost oplemenjivanja svakidašnjeg života građana Samobora, koji, eto, tu postoje vjekovima i koji zacijelo zavređuju imati nešto što će im olakšati život, osigurati budućim naraštajima sigurniju i lakšu budućnost. Kroz mnogobrojne razgovore s onima koji su mi se direktno obraćali, shvatio sam da nisam sam u svojim promišljanjima i da svi vjerojatno osjećaju da bi trebalo nešto učiniti da se ustrojstvo gradske vlasti i cjelokupne uprave podredi potrebama građana, a ne obrnuto. Jer, jasno je da su obnašatelji vlasti na svoje funkcije izabrani svojom stranačkom pripadnošću i rezultatima izbora.

U razgovoru s visoko rangiranim čelnikom gradske vlasti napomenuo sam da prvenstveno treba uvažavati potrebe žitelja ovoga Grada i njegove okolice. Dobio sam odgovor da ne dolazi u obzir razvijanje državnih (republičkih) institucija na ovom prostoru, jer je dužnost države da ona razvija, a mi ćemo te prostore namijeniti za neke "više" ciljeve.

Ja se sad samo pitam nisu li građani Samobora ujedno i građani ove Hrvatske i nije li predanih pedesetak mladih života u Domovinskom ratu bilo radi stvaranja ove države?! I nije li idealno da mi razvijamo institucije koje će služiti prvenstveno žiteljima ovoga Grada, ma kako se one zvale?!

Dobar primjer je, recimo, smještaj Općinskog suda, koji se odista guši u neprikladnim prostorima (premda svoju funkciju nadprosječno kvalitetno obavlja i u takvim uvjetima), koji će se, vjerojatno, reformom pravosuđa samo preimenovati, ali će i nadalje fizički biti tu, služiti prvenstveno građanima ovog područja, samo će im zaglavlje spisa nositi drugo ime.

Isto vrijedi za ustrojstvo jedinstvene Hitne medicinske pomoći koja će biti ustrojena za cijelu državu, vatrogasnu službu i mnoge druge. Prema informacijama koje su mi dostupne, državne službe bi vrlo rado prihvatile argumentirane prijedloge da se na ovim prostorima razviju one djelatnosti za koje se sada traže prostori, a druge sredine te prostore, makar i neadekvatne, obilato nude (primjer Velike Gorice i sl.).

Volio bi da se o svemu tome porazgovara s građanima, jer mi koji ovdje živimo desetljećima, a ne od prije nekoliko godina ili samo povremeno, vrlo dobro pamtimo iskustvo kampusa na području Šmidhena kada su ga okupirali studenti iz Libije i nakon čega, osim štete na objektu, Grad Samobor nije zabilježio niti jedan materijalni ili bilo koji drugi probitak. Dakako da uspjehom ne smatram nekoliko trudnoća ili abortusa koji su se desili u to vrijeme.

Izgleda da je, daleko od očiju javnosti, prostor od 120.000 m2 u pregovorima dodijeljen nekome i za nešto o čemu građani nisu mogli dati niti svoje mišljenje, a za što, kako prema izvješću iz novina vidimo, treba samo blagoslov.

Kao akademski obrazovan čovjek prvi bih bio za to da se ovdje započinje razvijati univerzitetski centar, ali sam svjestan da ove godine slavimo (?) tek 50. godišnjicu rada Gimnazije, koja i danas radi u lošim uvjetima, unatoč naporima nastavnog osoblja. Time bih htio pripomenuti g. Tomici Mastenu, kojeg u njegovoj marljivosti izrazito cijenim, da je Oxford kao učilišni, a kasnije sveučilišni grad započeo svoju djelatnost 1167. godine, a Cambridge će sljedeće godine slaviti svoju 800. godišnjicu postojanja. I samo mala napomena: oni imaju nastavu na engleskom jeziku, zbog čega i cijeli svijet, ma kako to nepravedno bilo, tamo želi studirati. Tako se, zahvaljujući i tome, engleski jezik nametnuo kao svjetski. U našim, pak, kampusima možemo u sljedećih 20 do 50, a i više godina, možda očekivati samo studente iz bivših nesvrstanih zemalja ili najsiromašnijih katoličkih središta. A njima će, za pretpostaviti je, trebati uvijek nekakve potpore i dotacije, a zarade od njih sigurno neće biti nikakve.

I, na samom kraju, 1277. godine imali smo na ovim područjima, na mjestu današnjih Šmidhenovih toplica, vrlo razvijenu obrazovnu zajednicu fratara Cistercita. Trebalo je 600 godina da se pojavi vizionar Ljudevit Šmidhen koji ih je obnovio, a mi smo ih, u naše doba, definitivno uništili. Te su toplice svojedobno služile ne samo građanima Samobora, već i mnogo šire.

Naveo sam taj primjer kako bih skrenuo pozornost na činjenicu da ćemo prostor od 120.000 m2 zauvijek izgubiti.

Ovime svaku polemiku o Vojarni Taborec smatram završenom te molim da se moja malenkost više ne veže uz ovu temu.

Hvala uz pozdrav,

prim.dr. Lovasić

Napiši pismo

Peticiju je moguće potpisati...

Nisam stigel, al da jesam...

Jebo lud zbunjenoga!

Bok Samoborci! Idemo!!!

Zabušavajte i dalje!

Otišli su, sarmu skuhali nisu...

A gdje smo mi iz 2. ŽNL?

Lopovska firma Samoborček - Autoturist

Kad sestre ne znaju stisnuti...

I Predsjednik Mesić je shvatio!

Arhiva 2008

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2007

2006

2005

2004

2003

2002