25.03.2008.

Prošlo je osam godina i evo vraga!

Troškove baždarenja snosimo mi!

Dragi Samoborci, evo krenuo je novi namet na građane od strane Energometana.

Da pojasnim, makar su već neki to platili, Energometan je dužan kao distributer plina svakih osam godina izvršiti provjeru i baždarenje plinskih brojila, te vam na kućnu adresu pošalju obavijest da ste dužni obavijestiti ih kad ste doma da bi oni mogli do plinomjera, ali uz to dobijete uplatnica od 408,70 kn.

Makar u dopisu piše da troškove montaže snosi Energometan, ali troškove baždarenja snosimo mi!? Zašto? Plinomjer je brojilo potrošnje plina isto kao i brojilo struje i vode, ali za njih nismo nikad plačali nikakve troškove kod zamjene i baždarenje. Naravno da u Zagrebu njihova plinara to isto ne naplačuje. (Živio Bandić!)

Ako malo pažljivije pročitate dopis koji Vam dostave onda i doznate da je ta cijena određena unaprijed za neki posao koji bi oni trebali napraviti ali ni oni neznaju kolko bu to koštalo, što znači da naprimjer na vašem brojilu nije potrebno ništa radili, samo staviti novu plombu i to vas bude koštalo 408,70kn.

Mislim da bi tu pravnici trebali pogledati malo ugovore koje sklapa Energometan s građanima i utvrditi dali ima mjesta takvim troškovi u našim džepovima. Pošto su si gradski čelnici digli plače nek oni to plate (ili se budu naplatili iz ovoga kaj budemo mi platili)

Ako ja moram platiti održavanje brojila onda meni takvo brojilo ne treba, nek si ga održava onaj kome treba!

Milan Blenton

25.03.2008.

Poruka nogometaša i bivšeg karataša

Ja sam Sale i ko mi kaj more...

Ja sam Sale i ko mi kaj more, trenirao sam karate i igram nogomet u Bregani. Sad sam položio vozački i sad ću vas doć gledat svaku tekmu, da vidim kakva sranja pričate da znate igrat... klinci otajajte... broj tel. ak ima ko kaj reč... mamu vam... 0915628692

sasa dujmovic

25.03.2008.

Bitka među klubovima za mlade nogometaše

Falsificirana registracija kadeta NK Zrinskog!?

Poštovani novinari te čitatelji

Unatoč pisanjima o kvalitetnom radu te vrlo dobrim rezltatima NK Zrinski Tehnovent, nitko nikada nije ni riječi rekao o nogometnoj školi Nk Samobora Na čijem su čelu "doktori" nogometa, a ne neki petorazredn treneri te bivši igrači... No, uz sve te lijepe riječi O klubu iz Širokog grma, nikada nije bilo pisano o problemima koje oni izazivaju i rade... Nitko ne zna da su neki kadeti NK Zrinskog registrirani godinu dana ranije od godine svog rođenja...? Ak to nitko ne ne zna nek pogleda knjižice kadeta zrinskog. Te kuda ovaj svijet vodi, kad jedan tajnik zrinskog Mladen Vlahović ne dopušta tj. ne želi dat ispisnicu kadetima koji su htjeli nešto naučit o nogometu, te ono najvažnije naučit biti čovjek uz puno bolje i stručnije trenere i pedagoge, a ne nekog tajnika koji krade i laže okolne klubove koji su kadeti nadmoćno dobivali zahvaljujući tim "registriranim" igračima...

Dakako, ti su dečki sizrazili želju da se čim prije pridruže svojim prijateljima u NK Samoboru te da uz naporan svakodnevni rad, naprave ekipu kadeta koji bi uz juniore postigli zasigurno neočekivane rezulate. Sve zahvaljujući tom čovjeku mladež nogometne škole NK Samobora nikada neće zasjati u 1.ligi.

O tom čovjeku nemam riječi.

No, ja nisam u moćima, ali molim vas, poštovane novinare da to istraže i izvjeste čitatelje a pogotovo nogometni savez te da se naplati to što se sve te godine vara i laže! Ponos grada Samobora bi trebao biti NK Samobor koji nekada igrao 1. ligu! U njemu su igrali svjetski igrači, reprezentativci te poniknuli mnogi talenti koji se bore u prvoligaškim klubovima... No to nikada nije bilo spomenuto.

Zahvaljujući nemarnom radu novinara, koji su izvješćivali rezultate Zrinskog umjesto Samobora.

Razočarani čitatelj

Ovo već počinje biti ozbiljno.

Istražiti ćemo slučaj.

Urednik

25.03.2008.

Mama traži popmoć od najjačega

Hoću do Brace!

Da li mi netko moze poslati Bracin broj telefona i poslati na adresu skaven@online.no

majka

25.03.2008.

Razočaranje sportskom rubrikom u Glasniku

Dajte malo o tim našim juniorima...

Imam jednu veliku primjedbu na novinare koji prate samoborski sport. Ove godine nisu nista napisali o juniorima NK Samobora koji ostvaruju fantastične rezulutate u 2. HNL i trenutačno su na 2. mjestu, a pošto se ne računa NK Dinamo II, onda su na 1. mjestu i ako tako nastave ići će na završnicu 2. HNL.

