07.03.2008.

Ne žele baš svi ostati u mraku anonimnosti

Želimo se oglašavati!

Želimo se oglašavati na vašim stranicama. Molimo neki kontakt. Hvala

agencija

Nazovite 091/2530-159

07.03.2008.

Pišite mi kad se vidimo, a do onda...

Život u paralelnom svemiru

Izgleda mi da živim u paralelnom svemiru/Samoboru....

Jer nakon što je službena obavijest o zatvaranju betonke objavljena nema više ni gužvi ni bagera na toj cesti...

Jedva cekam da se nekako vratim u aktualno vrijeme i nadam se da to bude taman kad završe radovi - koje ja - u paralnom vremenu ne vidim.

A vas dragi sugrađani molim da mi svojim komentarima dočarate situaciju koju vi vidite i proživljavate u drugom vremenu: o tome ima li gužvi, koliko je prosirena betonka, kakva je signalizacija....

paralelni

07.03.2008.

Fašnik je gotov, maske su pale!

Seljaci uvijek uzmu što im je ponuđeno

Vrijeme karnevala je prošlo (ili nije) pa sam odlučio proanalizirati događaje vezane uz provedbu smjene vladajućih ljudi Svete Nedelje. Iz izvještaja u raznim medijima, vidljivo je da je sjednica Gradskog vijeća riješena u pola sata, bez i riječi objašnjenja. Pročitane su jedino ostavke koje su vezane uz privatni biznis, obitelj pa i razne dogovore kao što je profesionalno preuzimanje jedne odgovorne funkcije ( vođenje poduzetničkog centra ). Normalno je da vladajuća većina taj 'dogovor' jednoglasno prihvati, ali nije mi jasno kako to da i manjina koja ne vlada ( oporba ) to šutke podržava, a da i sami ne vjeruju u ono što im je prezentirano. Da ne povjeruješ! Oporba jednoglasno podržava vlast i time im pomaže u njihovim stranačkim promjenama, pa se onda čudimo kako to da HDZ stalno vlada na ovim prostorima.

Sada bi se malo posvetio HDZ-u i onome tko to sada vlada Svetom Nedeljom. Stranka koja je demokratski osvojila vlast raspuštena je netom prije ovih promjena od strane svoje županijske organizacije uz objašnjenje 'zbog nerada' i slabih rezultata. To je sada grupa građana sa članskom iskaznicom, koja umjesto normalnog vodstva ima tutora, odnosno kako bi to službeno rekli 'povjerenika', koji će ih disciplinirati i 'vratiti na pravi put'. Eto, ta neorganizirana i nesposobna grupa građana (možda i poštenih ljudi, što mi ne znamo) vlada do sada jednom od najbogatijih općina, a sada malim gradom u razvoju sa sjajnom perspektivom.

Kako osobno poznam sve sudionike u ovoj 'lakrdiji' od smjene gradonačelnice i zamjenika, više i sam sebi ne vjerujem kako se to moglo dogoditi. Ovo sve više asocira na neke osobne interese pojedinaca, taštinu moći i vlasti bez obzira na posljedice i štetu razvoja grada. Stoga mi je nejasno kako to sada novoizabrani mogu volonterski bolje obavljati zadatke i obaveze od smijenjenih, a da pritom ne spominjem odnos intelektualnih i stručnih (pa i ljudskih) kvaliteta novih u odnosu na stare. No, možda se i varam pa i nije sve tako jednostavno i čisto, ali mi 'obični smrtnici' to ne smijemo znati.

No nakon svega, da apsurd bude još veći, HDZ (njegovi ostaci ostataka) dobiva u pomoć i jednu organiziranu stranku - HSS, tako da sve to poprimi demokratski smisao. To ne bi posebno komentirao jer seljaci ko seljaci - uzmu ono što im je ponuđeno pa nek se nađe, jer vlast je ipak vlast.

Eto mi ostaci oporbe (HNS, SDP i drugi) možemo u miru čekati sljedeće lokalne izbore jer nam događanja samo idu na ruku, te smatram da će to i građani prepoznati.

I za kraj, zaljubljenima sretno Valentinovo, a kad ljube neka paze koga ljube!

HNS Sveta Nedelja

Napiši pismo

Želimo se oglašavati!

Život u paralelnom svemiru

Seljaci uvijek uzmu što im je ponuđeno

Arhiva 2008

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2007

2006

2005

2004

2003

2002