24.10.2008.

Konstruktivna rasprava o problemu tzv. mladeži

Fantomski "mladi" imaju ime i prezime

Poziv!

U najboljoj namjeri bi htio potaknuti konstruktivnu raspravu što se da napraviti pod pitanjem vandalizma i problema mladih u Samoboru.

Molim Vas, tko nema nista konstruktivnog i pozitivnog za reći, neka ne piše i ne potkopava ovaj dobronamjeran poziv.

Vjerujem da ovu web stranicu posjeća dovoljno Samoboraca da bi se mogle potaknuti makar minimalne promjene.

Naglasak je na konstruktivnoj raspravi, dakle, bez komentara tipa "sve namlatiti" i slično.

Ti fantomski "mladi" imaju svoje ime i prezime, i vjerujte, među njima ima najnormalnije mladeži, ja imam 20 godina, i do nedavno sam se znao zateći tamo u nedostatku drugih opcija, i nisam razbio ni jednu klupu, ni prozor, ni ostavio komad papira.

Ako svatko preuzme mali komadić odgovornosti, dovoljan da pozove policiju vikendom navečer u šetnji uz Gradnu ako primjeti maloljetnike kako se opijaju ili rade nered, stvari se možda mogu pomaknuti s mrtve točke.

Naime, policija na poziv mora reagirati, ako ne reagira, netko mora odgovoriti na pitanje zašto, ako ne jednom, onda drugi ili treći put.

Nadalje, dobar dio tog alkohola dolazi upravo iz Konzuma, znam da su još do nedavno tamo maloljetnici bez problema mogli kupiti alkohol, ukoliko se stanje promijenilo, onda se ispričavam na krivoj optužbi, no ako se to nije promijenilo, ako primjetite to, pa prijavite policiji, nadležnom, bilo kome.

Znam da bi ovo moglo zvučati jako nadobudno, ali, ako se takve stvari učestalo javljaju, pritisak bi mogao postati značajniji. Bitan je pritisak, jer bez njega nema pomicanja.

Ovime bih zbilja htio apelirati na kakvu takvu građansku svijest i odgovornost, jer uistinu je bitno. Ne zaboravite, novac koji se troši na obnovu svega i svačega je Vaš, tj, naš.

Također bih zamolio i mlade, onaj normalan i dobronamjeran dio, da pokušaju utjecati na svoje kolege i prijatelje, vjerujem da među Vama/nama postoje i oni kojima je također mučno od cijele priče i koji vole Samobor kao svoj grad.

Unaprijed hvala svima koji ovo shvaćaju kao nešto pozitivno i koliko toliko vrijedno.

Na eventualan zahtjev, spreman sam ostaviti e-mail kontakt u nadi da se može nešto pozitivno dogovoriti.

Još jednom vas molim, ako mislite da se ništa ne da učiniti, nemojte komentirati.

Hvala!

Tomislav

24.10.2008.

Zabrinuti se građanin pita

Hoće li opet graditi idioti iz Bjelovara?

Da li je istina da će novu zgradu Komunalca graditi oni isti nesposobni idioti iz Bjelovara koji su gradili i novu dvoranu?

Dajte to molim Vas provjerite, jer ako je to istina onda Filipca, Mastena, Guliša i sve one koji su to odlučili treba ne smijeniti, već strpati u zatvor.

Dvorana je napravljena tako da je već sada ruševnija nego stari grad i siguran sm da su pustili djecu iz vrtića da je grade da bi je kvalitetnije napravili od ovih. I sada navodno kreću u još jednu sprdačinu od gradnje za naše samoborske novce.

Nadam se da nije istina

Napiši pismo

Fantomski "mladi" imaju ime i prezime

Hoće li opet graditi idioti iz Bjelovara?

Arhiva 2008

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2007

2006

2005

2004

2003

2002