Zbilja je sramota kako to vaši novinari nisu primjetili. Ovo je jedna od najboljih generacija juniora NK Samobora (ako ne i najbolja) i vi niste ništa napisali o tom uspjehu naših juniora.

Isto ste napisali kako su juniori ili kadeti NK Zrinskog osvojili 2. ili 1. mjesto u nekoj seljačkoj ligi, mada ne umanjujem njihov uspjeh.

Ali, ako ste o tome mogli napisati mogli ste i ovo objaviti.

Stvarno sam razočaran.

junkači rulz

Mi u uredništvu Glasnika u potpunosti dijelimo vaše razočaranje.

No, mi smo se, nošeni ambicijom da u potpunosti pokrijemo sva sportska zbivanja u Samoboru i okolici, tj. sve sportove i sve naraštaje sportaša (izviješća s natjecanja, utakmice, tablice i sl.) prije otprilike četiri mjeseca pismom obratili Samoborskom športskom savezu s prijedlogom suradnje na tom planu.

Naime, za potpuno praćenje svih zbivanja potrebno je formirati malo sportsko uredništvo, a to - košta. Mišljenja smo da bi sustavno pisanje o cjelokupnom samoborskom sportu imalo pozitivan utjecaj na rad klubova (sponzori i sl.), afirmaciju sportaša i popularizaciju sporta.

Mađutim, pogađate, od plaćenih funkcionara tipa Juro Horvat (naravno prof.) nismo dobili ni odgovor.

I tako, nažalost, o samoborskom sportu pišemo na razini i u količini koju vi procjenjujete nezadovoljavajućom.

No, evo, pronaći ćemo način da predstavimo mlade samoborske nogometaše.

Srdačan pozdrav

Urednik Robert Škiljan

25.03.2008.

Samoborski hakleri žele u noćnu smjenu

Svjetla, svjetla, gospodaru...

Htio bi napomenuti nešto što se tiče novih sportskih terena kod nove sportske dvorane. Pročulo se po gradu da će se rasvjeta na vanjskim terenima naplaćivati. Molio bih sve vas koji ovo pročitate da, ako je u vašoj moći, spriječite takvu glupost. Mnogi tereni po Zagrebu (vanjski, javni, u vlasništvu grada) imaju rasvjetu do npr. 10-11 sati u noći (i to obično po ljeti). Mnogi klinci, a i mi malo stariji, veselimo se tim terenima i rasvjeti jer bi mogli po ljeti izbjeći sunce i odigrati koju noćni hakl malog nogometa ili košarke.

Mislim da si grad može priuštiti rasvjetu za tih nekoliko jesenskih i ljetnih mjeseci. A na toj lokaciji nema zgrada okolo pa zvukovi loptanja nikome ne smetaju u večernjim satima.

Hvala.

samoborec

25.03.2008.

Muke Rudara s vodom i vodovodom

Dajte nam vode, makar i svete!

Poglavari su samoborski bili u Rudama 17. ožujka. Čujem da su ih Rudari lijepo primili i počastili. Nisu si siroti imali di oprat ruke jer je pukla cijev u prepuklom rudarskom vodovodu. Onda je 'Holding' sutradan 'popravil' kvar.

Danas je petak, 21. 3., mi još uvijek nemamo vode. Ne peremo se i ne peremo ruke. Bit će ovo još jedan krasan produženi uskrsni vikend na pitoresknim Rudama.

Možete li, dragi poglavari, nešto poduzeti da si i mi možemo prat ruke kad dođemo doma, a ne samo vi?

T. Marvar

25.03.2008.

Odjeci djelatnosti Pauka na Cvjetnu nedjelju

Gradonačelniče, a rodbina?

U "Jutarnjem" je danas izašao članak o tome kako je osobno gradonačelnik Filipec na Cvjetnu nedjelju, iziritiran parkiranim automobilima na lijevoj strani Langove ulice, osobno inzistirao na dolasku policije, odnosno pauka (www.jutarnji.hr/zagreb/clanak/art-2008,3,16,,112573.jl), dok su ljudi bili na misi.

Slažem se da se zakon mora poštivati, ali me ujedno i zanima zašto vrli Gradonačelnik nije tako iziritiran i drugim mjestima u gradu, na kojima su automobili nepropiso parkirani značajno više vremena nego tih sat vremena tijekom nedjeljne mise. Vraćam se opet na "Katarinu", gdje parkirani automobili, između ostalog i Filipčeva rodbina, ometaju prolaz pješaka. Osobno sam svjedočio kako je majka s djetetom u kolicima morala proći cestom, jer joj je bahati vozač srebrnog Range Rovera zapriječio put. A takvih je primjera bezbroj, i to ne samo kod "Katarine".

Prema tome, ako Gradonačelnik inzistira na redu i poštivanju zakona za sve, onda neka to doista bude za sve, a ne samo za neke.

Miha

Napiši pismo

Troškove baždarenja snosimo mi!

Ja sam Sale i ko mi kaj more...

Falsificirana registracija kadeta NK Zrinskog!?

Hoću do Brace!

Dajte malo o tim našim juniorima...

Svjetla, svjetla, gospodaru...

Dajte nam vode, makar i svete!

Gradonačelniče, a rodbina?

Arhiva 2008

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2007

2006

2005

2004

2003

2002